Τολμηρά: Τα φιλαράκια του Αλέξη, τα Κασιδιαράκια!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…

Όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όχι στα μαθήματα σε καιρούς κακοκαιρίας, όχι στην τηλεκπαίδευση, ναι στην εξίσωση των πτυχίων ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης με εκείνα των πανεπιστημίων, είναι μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν τελευταία το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ…

Μόλις βολεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί στο Δημόσιο άρχισαν τις διεκδικήσεις και μέχρι ενός σημείου καλά κάνουν και δικαίωμά τους. Όχι όμως όλα δικά τους, διότι υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα που έχει να κάνει με τη γνώση και το ίσιωμα σε όλα δεν προσφέρεται για σπέκουλα..

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!

Στο στόχαστρο η Κεραμέως που είναι υπέρ των μαθημάτων και την μετάδοση και απόκτηση γνώσεων και από την άλλη ο Ν. Φίλης που «διδάσκει» το αραλίκι και τον χιονοπόλεμο! Μιλάμε για πολύ μασκαριλίκι που γίνεται για χάρη ψηφαλακίων εν όψει εκλογών!

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…

Δεν κάνουμε τα σπίτια μας χώρους δουλειάς, ακούστηκαν να λένε ορισμένοι εκπαιδευτικοί που τις ημέρες του χιονιά στην Αττική αρνήθηκαν την τηλεκπαίδευση, όπως την διδάχτηκαν και την λειτούργησαν στα χρόνια της πανδημίας. Όταν βρέχει και όταν χιονίζει και όταν κάνει ζέστη «γιοκ» μαθήματα από τους εκπαιδευτικούς, που δεν κάνουν τα σπίτια τους χώρους δουλειάς, ενώ τα κάνουν ορισμένοι όταν κάνουν ιδιαίτερα…

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…

Αρνούνται οι εκπαιδευτικοί να κάνουν μαθήματα λόγω του χιονιά, αλλά κανείς δεν ρώτησε αν συμφωνούν για κάτι τέτοιο οι γονείς και οι μαθητές, κυρίως οι εργαζόμενοι γονείς που για εκείνους δεν υπάρχει το κλείσιμο των επιχειρήσεων ή των άλλων εργασιακών χώρων και άρα πρέπει να βρεθούν στις δουλειές τους για τον επιούσιο…

❁ ΠΑΡΩΝ-ΑΠΩΝ!

Όχι σε φασιστικά και ναζιστικά κόμματα στη Βουλή ήθελε ο Τσίπρας και γι’ αυτό είπε «παρών» στην ψηφοφορία! Άφηνε απ’ έξω τις εγκληματικές οργανώσεις τύπου 17Ν, καθώς και τους δολοφόνους της MARFIN να μπορούν να διεκδικούν οι πρώτοι είσοδο στο κοινοβούλιο μέσα από τις φυλακές! Δηλαδή ο Κουφοντίνας, θα μπορεί να έχει τέτοια τύχη κάποια στιγμή!..

■ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ…

Προφάσεις εν αμαρτίες ένα πράγμα, για να μην δυσαρεστήσει τα φιλαράκια του τα… Κασιδιάρικα ο Αλέξης, ο οποίος κλείνει τα δύο μάτια εναλλάξ, πότε δεξιά πότε αριστερά. Τα φιλαράκια του που μαζί πορεύτηκαν στις άνω-κάτω πλατείες στο Σύνταγμα, μαζί οδήγησαν την κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλου σε πρόωρες εκλογές, με αφορμή την μη εκλογή προέδρου Δημοκρατίας το 2014 για να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης και υπουργός ο Τόσκας, που μας έλεγε να κάνουμε πως… κοιμόμαστε αν τυχόν μπουν κλέφτες στα σπίτια μας!

❖ Η ΑΙΘΟΥΣΑ…

Επί 4 ½ χρόνια δεν έβρισκαν δικαστική αίθουσα να δικάσουν τις εγκληματικές πράξεις της «Χρυσής Αυγής» και χάιδευαν τις πλάτες των Κασιδιαρέων, ενώ τον Κουφοντίνα τον περιέφεραν ανά τας ρύμας και τα οδούς της Αθήνας, για να προσκυνάει τους χώρους στους οποίους αφαιρούσε ζωές, έντεκα τον αριθμό!

❁ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ…

Προσδοκά ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ από τους Χρυσαυγίτες του Κασιδιάρη ο Αλέξης και έψαχνε ευκαιρία να τους κλείσει το μάτι, με αυτό το «παρών» που είπε στη Βουλή. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση που τήρησε για μια ακόμη φορά, για να χαϊδέψει και ακροαριστερά και ακροδεξιά μπας και βάλει ψηφαλάκια στον ντορβά του στις εκλογές που έρχονται…

■ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η πλέρια δημοκρατία τρέχει από τα μπατζάκια τους και το είδαμε από τότε που ο τότε πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, θεωρούσε ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Χρυσαυγιτών, διότι αυτές δεν είχαν χρώμα! Ήταν τότε που η συνεργασία ήταν αγαστή σε κάτι που προσδοκούν και τώρα, κυρίως από τα ψηφαλάκια του Κασιδιάρη, του οποίου τελικά μπλοκάρεται η είσοδος στη Βουλή ευρισκόμενος στην φυλακή!

❖ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…

Προσπαθούσε να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας ο πρώην καταληψίας της Γκράβας και νυν απέχων από την Βουλή, Αλέξης Τσίπρας. Το πως δεν αναποδογύρισαν τα έδρανα στην Βουλή από αυτά που έβλεπαν και άκουγαν, είναι απλά… τυχαίο γεγονός!

❁ ΤΟ ΠΑΣΟΚ…

Η πρόταση της κυβέρνησης για μπλόκο σε κόμματα τύπου Κασιδιάρη και Κουφοντίνα, βρήκε σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συντάχθηκε απόλυτα διότι θέλει στο μέλλον και εκείνο να αποφευχθούν παρόμοιες περιπέτειες, όπως αυτές που έζησε ο τόπος στο παρελθόν. Δεν μπήκε το ΠΑΣΟΚ στον πειρασμό να απέχει, κλείνοντας το μάτι σε εγκληματικά μορφώματα που θα ήθελαν να ξανακάνουν περατζάδα στα κοινοβουλευτικά έδρανα!

■ Η ΕΞΙΣΩΣΗ…

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών για εξίσωση πτυχίων σχολών μέσης εκπαίδευσης με εκείνα των πανεπιστημιακών, είναι μια εφεύρεση όλων εκείνων που ζητούν μια θέση στο Δημόσιο, εκεί όπου απαιτούνται πανεπιστημιακού τύπου προσόντα. Κανείς δεν καταργεί τα καλλιτεχνικά τους προσόντα και ούτε οι θίασοι ζητούν πτυχία πανεπιστημιακής σχολής ή τα διάφορα μουσικά σχήματα κάτι ανάλογο. Απλά για ένα διορισμό στο υπουργείο οικονομικών που χρειάζονται οικονομολόγους, γίνεται η επανάσταση. Ένα παράδειγμα έφερα…

❖ ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ!

Αν όμως ικανοποιηθεί ένα τέτοιο αίτημα της ισοτιμίας των πτυχίων με απολυτήρια, τότε ο ξεσηκωμός πρέπει να γίνει από τους πτυχιούχους, που έκαναν τη μα..κια να διαβάσουν να μπουν στα πανεπιστήμια, να φοιτήσουν 4-5 χρόνια να κάνουν μεταπτυχιακά-διδακτορικά και να εξισωθούν με τους καλλιτέχνες που ζητούν επαναστατικώ δικαίω να γίνουν όλα ίσιωμα!..

❁ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ…

Παραιτήθηκαν 60 καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου, αντιστεκόμενοι στο ΠΔ που δεν εξισώνει τα πτυχία των σχολών θεάτρου με εκείνα των πανεπιστημιακών σχολών. Το έκαναν σημαία οι «αντιστασιακοί», αποκρύπτοντας ότι οι συμβάσεις τους είχαν λήξει στο τέλος του Γενάρη, οπότε η παραίτηση ήταν …παλικαριά της φακής!

■ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…

Όταν ο Καραμανλής ο Β’ προωθούσε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας, πάλι τέτοιου είδους …επαναστάτες ξεσηκώθηκαν και το απέτρεψαν. Μπροστάρης τότε ο Γ. Παπανδρέου αν και ο ίδιος είχε σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Τώρα οι κάθε λογής Μπισμπίκηδες, που ούτε καν Λύκειο δεν τελείωσαν ζητούν την εξίσωση απολυτηρίων ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης με εκείνα των πανεπιστημίων!..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.