Οι τρεις και ο… Παππάς, ο Τσίπρας ο…. “ξαναγαργάλατας” και η… “Σαββατογεννημένη” Μεγαλοοικονόμου!

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Αποφάσισα σήμερα να μιλήσω για διάφορα θέματα,  αλλά με εικόνες, φωτογραφίες, σκίτσα κ.λπ.. Για παράδειγμα τι θέλει να πει η παρακάτω φωτογραφία;

Συγκεκριμένα η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την ομιλία τού κ. Νίκου Παπά στο Κιλκίς. Ο κόσμος ελάχιστος. Σκέφτομαι…..θα ήταν ακριβό το εισιτήριο, για αυτό δεν πήγε ο κόσμος, αλλά μετά έμαθα ότι δεν είχε εισιτήριο και ήταν δωρεάν η είσοδος.

Ξανασκέφτηκε μήπως οι άνθρωποι δεν έβρισκαν την είσοδο, αλλά ούτε αυτό έφταιγε. Μα γιατί δεν πήγε ο κόσμος; Επιπλέον, έμαθα, ότι σε κάθε προσερχόμενο έδιναν δώρο και δύο εισιτήρια, από τον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, για ταξίδι στο διάστημα, αλλά ο κόσμος δεν πήγε!!! Γιατί άραγε, αφού όπως διαλαλεί ο κ. Παππάς «ο Τσίπρας θα είναι ξανά Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει και τις ευρωεκλογές».

Τελικά φαίνεται ότι ο κόσμος μπούχτισε από τις αηδίες τού διαστημικού UFO Pappas και του πατρός αυτού μη εξαιρουμένου, δηλ. του Στυλιανού Pappas, του παρ’ ολίγον πατρός τής αξιολάτρευτης κ. Νοτοπούλου, και αηδιασμένος ήρθε η ώρα να τους γυρίσει την πλάτη. Έτσι δεν πήγε ο κόσμος. Και φυσικά όλο και λιγότεροι θα μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρις ότου ξυπνήσουν και αυτοί. Ήδη κάποιοι Πασόκοι επιστρέφουν στο ΚΙΝΑΛ και οι υπόλοιποι, κατά το κοινώς και λαϊκώς λεγόμενον…..την «κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια». Αναμενόμενον βέβαια, όταν άλλα λες και άλλα κάνεις, όταν ψεύδεσαι ασυστόλως και προπάντων όταν δεν είσαι κατ’ ελάχιστον σοβαρός!!! Στην φωτογραφία θα έβαζα τίτλο «Τρεις και ο Παππάς», όπως λέμε τρεις και ο κούκος!!!

Δεν μπορώ να φανταστώ πολλούς ανθρώπους που δεν γαργαλιούνται. Από λίγο ως πολύ όλοι λιγάκι γαργαλιούνται. Αλλά δεν θυμάμαι κανένα να βγαίνει στην τηλεόραση να μας λέει ότι τον γαργαλάνε. Το δυσαναπλήρωτο κενό, όπως πάντα σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις το αναπλήρωσε ποιος άλλος; Ο κ. Πρωθυπουργός μας!!!

Μερικοί λένε «το ζαβό δεν πιάνεται με τίποτα». Διαφωνώ όμως για τη λέξη «ζαβό». Λίγος σεβασμός παιδιά. Δεν είναι ζαβό. Κάτι άλλο είναι, αλλά δεν μπορώ να το βρω ούτε εγώ. Μια φορά ζαβό, το ζαβό, δεν είναι!!! Και όσον αφορά το γαργάλημα, αυτός ο κόσμος ο…κακός και αγγελικά πλασμένος δεν έχασε την ευκαιρία να το αρχίσει, χρησιμοποιώντας τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και από πού ξεκίνησε; Θυμήθηκε τον Γεώργιο Αθανασιάδη – Νόβα, που έγραφε με το ψευδώνυμο Γ. Αθάνας και ήταν αξιόλογος ποιητής, του απέδωσαν λοιπόν οι πολιτικοί του αντίπαλοι το «γαργάλατα», στίχοι που δεν ήταν δικοί του, που στη συνέχεια έδωσαν την αφορμή να γίνει και επιθεωρησιακό κείμενο, όπως το ακόλουθο: «Ήταν τα στήθη σου άσπρα σαν τα γάλατα και μούλεγες γαργάλατα γαργάλατα, γαργάλατα τα….γάλατα!!!».

Μέσα σ’ εκείνον το συρφετό των αρνητικών δημοσιευμάτων και στο αρνητικό πολιτικό κλίμα, το «γαργάλατα» έγινε σύνθημα στις καθημερινές διαδηλώσεις στους δρόμους τής πρωτεύουσας και ο Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας απέκτησε το παρατσούκλι «ο γαργάλατας». Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η επιρροή των στίχου γαργάλατα που μετά την χούντα ξανανέβηκε πάλι επιθεώρηση με τον τίτλο «Ξαναγαργάλατα»!

Και τώρα νάτα πάλι τα γαργαλίσματα από χείλη πρωθυπουργού!!! Φαντάζομαι θα γαργαλιέται πολύ ο άνθρωπος για να μας το λέει με τόση άνεση ξεχνώντας την ιδιότητά του και να ξεπερνά κάθε είδους σοβαρότητα που πρέπει να έχει  ένας πρωθυπουργός, όταν μιλά απευθυνόμενος από την τηλεόραση στο λαό. Δηλαδή μετά τον Νόβα τον γαργάλατα ήρθε η σειρά του Τσίπρα του ξαναγαργάλατα!!!  Και βέβαια ο Αρκάς δεν έχασε την ευκαιρία!!! Αλλά ποιοι τον γαργαλάνε να πάει σε εκλογές; Αυτό δεν μας το είπε. Μας είπε μόνον ότι τον γαργαλάνε να πάει σε εκλογές!  Σίγουρα δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αναλυτής για να εκφράσω μια πολύ έγκυρη άποψη, όμως με το φτωχό μου μυαλό και γνωρίζοντας τον Τσίπρα ως Πρωθυπουργό βουτηγμένο στο ψεύδος, στην αρπαγή τής εξουσίας και τον …πόνο του, διότι είναι βέβαιος ότι θα χάσει, θα αιφνιδιάσει.

Θα αιφνιδιάσει ποντάροντας να κρατήσει όσο περισσότερο ποσοστό μπορεί πηγαίνοντας τον Μάιο σε εκλογές, ώστε να μπορεί να το αυξήσει ακόμη περισσότερο στις επόμενες εκλογές ξαναποντάροντας τόσο στην φθορά της επόμενης κυβέρνησης, όσο και στα ψέματα στα οποία τον φοβάται και ο ίδιος ο διάβολος. Πρωτομαγιά λοιπόν, μέρα αγώνων, θα προκηρύξει εκλογές για το καλό…το δικό του.  Ελπίζω τα άλλα κόμματα να το σκεφτούν και είθε να βγω και εγώ….ψεύτης!!!

Αλλά όπως όλοι γαργαλιούνται, φοβάμαι ότι όλο τον κόσμο τον γαργαλάει περισσότερο, ποιος άλλος από την Σαββατογεννημένη κ. Μεγαλοοικονόμου!!! Τι να πω για την κυρία αυτή; Πέρα δώθε στα κανάλια και εγώ παρατηρώ τον κόσμο να κρέμεται από τα χείλη της για να σκάσει στα γέλια. Η καθ’ όλα αγαπητή βουλευτίνα κ. Μεγαλοοικονόμου, που έβλεπε εφιάλτες ότι την κυνηγάνε κουραμπιέδες, σε μια τηλεοπτική εκπομπή χάρισε  ζαρζαβατικά στον κ. Γιακουμάτο λέγοντάς του ότι δεν του έφερε αγγούρια γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλος!!! Αυτό το Σύνταγμά μας ώρες – ώρες..… Δεν ξέρει κανείς τι ψηφίζει!

Το άλλο πάλι; Αυτό το φοβερό ποίημά της: «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης. Η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης». Ούτε ρήμα ούτε ρυθμό!!! Θα έλεγα ότι τέτοια ποιήματα γράφονται ένα όποτε γεννηθεί και ένας Αλέξης, δηλ. κάθε εκατό χρόνια, όπως δήλωσε και η Θεανώ με τα γεμιστά. Εσάς σας αρέσουν τα γεμιστά; Εγώ πεθαίνω για γεμιστά. Αλλά τα τρώγω χωρίς γιαούρτι. Αυτό το πετάω σε κάτι Θεανές. Πάντως θα πρέπει ο κόσμος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τις Σαββατογεννημένες. Έχουν το χάρισμα της έκτης αίσθησης. Τα βλέπουν και τα προβλέπουν όλα. Έχουν το τρίτο μάτι! Εκεί ψηλά στο κούτελο. Πού το είχε ο πολύφημος ο κύκλωπας; Λίγο πιο πάνω για να τα βλέπουν όλα!!! Έτσι η σαββατογεννημένη κ. Μεγαλοποικονόμου προέβλεψε και είπε: Δεν θα χάσει ο Αλέξης Τσίπρας τις Εκλογές 2019, γιατί είμαι Σαββατογεννημένη και έχω προαισθήματα”!!! Αλλά και αν χάσει τις εκλογές ο Τσίπρας η κ. Μεγαλοοικονόμου θα βρει αμέσως δουλειά.

Η ίδια δήλωσε: «Μου πρότειναν να διαφημίσω γυναικεία ρούχα». Μη βιαστείτε. Προς Θεού μη βιαστείτε. Άλλωστε το δήλωσε η ίδια. Χωρίς καμιά πίεση. Από μόνη της. Μαγιό δεν θα διαφημίσει!!! Αχ τι να πω…… Ευτυχώς! Μου έφυγε ένα βάρος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.