Τελείωσαν οι εσωκομματικές, έμεινε η νοοτροπία;

Γράφει ο Blood 

Οι εσωκομματικές τελείωσαν και άλλη μία τυπική δημοκρατική διαδικασία έκλεισε. Όμως, όπως όλες αυτού του είδους διαδικασίες έχουν τα καλά και τα κακά τους.

Με τα καλά δεν θα ασχοληθώ. Θα ασχοληθώ με τα “αιώνια’ κακά που κάθε φορά συμβαίνουν και που θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν. Άνθρωποι είμαστε, φιλόδοξοι είμαστε, ανάγκες για αναγνώριση υπάρχουν και για πολιτικές γνωριμίες. Ας πούμε ότι όλα αυτά είναι “φυσιολογικά” στον μικρόκοσμο της πολιτικής.

Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στην συμπεριφορά των περισσότερων υποψηφίων σε όλα τα επίπεδα Οι περισσότεροι, θα έλεγα, «σεμνά», την “ψωνίζουν”. Νέοι άνθρωποι με νοοτροπία του ’70 και του ’80.

Φταίνε όμως αυτοί, ή η διαδικασία είναι τέτοια που αναγκαστικά ένας νέος υποψήφιος υποχρεώνεται να γίνεται … μαυρογιαλούρος;

Προσωπικά πιστεύω ότι, ναι αυτό είναι. Η συγκεκριμένη διαδικασία, “υποχρεώνει” κάποιους υποψηφίους με τις ενέργειες τους, μέχρι και να γελοιοποιούνται.  Τι κεράσματα, τι συνδρομές που αυτοί πληρώνουν, τι ψεύτικες δημόσιες σχέσεις, τι….πολλά τι

Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο από αυτό, που τελικά είναι η ρίζα του κακού και όχι τόσο ο τρόπος διεκδίκησης ψήφων των υποψηφίων. 

Η βουλευτική στήριξη που δίνεται ώστε να εκλεγεί ο «δικός» τους υποψήφιος και να λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου. Το ίδιο ισχύει και για την παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δημάρχων και Περιφερειαρχών επί το πλείστον, που τις αρκετές φορές συγκρούονται με τα «συμφέροντα» των τοπικών βουλευτών.Και δεν σταματάει εκεί το κακό. Ο τοπικός βουλευτής ή ο αυτοδιοικητικός «άρχοντας» θέλει να ελέγξει την πλειοψηφία του συμβουλίου.

Αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Αρκετά χρόνια κράτησε αυτή η «δημοκρατική» διαδικασία που υποβαθμίζει και τον θεσμό και την νοημοσύνη όσων από την ψυχή τους θέλουν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν πραγματικά. Αύριο, όταν θα γίνει το συνέδριο, θα αρχίσει πάλι αυτό το αισχρό κυνήγι με τα κουπόνια.

Εγώ δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνετε. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεται. Απλά θέλει λίγο περισσότερο θάρρος ώστε να εφαρμοστεί. Θέλει δυναμική σύγκρουση με όλους αυτούς που χειραγωγούν τέτοιου είδους δημοκρατικές διαδικασίες.

Και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.