Οι Ιστορικοί Εχθροί του Έθνους

Γράφει ο Ιωάννης Χολίδης, Υπ. Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας

Στην Ελλάδα και παρά τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται για να αντιμετωπιστεί ο εξ Ανατολών κίνδυνος , δηλαδή η Τουρκία, είναι δύσκολο κανείς να μπορεί να εντοπίσει πως οι βασικοί κίνδυνοι προέρχονται από τον Βορρά και συγκεκριμένα την Γερμανία και την Ρωσία. Με την πρώτη αν και συμμετέχουμε μαζί στο ΝΑΤΟ , την ΕΕ και την Ευρωζώνη και με την δεύτερη μας συνδέουν πολιτιστικοί και θρησκευτικοί δεσμοί και οι δύο για διαφορετικούς λόγους έχουν αποτελέσει ιστορικά εχθρούς του Έθνους μας. Τα συμφέροντά τους ήταν και παραμένουν σχεδόν πάντα σε αντίθετη τροχιά από τα αντίστοιχα δικά μας. Ιστορικά παραδείγματα πολλά. Θα ξεκινήσω με την Γερμανία.

1) Τα γερμανικά κρατίδια του 9ου-10ου αι. μ.Χ ενώθηκαν σε μια αυτοκρατορία την επονομαζόμενη ‘’ Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους’’. Πολέμησαν με πάθος την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ενώ συμμετείχαν αποφασιστικά με τους Λατίνους και τους γερμανικής καταγωγής Φράγκους στην κατάλυση της Αυτοκρατορίας το 1204 με την πτώση και την άγρια λεηλασία της Κωνσταντινούπολης. Το γεγονός αυτό επιτάχυνε στην συνέχεια την εξάπλωση των Τούρκων σε Μικρά Ασία και Βαλκανική.

2) Κράτησαν εχθρική στάση τα γερμανικά κρατίδια στην ελληνική επανάσταση του 1821. Άνθρωποι όπως ο Αυστριακός Μέττερνιχ, Καγκελάριος της Αυστρίας, υπήρξε σφοδρός πολέμιος της επανάστασης των Ελλήνων και του φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη.

3) Η Γερμανία στα τέλη του 19ου αι. και έχοντας πάντα στο μυαλό και στην πολιτική της θεώρηση την Ελλάδα ως ένα εμπόδιο στα βαλκανικά της σχέδια προσπάθησε με κάθε τρόπο να πλήξει την οικονομική δραστηριότητα του ελληνισμού στην Μολδοβλαχία, που ήταν ημιαυτόνομη περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και να υποβαθμίσει την θέση της χώρας στα Βαλκάνια και στην διευθέτηση των εδαφών της Τουρκίας στην περιοχή σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

4) Στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο συμμάχησε με την Τουρκία και φαίνεται ότι συνηγορούσε και σε ένα βαθμό υποδαύλιζε την τουρκική επιθετικότητα εναντίον των ελληνικών , εβραϊκών και αρμενικών πληθυσμών της χώρας, οι οποίοι είχαν αναπτύξει αξιοσημείωτη δραστηριότητα στο εμπορικό και διοικητικό μηχανισμό της Τουρκίας, πράγμα που εμπόδιζε τα γερμανικά σχέδια για την εισχώρηση της προς τις ανερχόμενες γεωπολιτικά περιοχές της Μέσης Ανατολής. Οι Γερμανοί υπήρξαν από τους σταθερούς συμμάχους των Νεότουρκων και του Κεμάλ και συμμετείχαν στην συστηματική εκπαίδευση του τουρκικού στρατού.

5) Κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου η Γερμανία του Χίτλερ διαμέλισε την χώρα μας σε τρεις ζώνες επιρροής ( τριπλή κατοχή Ιταλών, Γερμανών και Βουλγάρων) και οδήγησε στην πείνα και την εξαθλίωση μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού. Παράλληλα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές της πατρίδας μας και την οδήγησε πολλά χρόνια πίσω.

6) Η Γερμανία συνέχισε την ανθελληνική πολιτική της και με την στάση της απέναντι στα Σκόπια μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Υποστήριξε λύση με τον όρο Μακεδονία και κατάφερε να την επιβάλει το καλοκαίρι του 2018 με την περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον , οι Γερμανοί επιδιώκουν συστηματικά να περιφρονούν την άποψη και την σημασία της Ελλάδας για την Βαλκανική Σταθερότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απουσία της χώρας μας από την Σύνοδο Δυτικών Βαλκανίων και ΕΕ.

7) Στα χρόνια του Μνημονίου οι Γερμανοί υπήρξαν οι πλέον σκληροί και τιμωρητικοί απέναντι στην χώρα μας. Αρχικά μας επέβαλαν εξοντωτικά επιτόκια δανεισμού, στην συνέχεια ζήτησαν και επέβαλαν το υπερταμείο για την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και πολλές φορές αμφισβήτησαν και υπονόμευσαν την προσπάθεια για την δημοσιονομική σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και του χρέους με τις μαξιμαλιστικές θέσεις που υιοθετούσαν.

8) Η στάση τους απέναντι στην Τουρκία είναι θα έλεγε κανείς ουδέτερη έως υποστηρικτική. Δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα υποστήριζαν αν δεν ήμασταν και μέλη στην ίδια Συμμαχία , το ΝΑΤΟ. Πρόσφατα μάλιστα οι Γερμανοί ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να πουλήσουν επιπλέον πολεμικό υλικό στην Τουρκία σε μια περίοδο μάλιστα που η γείτονα χώρα οξύνει την αντιπαράθεση της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Θα μπορούσα να γράψω ακόμη περισσότερους λόγους που θεωρώ την Γερμανία ιστορικό εχθρό του ‘Εθνους αλλά νομίζω ότι τους περισσότερους τους κάναμε γνωστούς. Στο επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με την κατά τα άλλα ομόδοξη Ρωσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.