Γιατί η συμφωνία δεν θα κλείσει στο Eurogroup της Δευτέρας

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Είναι γεγονός ότι σε τεχνικό επίπεδο η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε. Δώσαμε όλα όσα υποτίθεται ότι ήταν οι κόκκινες γραμμές μας, ασφαλιστικό και αφορολόγητο, και πετύχαμε μια ακόμη… τεράστια εθνική νίκη. Βγαίνουμε από την κρίση, έρχεται η ανάπτυξη, το χρέος αναδιαρθρώνεται κι όλα πηγαίνουν καταπληκτικά στο δρόμο με τις… αριστερές Λεύκες! Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Την Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί άμεση εκταμίευση της δόσης. Θα αναγνωριστεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων. Θα γίνει συζήτηση για το τρόπο και τον χρόνο συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Θα υπάρξουν αναφορές στην βιωσιμότητα του χρέους και στις παρεμβάσεις που θα υπάρξουν αφού ολοκληρωθεί το υπάρχον πρόγραμμα και επιτευχθούν οι στόχοι. Αλλά χρήματα δεν θα δοθούν!

Το επόμενο Eurogroup θα είναι αυτό που θα δώσει οριστικές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Ποια είναι η πιθανότερη εξέλιξη; Στις 15 Ιουνίου θα έχει υπάρξει μια ενδιάμεση έκθεση του ΔΝΤ, όπου το χρέος θα κρίνεται βιώσιμο εφόσον επιτυγχάνονται υψηλά πλεονάσματα και υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης αλλά με το τέλος του προγράμματος, το 2018, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις που να το διατηρούν σε βιώσιμο επίπεδο.

Το ΔΝΤ θα αποπληρωθεί όλα τα ποσά που έχει συνεισφέρει έως τώρα και μην αποκλείεται να επανέλθει με 3,5 χρόνια καθυστέρηση η πιστοληπτική γραμμή από τον ESM, όπως είχε προβλεφθεί και για τις αρχές του 2015 επί Σαμαρά. Οπότε τα σημαντικά νέα στις 15 Ιουνίου. Την Δευτέρα κουβεντούλα να γίνεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.