Ο Κολοκοτρώνης… ήταν τρομοκράτης!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, Συγγραφέας

Νομίζω ότι η Επιτροπή της Γιάννας μετά την…ανακήρυξη του Καποδίστρια σε…δικτάτορα, καλόν είναι να εξετάσει και τον ρόλο του Κολοκοτρώνη, υπό τα σημερινά δεδομένα.

Ο Κολοκοτρώνης αφού…υπονόμευε την τάξη, τη γαλήνη, την οικονομική ευημερία και την ακεραιότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, με τη χρήση βίας, λογικά δύναται να χαρακτηρισθεί ως …τρομοκράτης.

Μπορεί, παράλληλα, να κατηγορηθεί για…παράνομη χρήση όπλων.

Επίσης, στην περίπτωσή του…συντρέχει και το…κακούργημα της…σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπροσθέτως, δύναται και κατηγορηθεί για…αντίσταση κατά της αρχής, για …παράνομο…πλουτισμό.

Θεωρώ ότι τα μέλη της επιτροπής της Γιάννας, πολύ εύκολα, μπορούν να διευρύνουν το…κατηγορητήριο.

Ως εκ τούτου, να απαγορευθεί οποιαδήποτε αναφορά του ονόματος Κολοκοτρώνη στα βιβλία της ιστορίας.

Τέλος, πρέπει να…διορθωθεί μια ιστορική…αδικία και ν’ αποκατασταθεί στα μάτια της κοινωνίας, το όνομα του …Πήλιου Γούση αυτού τους ανιδιοτελούς υπηκόου της οθωμανικής αυτοκρατορίας…

4 σκέψεις σχετικά με το “Ο Κολοκοτρώνης… ήταν τρομοκράτης!

  • 06/05/2020, 14:13
   Permalink

   Σας ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να ζητήσετε να σας έρχονται ειδοποιήσεις κλικαριντας στο σχετικό κόκκινο εικονίδιο, κάτω δεξιά.

   Σχολιάστε
 • 06/05/2020, 13:31
  Permalink

  Ώστε ανακήρυξαν τόν Καποδίστρια δικτάτορα?? Ωραία ”επιτροπή”… Μήπως πρέπει ΤΩΡΑ όσο ακόμη είναι νωρίς νά κάνει κάποιες αλλαγές σέ πρόσωπα ο Πρωθυπουργός, διότι αν τό ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΟΥΝ σέ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ”αριστερού τύπου”, θά είναι καί ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ τής ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.!
  Χάσαμε τόν Τσίπρα, καί βρήκαμε τήν Αγγελοπούλου από τήν ”πίσω πόρτα”, γιά νά νά μάς ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ??.! ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.!

  Σχολιάστε
 • 06/05/2020, 16:41
  Permalink

  Ορθά τα λέτε, πλην Πήλιου Γούση, ο οποίος αδίκως έχει στγματισθεί, καθότι όχι μόνον δεν επρόδωσε, αλλά δεν έπαυσε να πολεμά για την Πατρίδα και ελευθρία Οθωμανούς, Τουρκαλβανούς, δίδοντας τελικώς την ζωή του στην Έξοδο του Μεσολογγίου. Ήταν θύμα της γραφίδος Χ. Περραιβού, οποίος δεν του συγχώρησε ότι στο συνέδριο των Σουλιωτών στην Κέρκυρα, για την αποστολή αντ/πείας στην Αυστρία, ο Πήλιο Γούσης , αμφισβήτησε και προσέβαλε δημόσια τον Περραιβό λέγοντας “Περραιβέ έχουν άντρες να στείλουν οι Σουλιώτες”.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.