Τα νησιά του Αργοσαρωνικού πρέπει να έχουν το δικό τους βουλευτή!
Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε τις προάλλες στο Κερατσίνι επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας. Μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος στη Β Πειραια όπου παρολίγον εάν κρατούσε την έδρα σε αυτήν την περιφέρεια να μην εκλεγόταν άλλος υποψήφιος πέραν κ. Μαρκοπούλου εκ μέρους της κυβερνητικής πάντα παράταξης, ο οποίος κατά γενική ομολογία προσπαθεί μόνος του να φέρει σημαντικές αλλαγές στην Β Πειραια και να κάνει αξιόλογα έργα!
Γιατί όμως ο πρωθυπουργός δεν επισκέπτεται και την Σαλαμινα που συνιστά το προπύργιο της δεξιάς στη Μεταπολιτευση; Αλλα ας το προεκτείνουμε ένα βήμα πάρα πέρα. Γιατί η Σαλαμινα να μην αποτελέσει μια αυτόνομη εκλογική περιφέρεια στις κοινοβουλευτικές εκλογές μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, ανεξάρτητη από τη Β και Α Πειραιά;
Τι σχέση έχει άλλωστε η Σαλαμινα με την Β Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικου (Αίγινα, Πόρος, Αγκίστρι κλπ) με την Α Πειραιά; Όσο και αν κοιτάζουμε τις δεξαμενές ψήφων δεν παύει να μεριμνάμε για το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών που απαιτούν τη δική τους κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Κύριε πρωθυπουργέ υποσχεθήκαμε νέα ήθη και έθιμα στην πολιτική ζωή.
Ώρα να το πράξετε. Δώστε επιτέλους την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Σαρωνικού να αποκτήσουν το δικό τους κοινοβουλευτικο εκπρόσωπο αποτινάσσοντας την ολέθρια ολιγωρία των προκατόχων σας οι οποίοι αδρανούσαν ή κώφευαν στο κρίσιμο αυτό θέμα.
Ο πατέρας σας Κων/νος Μητσοτάκης ένας βαθιά δημοκρατικός ηγέτης διακρίθηκε για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που εφήρμοσε ή προσπάθησε να εφαρμόσει λόγω της αντίδρασης από διαπλεκόμενα συμφέροντα, όρο μάλιστα που ο ίδιος είχε εισαγάγει κατά την περίοδο διακυβέρνησης του το 1990-1993. Εσείς στα χνάρια του πατρός σας οφείλετε να προβείτε σε αντίστοιχες πράξεις και ενέργειες. Τι πιο δημοκρατικό λοιπόν από το να ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη δική τους φωνή, όταν μάλιστα είναι κεκτημένο δικαίωμα τους και κακώς το έχουν στερηθεί, θαρρώ χρόνια τώρα.
Δια του παρόντος επίσης απευθύνω έκκληση σε όλους τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας της Α και Β Πειραιώς, ιδίως στους μαχητικούς και δραστήριους κυβερνητικούς βουλευτές της Α και Β Πειραιώς, κ. Δημήτριο Μαρκόπουλο και πλέον τον υπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, που λόγω της θέσης τους μπορούν αν πραγματικά υπάρξει πολιτική βούληση, να συνδράμουν στην ικανοποίηση του κατά γενική ομολογία προαναφερθεντος αιτήματος των τοπικών κοινωνιών των νησιών. Εχθρός άλλωστε του καλού είναι ο λαϊκισμός.
Αλλά ο κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε για αυτόν το σκοπό όπως είχε εκλογικά υποσχεθεί: να αποτινάξει τον λαϊκισμό που κυρίευσε με ολέθριες συνέπειες στη χώρα την περίοδο της Μεταπολιτευσης. Περιμένουμε κ. Πρωθυπουργέ να πράξετε τα δέοντα.
Για να κάνετε άλλωστε ομελέτα πρέπει να σπάσετε αυγά…