Η τουρκοποίηση των Κατεχομένων

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Είναι ξεκάθαρο ότι τα κατεχόμενα της Κύπρου δεν είναι αρκετά τουρκικά για την τωρινή δικτατορία της Τουρκίας. Έτσι με κάθε τρόπο προσπαθεί να δημιουργήσει εξαρτήσεις, οι οποίες αποτελούν ένα ασφυκτικό κλοιό πάνω στους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση δεν είναι ούτε αυτοί αρκετά Τούρκοι.

Η Τουρκία επηρεάζει τα κατεχόμενα με κάθε τρόπο. Με τον αγωγό νερού, με το μελλοντικό ηλεκτρικό καλώδιο που θα τροφοδοτεί αυτήν την περιοχή για να είναι εντελώς ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή η Τουρκία δημιουργεί ανάγκες στα κατεχόμενα. Επίσης η Τουρκία κατασκευάζει όλο και περισσότερα τεμένη για να φανεί το μουσουλμανικό στοιχείο με τον πιο έντονο τρόπο ακόμα και αν ο πληθυσμός δεν το υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα προσπαθεί να αρπάξει και το εκπαιδευτικό σύστημα έτσι μερικά μαθήματα δεν μπορεί να γίνονται από τουρκοκύπριους για να ελέγχουν όλο και περισσότερο και τους μικρούς ανθρώπους.

Με αυτήν την τακτική λειτουργεί καταλυτικά για να φτιάξει φανατικά στοιχεία αφού έχουν εκπαιδευτεί με το μίσος ενάντια στον Ελληνισμό και κατά συνέπεια ενάντια στους ελληνοκύπριους.

Η Τουρκία θέλει επιπλέον να ισοφαρίσει το μέγεθος του πληθυσμού για να προετοιμάσει άλλες αποφάσεις, όπως αυτές που αποφύγαμε με την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν.

http://lygeros.org/articles.php?n=39654&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.