Γ. Τάσσιος: Άτολμες οι προτάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό!

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη

Χωρίς ουσιαστικά χρηματοδοτικά εργαλεία και στήριξη είτε από την κυβέρνηση ή την Ευρωπαϊκή  Ένωση, τα ξενοδοχεία όπως υπογραμμίζεται από την ΠΟΞ  δεν μπορούν να λειτουργήσουν

Με αφορμή τις ανακοινώσεις που έγιναν από την ΕΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  κ.  Γρηγόρης Τάσσιος τόνισε πως μέτρα δεν υπάρχουν αλλά απλά  ένα πλαίσιο συστάσεων .

«Δεν  έχουμε στη διάθεση μας  μέτρα αλλά συστάσεις. Υπάρχουν και θετικά χαρακτηριστικά όπως ότι ο τουρισμός αναγνωρίζεται ως  μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα και πρέπει να λειτουργήσει. Διέκρινα όμως και μια ατολμία σε ορισμένα ζητήματα όπως   για παράδειγμα η ρευστότητα και η ταχύτητα με την οποία πρέπει  να επιτευχθεί. Μιλάμε για προτάσεις και εμείς θέλουμε την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Τάσσιος και πρόσθεσε πως κάτι συγκεκριμένο από τις προτάσεις δεν προκύπτει.

«Είμαστε στις 13 Μαίου και ο κόσμος περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις. Υπάρχει μια διάθεση στήριξης του τουρισμού . Από την άλλη όμως οι χώρες πρέπει με διακρατικές συμφωνίες να αποφασίσουν με ίδια υγιειονομικά κριτήρια. Το μπαλάκι πάει και στις χώρες της ΕΕ. Από  που προκύπτει ότι θα έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα; Έχουμε δρόμο μπροστά μας αν και η κατάσταση πιέζει. Μένει να δούμε και στην Ελλάδα μας πως θα λύσουμε τα προβλήματα μας», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόσθεσε πως αν  και η Ελλάδα έκανε προτάσεις δεν εισακούστηκε από την ΕΕ.

«Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας  που πρέπει να γίνει σύντομα», σημείωσε.

«Αν δεν έχουμε συγκεκριμένα ρεαλιστικά υγειονομικά κριτήρια και ρευστότητα  τα ξενοδοχεία δεν  μπορούν να ανοίξουν . Χρειάζεται τολμηρές αποφάσεις. Από την Κομισιόν όμως υπάρχει ατολμία. Ο καιρός περνάει  και εμείς χρειαζόμαστε άμεσα απαντήσεις», είπε  ο κ. Τάσσιος και πρόσθεσε  πως οι επιχειρηματίες περιμένουν κίνητρα από την κυβέρνηση για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.  Μέχρι σήμερα  δεν έχουμε κάτι. Χρειάζονται πιο γρήγορες κινήσεις»

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει  επισκέπτες  από τις συνηθισμένες τουριστικές αγορές ο  κ. Τάσσιος δήλωσε πως αυτό δεν προκύπτει από πουθενά.

«Υπάρχουν ζητούμενα στη στιγμή που δεν έχουν αλλάξει τα υγειονομικά κριτήρια. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν προκύψουν κρούσματα;», σημείωσε ο κ. Τάσσιος

«Εμείς τα έχουμε πει  όλα στην κυβέρνηση τελούμε σε αναμονή.  Στην  Ελλάδα έχουμε μια δική μας πραγματικότητα που δεν μπορεί να περιμένει», τόνισε.

Πηγή: NotosNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.