Μήπως τα κόμματα αναθεωρήσουν τον τρόπο εκπαίδευσης των στρατευμένων;

Γράφει ο Κώστας Κάπος

To 2019 η Ελλάδα διαθέτει 12,1% του πληθυσμού της (1.312.917 άτομα) σε ηλικία επιστράτευσης (20-39 ετών) ενώ η Τουρκία διαθέτει αντίστοιχα το 15,7%, ή 12.824.469 άτομα, δηλαδή 9,8 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Μήπως, ανεξάρτητα από το όποιο πολιτικό κόστος, θα πρέπει το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να αποφασίσει για μια πλήρη αναθεώρηση του τρόπου εκπαίδευσης των στρατευμένων και για βοηθητική έστω θητεία των κοριτσιών (υπηρεσία σε βοηθητικές μονάδες Διοικητικής Μέριμνας, αλλά και εκπαίδευσή τους στα όπλα);

Ξέρω ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται και αυξημένο κόστος εκπαίδευσης, σίτισης, ένδυσης, οπλισμού και διαμονής, αλλά πέρα από τα μόνιμα εκπαιδευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η χώρα χρειάζεται νέους να ξέρουν να χειρίζονται ένα όπλο, όπως κάνουν οι Κούρδοι και οι Ισραηλινοί.

Λέτε να συναινέσει ο Μπαλάφας που ήθελε “να το ρισκάρουμε με τους Τούρκους”;

(ΥΓ: Θα ήθελα να δω πόσοι διεθνιστές αντιφά υπάρχουν στο Ισραήλ, μετά από 3 χρόνια σκληρής εκπαίδευσης σε συνθήκες πολέμου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.