Οι διαδηλώσεις στην εποχή των social media

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Οι μη οπισθοδρομικοί άνθρωποι σήμερα, διαδηλώνουν πρώτα μέσα τους και μετά στα social media.

Τα αριστερά οπισθοδρομικά κόμματα που μυρίζουν συντηρητικά έχουν μείνει μισό αιώνα πίσω στην κουλτούρα και στον εγκέφαλο τους έχουν ακόμα τον Βελουχιώτη που έκανε τη φτηνή επανάστασή του.

Φυσικά όλα αυτά, με τη δυσαρμονία τους, προσπαθούν να τα συνδυάσουν με τον πολυτελή βίο τους κάτι που δεν συνάδει και εκεί χάνουν πολλά, γιατί τον κόσμο δεν μπορούν να τον κοροϊδέψουν πλέον.

Άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα σκέπτονται, άλλα πράττουν.

Όταν κάποια ομάδα σοβαρών ατόμων αισθάνεται ότι αδικείται, το γράφει στα sites στα blogs, δημιουργεί επιτροπή και ζητά συνάντηση με τον αντίστοιχο υπουργό.

Δεν πρέπει εκείνη τη στιγμή που αισθάνεται εγωκεντρικά (τις περισσότερες φορές) ότι αδικείται, ν’ αδικήσει ταυτόχρονα τους ανθρώπους που πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά τους ή να κλείνουν και να καίνε τα μαγαζιά του Κέντρου, η να μην υπάρχουν συγκοινωνίες, λόγω της ομάδας αυτής που κλείνει τους δρόμους, επειδή αισθάνεται ότι αδικείται.

Σκέπτονται άρα εκείνη τη στιγμή τη νέα μητέρα που έχει αφήσει κάπου το παιδί της και εργάζεται σε μαγαζί, ότι πρέπει να ταλαιπωρηθεί πολύ για να φτάσει στη δουλειά της και να πάρει τον μισθό της;

Τόσο φιλοτομαριστές είναι που σκέπτονται μόνο τον εαυτό τους και είναι μαζί τους για να τους σιγοντάρουν τ’ αριστερά κόμματα, όχι γιατί τους αγαπούν φυσικά, αλλά για να δικαιολογούν τον μισθό τους στη Βουλή και την αναστάτωση στην πόλη. Αυτός είναι ο ρόλος τους, ενώ οι ίδιοι οι αριστεροί δεν ταλαιπωρούνται γιατί έχουν βρει άλλους τρόπους…

Πόσο παρωχημένο και οπισθοδρομικό είναι αυτό σήμερα, με την επαφή των ατόμων από το ιντερνέτ;

Πόσο ανήθικο είναι να μην αφήνεις τον συνάνθρωπό σου να πάει στη δουλειά του η να του καις το μαγαζί που πληρώνει φόρους και υπάλληλους;

Τις πόλεις τις κλείνουν κάθε τόσο, για να δείξουν την παρουσία τους, για να εκτονωθούν και δυστυχώς να καταστρέψουν.

Τα νέα παιδιά που δεν έχουν παιδεία προσπαθούν μέσω αυτών των φαινομένων να εκτονωθούν, γιατί δεν βρίσκουν άλλους τρόπους εκτόνωσης με το φτωχό απαίδευτο μυαλό τους.

Η κυβέρνηση πολύ σωστά ψηφίζει το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις.

Πρέπει όμως και το Υπουργείο Παιδείας μέσω του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας να διαφωτίζει τους μαθητές, ότι αυτοί οι τρόποι εκτόνωσης ανήκουν σε άλλες εποχές.

Οι μαθητές από οικογένειες με παιδεία και όχι με απλή εκπαίδευση δεν συμμετέχουν ποτέ σε τέτοιες συγκεντρώσεις, σήμερα με το ίντερνετ, αλλά είναι χρήσιμα στις κοινωνίες και ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με συζήτηση και με επιτροπές.

Οι γονείς πρέπει να το έχουν υπ όψιν τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.