Τι αντανακλά η Αυλωνίτου με αυτά που λέει;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός, Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού 

Η Αυλωνίτου  ενσωματώνει  όλη τη κοσμοθεωρία του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφόρων του

Είπε. “Είμαι ωραία γυναίκα, πολύ μορφωμένη και έχω πολιτικό λόγο”. Επειδή τα είπε  αυτά μόνη της αμέσως αναιρούνται όλα.

Αν ήταν όλα αυτά κοινή παραδοχή και πραγματικότητα,  δε θα αναγκαζόταν  να τα λέει  μόνη της. Θα τα έλεγαν οι άλλοι και θα είχε πειστεί ο κόσμος. Τώρα αναγκάζεται να τα λέει  μόνη της για να πειστεί και να πείσει, όπως κάνει όλη η  συνομοταξία .  Λέει πάντα τα αντίθετα απ αυτά που πιστεύει και βλέπει ο κόσμος. Πρώτα γελάει  ο κόσμος, μετά τους  λυπάται, μετά τον εκνευρίζουν.

Ποια να πρωτοπάρεις απ αυτές; Κάνουν σαν να τους παίρνεις το φαγητό απτό στόμα στην κυριολεξία. Τη Φωτίου που  τοποθετήθηκε χωρίς διδακτορικό να παραστήσει την καθηγήτρια και τώρα μαθαίνει επάνω μας ως αδαής που την πληρώνουμε;

Την Καρακώστα που έχει μονίμως ένα ειρωνικό  υπεροπτικό υφάκι ως ανεπαρκής , για άμυνα και επίθεση;

Την Καφαντάρη μήπως που κάνει τη ψύχραιμη και αλλάζει 10 χρώματα αν δει ότι την αποκαθηλώνουν;

Όλη αυτή  η πνευματική παρία,  έχει την ιδία ψυχολογία που συμπυκνώνεται στο « Ήρθαμε με ψέματα και συκοφαντίες, χωρίς να ξέρουμε τη δουλειά που θ αναλάβουμε μόνο για να ωφεληθούμε προσωπικά σε όλα τα πεδία. Τώρα ωφελούμαστε προσωπικά ενώ βλάπτουμε τη χώρα, λέμε ψέματα για να πείθουμε,  και δεν προτιθέμεθα να σταματήσουμε»

Μαζί με αυτούς ακούς  και τις/τους ηθοποιούς τις/τους τραγουδίστριες/ες,  τις/τους δημοσιογράφους που βγαίνουν σαν ώριμα φρούτα τώρα να πουν ότι μετάνιωσαν που ψήφισαν Τσίπρα. Καλά κάνουν βέβαια και το λένε, αλλά αναρωτιέσαι.

Τόση είναι η νοημοσύνη τους όταν υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν άφησαν τη χώρα τους  να ανακάμψει; Τόσο ήταν το προσωπικό τους συμφέρον, ή ακολουθούν πάλι το ρεύμα για να βάλουν υποψηφιότητα; Για να ψηφίσουμε τώρα,  θυμόμαστε τι έλεγαν παραμονές των εκλογών του 2015.   Έτσι βλέπουμε την κρίση τους, τη νοημοσύνη τους, πόσο ωθούν   το προσωπικό τους  συμφέρον τους εις βάρος του συλλογικού  και τους μαυρίζουμε γιατί θα φέρουν άλλα δεινά στον τόπο ό,τι και αν  λένε τώρα.

Μέσα στη φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, που όλοι προσπαθούμε να πάρει αυτοδυναμία, δεν χρειαζόμαστε άτομα υποκριτικά, γιατί ο φιλελευθερισμός  έχει μέσα του  Αρμονία. Είναι ξεκάθαρος. Χρειαζόμαστε ξεκάθαρα   και σταθερά άτομα  στις ιδέες τους και στις αξίες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.