Επιστροφή στη κανονικότητα για την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών (Ε.Λ.Γ.)

Στον υπέροχο ανοικτό χώρο του Νομισματικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 20 Οκτωβρίου,  μετά από την πρόσκληση της Προέδρου της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών (Ε.Λ.Γ.),  κας Μίκας Ιωαννίδη και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η συνάντηση των μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών (Ε.Λ.Γ.), σχεδόν μετά από ενάμιση χρόνο.

Παρότι δεν σταμάτησαν, παρά τις τεράστιες λόγω πανδημίας δυσκολίες, να αγωνίζονται συνεχίζοντας αδιάλειπτα τις δραστηριότητές τους, όλα τα μέλη της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ε.Λ.Γ.  ήταν ευτυχή που ήρθε επιτέλους η στιγμή  να  επικοινωνήσουν μεταξύ τους  και από κοντά.

Όσες  εκπρόσωποι φορέων και Γυναικείων Συλλόγων και Οργανώσεων συμμετείχαν στην συνάντηση, εκτός από την  χαρά της δια ζώσης επικοινωνίας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πεπραγμένα και  τις τρέχουσες δράσεις του Ε.Λ.Γ. καθώς και για τις συλλογικές ενέργειες και  τις θεσμικές παρεμβάσεις  με θετικά αποτελέσματα μέσω της διαβούλευσης, σχετικά με τις διατάξεις του Νομοσχεδίου στον Νέο Ποινικό Κώδικα  και άλλες που αφορούν την ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών, βάσει της  Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. 

Με την ευκαιρία αντάλλαξαν απόψεις και έγιναν προτάσεις για εισηγήσεις αρμοδίως, ώστε να ληφθούν προληπτικά και κατασταλτικά  μέτρα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των  καθημερινών φαινόμενων βίας κατά γυναικών, όπως η σωματική κακοποίηση, η σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, οι γυναικοκτονίες κ.α.

Μια εξαιρετικά χρήσιμη  και δημιουργική συνάντηση που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά  περίτρανα πως η ρήση της Μάργκαρετ Θάτσερ: “Στην πολιτική, εάν θέλεις κάτι να λεχθεί, πες το σε άνδρα. Εάν θέλεις κάτι να γίνει, πες το σε γυναίκα”, είναι απολύτως ορθή και γι αυτό χρειάζεται οι κυβερνώντες κατά πλειοψηφία άρρενες πολιτικοί, να την λαμβάνουν ιδιαιτέρως υπ όψιν, ειδικά  όταν συγκροτούν τις κυβερνήσεις και τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων .

Στην συνάντηση  εκτός από την  Πρόεδρο της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών κα Μίκα Ιωαννίδου και  τα  μέλη του Δ.Σ του Λόμπυ κα Μαρία Λατσού  Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών,  παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών γυναικείων Συλλόγων και οργανώσεων όπως η Δρ Κοινωνολογίας, κ. Λάουρα-Μαρία Αλιπράντη  εμπειρογνώμων σε θέματα ισότητας και εκπρόσωπος του  Ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW),  από το Λύκειο  Ελληνίδων οι κυρίες Αγκαλιά Ρομπόκου και Εβίτα Τεσσερομάτη, οι εκπρόσωποι του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Αθηνών Μιμίκα Κουρή, πιλότος και εκπαιδεύτρια, με την νομικό και  Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Κρήτης κα Γρηγορία Κορδοπάτη, η Πρόεδρος  της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών Λακωνίας “ΛΑΚΑΙΝΕΣ κ. Ειρήνη Μουσταφέλλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και την Νεότητα (Ε.ΝΕ.Ο.Ν) κ. Λίτσα Ζούπα, η  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης (ΠΑ.ΣΥ.Γ.Μ)  δημοσιογράφος κα Ντέπη Στενού, η κ Γιαννίρη από την  Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών, η Αγγελική  Πιτσόλη  από τον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων καθώς και εκπρόσωποι Δημοτικών επιτροπών Ισότητας  και της ιστορικής “μικρασιατικής” Χ.Ε.Ν Ελλάδος.

Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση όλων των εκπροσώπων των Γυναικείων Συλλόγων και Οργανώσεων και μελών του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών,  η επομένη συνάντηση να πραγματοποιηθεί σύντομα και να είναι το ίδιο όμορφη και δημιουργική.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.