Έξυπνη Παιδεία εξ αποστάσεως

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Αφού ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα και τις δυνατότητες της εποχής μας. Αν η πανδημία μάς αναγκάζει να κλείσουμε τα σχολικά κέντρα σε όλες τις βαθμίδες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε εντελώς τα μαθήματα.

Χωρίς μεγάλη δυσκολία μπορούμε να οργανώσουμε μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου. Άλλωστε η Διδασκαλία δεν περιορίζεται από τοίχους, η ουσία της είναι η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δασκάλου και των Μαθητών. Ειδικά για αυτήν την περίοδο μπορούμε να στήσουμε ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει την κατάσταση της κρίσης, που έχει προκαλέσει η πανδημία, ως ένα πρότζεκτ για την ορθολογική αντιμετώπιση της.

Μπορεί επίσης να το παρουσιάσουμε ως πρόγραμμα προσομοίωσης για την αποστολή στον Άρη. Διότι είναι της εποχής μας και αυτό επιτρέπει στους Μαθητές να συμμετέχουν ενεργά και βιωματικά. Όσο για τους μικρούς Μαθητές η Έξυπνη Παιδεία παρέχει πολλές δυνατότητες με την επίλυση προβλημάτων και ασκήσεων, που προκαλούν την απαραίτητη χαρά. Και οι ιδέες θα πολλαπλασιαστούν με την αρχή των μαθημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.