Τελικός κριτής ο πολίτης

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός σημαδεύτηκε από το ναυάγιο της υπουργοποίησης του ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Αμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός ήθελε να δώσει το στίγμα της ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο απαιτoύνται αυξημένη σοβαρότητα και καλύτερος σχεδιασμός, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Και υπό αυτό το πρίσμα, για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο προοριζόταν ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος είχε αποδεχθεί την πρόταση, αλλά απεσύρθη λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε, επιτιθέμενος αρχικά εναντίον του και στη συνέχεια κάνοντας λόγο περί «παγίδευσης» του στελέχους του, που όμως καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Αυτό που απασχολεί τον πολίτη δεν είναι οι κομματικές ισορροπίες και οι συσχετισμοί δυνάμεων, ούτε τα πρόσωπα, αλλά η παραγωγή έργου. Εκεί κρίνεται μια κυβέρνηση και εκεί θα κριθεί στο τέλος της θητείας της και η σημερινή κυβέρνηση. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και για την πορεία της πανδημίας, όπου η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις όπως του εμβολιασμού του πληθυσμού, αλλά και για την οικονομία και την αγορά εργασίας, ενώ θα πρέπει να ανασχεδιαστεί το σύστημα της Πολιτικής Προστασίας. Τα μέτωπα της οικονομίας παραμένουν ανοιχτά με στόχο την ανάκαμψη. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ θα υπάρξει νέα μείωση φόρων που θα συμβάλει και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν στο κενό και η προσπάθειά του να υπονομεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια συναίνεσης ακόμα και για ζητήματα που οι πολίτες απαιτούν συνεργασία, όπως η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, δεν θα πετύχει. Το νέο κυβερνητικό σχήμα καλείται να δουλέψει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα υπέρ του πολίτη, ο οποίος είναι και ο τελικός κριτής.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.