“Σε περιμένω να ρθεις και πάλι, μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη ….”

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Η νέα σεζόν είναι προεκλογική σεζόν και αυτό το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Τον Μάιο θα γίνουν οι τοπικές εκλογές ενώ αν δεν έχουν γίνει μέχρι τότε οι εθνικές , αυτές θα προκηρυχθούν κατά το τέλος του έτους .

Καθώς λοιπόν οι μονομάχοι σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ακονίζουν τα ξίφη τους για την μάχη των μαχών που είναι οι εκλογές , πρέπει οι ψηφοφόροι να κατανοήσουν τα διακυβεύματα και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Σε εθνικό επίπεδο , νιώθω ότι η συγκρούεται η αλήθεια με το ψέμα. Έχουμε από τη μια το βίαιο βάπτισμα της αποτυχίας σε επιτυχία , της κρίσης σε πρόοδο , της παρακμής σε άνοδο, μέσα από έναν καλοσχηματισμένο προπαγανδιστικό μηχανισμό που γνώμονα έχει τη στρέβλωση και την επίθεση με κάθε κόστος στον αντίπαλο.

Από την άλλη είναι η αλήθεια, η κοστολογημένη και διάφανη που ξενίζει , γιατί αποτυπώνει το μέγεθος της αποτυχίας της Χώρας .

Η ΝΔ του Μητσοτάκη λέει αλήθεια και δεν τάζει ,κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε τόση έκταση ποτέ στην μεταπολιτευτική ιστορία της Χώρας.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον δύσκολο αυτό δρόμο. Ξεκινώντας από την προεκλογική εκστρατεία του με τα 5 Α που είχε προτείνει τότε για Πρόεδρος του κόμματος: Αξιοπιστία , αξιοκρατία , αριστεία , ανανέωση, ανάπτυξη.

Συνεχίζοντας με το Μητρώο στελεχών και τον ορισμό του κ. Στέλιου Πέτσα, απόφοιτου της ΕΣΔΔΑ ως διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου κ.α. Η αλήθεια νικά το ψέμα; Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατανόηση του κόσμου και την έκταση της πίστης στην αλήθεια για τους ενσαρκωτές της πολιτικής γραμμής της ΝΔ .

Σε τοπικό επίπεδο ακούγονται διάφορες υποψηφιότητες. Πατούλης για Περιφερειάρχης Αττικής , Μπακογιάννης για Δήμαρχος Αθηναίων έγραφε η REAL NEWS. Θεωρώ ότι ο κ. Πατούλης μπορεί να φτιάξει την Αττική καθώς είναι ο πιο έμπειρος αυτοδιοικητικός ! Αν τελικά στηριχθεί από τη ΝΔ , τότε η νίκη του μοιάζει πιο σίγουρη.Ο κ. Μπακογιάννης είναι ικανός . Το επιτελείο του εξίσου καλό . Το έργο στην Περιφέρεια Στερρεάς Ελλάδας αξιόπιστο . Πιστεύω ότι είναι ένας άσος στο μανίκι του Κυριάκου.

Στις εθνικές εκλογές, θεωρώ ότι συγκρούεται και κάτι ακόμα.

Η ευρωπαϊκή Ελλάδα με την Ελλάδα των Βαλκανίων .

Η πρώτη είναι η Ελλάδα του ορθολογισμού ,η δεύτερη του θυμικού .

Η πρώτη των πολιτικών αξιών και της μεσότητας, η δεύτερη του λαικισμού και της προπαγάνδας.

Κάποιοι ζωηροί φίλοι μου θα τολμήσουν να πουν ότι είναι ώρα στις εκλογές να αποκηρύξουμε την αριστερή ισοπέδωση στην Ελλάδα μια για πάντα.

Δεν βάζω ταμπέλες. Απλά πιστεύω ότι η νέα σεζόν θα δείξει την ωριμότητα του λαού μας, με τις εθνικές επιλογές που θα κάνει .

Θα αντιληφθούν όλοι το κάλεσμα ; (Σε περιμένω να ρθεις και πάλι, μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη…)  

2 σκέψεις σχετικά με το ““Σε περιμένω να ρθεις και πάλι, μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη ….”

  • 09/10/2018, 02:59
    Permalink

    Σέ περιμένω νά έρθεις καί πάλι, αλλά.. σέ παίρνω καί λίγο, υπ’ όψιν μου.
    Γιά παράδειγμα, η REAL NEWS αποφασίζει? γιά τό ποιόν υποψήφιο Δήμαρχο, θά υποστηρίξει, η ΝΔ?. Μήπως;; γιά αυτόν τόν πιό δεινοπαθημένο Δήμο, τής Έλλάδος, που συμβαίνει νά είναι καί Πρωτεύουσα τής Χώρας, μήπως;; λέω μήπως, θά ήταν πιό φρόνιμο, νά ερωτηθούν καί οι Δημότες, ποιόν ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ καί ΘΕΛΟΥΝ γιά Δήμαρχο τους;;. Διότι από όσο γνωρίζω, από συζητήσεις μέ πολύ κόσμο -Δημότες τής Αθήνας – ΘΕΛΟΥΜΕ γιά ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ, τόν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ τόν κ.ΠΑΤΟΥΛΗ.! Αυτόν εμπιστευόμαστε, μέ τήν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥ, νά μάς νοικοκυρέψει τήν Αθήνα μας, που έχει γίνει ΜΑΥΡΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, μέ τόν ΑΡΙΣΤΕΡΟ Καμίνη, καί ΑΝΤΡΟ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ, καί όλων τών Περιθωριακών -εγκληματιών.Από τήν άλλη μεριά ο κ.Μπακογιάννης είναι κι αυτός επίσης ένας εξαισίως ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Περιφερειάρχης, μέ επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΑ πείρα στήν Περιφέρεια, που επίσης, μέ τήν εμπειρία του, θά νοικοκυρέψει τήν Αττική. Γιά ποιόν;; λόγο,λοιπόν;; πρέπει οι υποψήφιοι, νά πάνε ΑΝΑΠΟΔΑ ,καί όχι εκεί που έκαστος έχει ΠΕΙΡΑ καί είναι καί ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ.! Δηλαδή;; πιστεύουν στήν ΝΔ, ότι ΤΩΡΑ που κυριολεκτικώς ως χώρα ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ, καί είναι τά ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ, πιστεύουν πως τώρα είναι η ώρα νά κάνουν “πειραματισμούς”, καί νά δοκιμαστούν, τά Στελέχη της, καί σέ ΝΕΑ “ΠΟΣΤΑ”;;, Δλδ, αν αυτό τό “πείραμα” γίνει τήν επόμενη τετραετία, θά έχει χαθεί κάτι;; Έλεος πιά.. Καί εν πάση περιπτώσει, όταν πηγαίνεις καί αντίθετα από τήν βούληση τού λαού ΧΑΝΕΙΣ. Καί ερωτώ : Δέν έχει βαρεθεί η ΝΔ, νά ΧΑΝΕΙ τόν Δήμο τής Αθήνας;; Τί πρέπει νά γίνει ακόμα , επιτέλους;; πόσες φορές, πρέπει νά χάσουν τόν Δήμο τής Αθήνας, ώστε τό “ΠΑΘΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ”.!.?

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.