Ηγούμενος Παρθένιος: Έρχεται μια καταιγίδα που είναι πιο τρομερή και από τον κομμουνισμό

Ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος (Μουρελάτος), Ηγούμενος της Αθωνικής Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, πιστεύει ότι η Ουκρανική Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει όσο περισσότερο γίνεται την ενότητά της με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Στην ηλικία των 87 ετών, ο Γέρων Παρθένιος είναι ένας από τους παλαιότερους κατοίκους του Αγίου Όρους. Εγκαταστάθηκε στο Άγιον Όρος το 1954 και επί 40 έτη υπηρετεί ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου, γνωστή ως το σπίτι των Τίμιων Δώρων των Μάγων.

«Νομίζω ότι η εκκλησιαστική αυτοδιοίκηση με τη μορφή της αυτοκεφαλίας είναι κάτι καλό από μόνο του, αλλά όταν υπάρχει ειρήνη, όταν αυτό το θέμα δεν γίνεται πρόβλημα διαίρεσης των ανθρώπων -του ποιμνίου» δήλωσε ο Ηγούμενος, όπως αναφέρει ο αρχιερεύς Vladimir Vigiliansky στη σελίδα του στπ Facebook

«Ως εκ τούτου, το συνετό μάλλον είναι να διατηρηθεί όσο περισσότερο γίνεται η ενότητα με το Πατριαρχείο Μόσχας. Κατά τη γνώμη μου, όλες οι χώρες της πρώην Ένωσης πρέπει να είναι ενωμένες στη Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία», πρόσθεσε ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος.

Επισημαίνοντας τον γενικό χαρακτήρα του Ουκρανικού ζητήματος, ο Γέρων του Άθωνος τόνισε: «Αν η Ουκρανία εισέλθει στην Ευρώπη θα της συμβούν χειρότερα απ’ ότι στην Ελλάδα. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό, στην Υπεραγία Θεοτόκο, στους Αγίους. Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας απελευθερώσει από αυτήν την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα.»

Και μιλώντας για τη σύγχρονη εποχή γενικά, ο Γέρων Παρθένιος είπε: «Η νέα εποχή θα καταστρέψει τα πάντα. Θα καταστρέψει την οικογένεια, θα προσπαθήσει να καταστρέψει την Εκκλησία, θα καταστρέψει τα πάντα για να μην μείνει τίποτα. Οι άνθρωποι κινούνται προς το κακό και το κάνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ποιος μπορεί να συγκρατήσει αυτήν την ταχύτητα; Μόνο ο καλός Θεός που κρατάει τον κόσμο

Και με μια λυπητερή προειδοποίηση, πρόσθεσε: «Έρχεται μια καταιγίδα που είναι πιο τρομερή και από τον κομμουνισμό … Αυτό που έρχεται τώρα είναι χειρότερο. Ας οικονομήσει για όλους μας ο Κύριος!».

***

Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

Πηγή Orthodox Christianity

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.