Το στοίχημα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Γράφει η Μαρία Πανοηλία *

Κάθε  πολίτης, και ιδίως κάθε νέος πολίτης,  οφείλει να διεκδικεί να έχει λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον της πόλης του, και κατ’ επέκταση το δικό του. Ειδικά όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι αρμόδια για τη διαχείριση άμεσων και καθημερινών ζητημάτων που σχετίζονται ευθέως με τη ζωή κάθε πολίτη της εκάστοτε περιοχής, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απροθυμία του πολίτη να συμμετέχει και να έχει λόγο και άποψη για τα τοπικά προβλήματα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική και να είμαι υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας με το συνδυασμό « Συνεργασία Πολιτών» της υποψήφιας Δημάρχου Ελένης Παπακωσταντίνου- Ρουμελιώτη.

Πρόκειται για μια συνειδητή και ρεαλιστική επιλογή που έκανα για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.  Πιστεύω πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ένα πεδίο όπου οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να μένουν στην άκρη, κάτι που ο συνδυασμός μας  εφαρμόζει πλήρως.  Όταν η υποψήφια Δήμαρχος κα Παπακωσταντίνου- Ρουμελιώτη μου έκανε την πρόταση δεν με ρώτησε τη πολιτική μου ταυτότητα μα αν έχω όρεξη να δουλέψω για την αναβάθμιση του Δήμου μας ( Μάνδρα- Βίλια- Ερυθρές – Οινόη) μέσα από μια συλλογική προσπάθεια.  Οι τοπικές κοινωνίες για να πετύχουν την ευημερία έχουν ανάγκη από συνεργασία και συναίνεση και όχι από  διχασμό και πόλωση που πολλάκις επιφέρουν οι κομματικοί προσανατολισμοί.  Η συνεργασία έχει αποδείξει άλλωστε ότι υπερβαίνει τα κομματικά στεγανά.

Το Νοέμβρη του 2017 περάσαμε δύσκολα. Χάσαμε συγγενείς ή φίλους, είδαμε τις περιουσίες μας να καταστρέφονται και τις υποδομές να διαλύονται. Η πόλη μας έφτασε στο σημείο μηδέν. Τώρα πρέπει να σηκωθεί ξανά.

Πιστεύω βαθιά στο τόπο μου τη Μάνδρα  και την εξέλιξη του. Και αυτή τη στιγμή έχει απόλυτη ανάγκη από ενότητα και δημιουργικότητα προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα θετικά της και να μην μας συνδέουν πια με τον Νοέμβρη του 2017.  Είναι απόλυτη προτεραιότητα η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής, και για αυτά προτίθεμαι να εργαστώ και να συνεισφέρω όπως και όπου μπορώ, αν μου δοθεί η ευκαιρία.

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της κας Παπακωνσταντίνου- Ρουμελιώτη, είναι νέα και πολύ αξιόλογη πολιτικός που έχει δείξει τις ικανότητες της στο χώρο της τοπικής  αυτοδιοίκησης ως πρώην αντιδήμαρχος. Έχω την πίστη και την βεβαιότητα ότι θα λειτουργήσει με πάθος και ζήλο με κοινό στόχο να μετατρέψουμε το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας  σε έναν όμορφο και λειτουργικό δήμο με ποιότητα και ευρωστία. Και ζητώ από τους πολίτες του Δήμου να μου δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτό.

*Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας-Ερυθρών- Οινόης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.