Είναι νωπό ακόμη το δάκρυ του Κων/νου Καραμανλή, Πάκη!

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Μόλις προ ημερών ο Αλέξης πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλου ως πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με το θεσμικό του αξίωμα για τη συμφωνία για το Σκοπιανό με γεωγραφικό προσδιορισμό και ισχύ erga omnes.

Ο Παυλόπουλος θεώρησε πως διαβατήριο των Σκοπίων είναι ο σεβασμό της ιστορίας ενώ ξεκαθάρισε «Προϋπόθεση είναι το Σύνταγμα. Η Ελλάδα μέσα από αυτή την προϋπόθεση δείχνει τη δημοκρατική της ευαισθησία και για τα Σκόπια, καθώς η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή τους. Από το εάν θα κάνει πράξης τις δεσμεύσεις της θα κριθεί. Παρά την ανεύθυνη στάση κάποιων ηγετών της, ο σεβασμός στην ιστορία είναι διαβατήριο της γειτονικής χώρας για την Ευρώπη».

Ήταν άραγε η αναμενόμενη αυτή η στάση του Παυλόπουλου ως προς τη συμφωνία;

Ως Προέδρου της Δημοκρατίας και ως εγγυητή του ελληνικού δημοκρατικού πολιτεύματος σίγουρα ήταν η προσδοκώμενη. Αλλά μην ξεχνάμε την διαδρομή και την ιστορία του Παυλόπουλου και το πώς ανέβηκε στο ύπατο αυτό αξίωμα. Ο Παυλόπουλος ως γνωστό είναι «παιδί» του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ξεκίνησε ως νομικός σύμβουλος εάν δεν απατώμαι του Κων/νου Καραμανλή ως προέδρου της Δημοκρατίας τότε και έφτασε μέχρι βουλευτής Ά Αθηνών και επικρατείας με το κόμμα της ΝΔ. Η δε στενή του φιλία με τον Κώστα Καραμανλή είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιθανές αιτίες που τον οδήγησαν στο θεσμικό αξίωμα του προέδρου μιας και ο Αλέξης την εποχή εκείνη ψάρευε στα Καραμανλικά νερά, προκειμένου να ανεβάσει την εκλογική απήχηση του προσφάτως εισερχόμενου στην εξουσία του κόμματος στο συντηρητικό χώρο. Ποιον άλλον θα έβρισκε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον ήθελε να ρίξει γέφυρες στον κεντροδεξιό χώρο; Μα φυσικά τον Προκόπη Παυλόπουλο έναν από τους λίγους θεματοφύλακες της πολιτικής κληρονομιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο οφείλει πάντα ο Προκόπης έστω και τώρα που έγινε πρόεδρος να μην ξεχνάει το πώς ξεκίνησε. Η έμμεση αποδοχή του στη συμφωνία, που πέτυχε ο Αλέξης και η συμπόρευση του με αυτόν αναμφισβήτητα προσβάλει την πολιτική κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οφείλει λοιπόν ο Προκόπης Παυλόπουλος εφόσον υπάρχει μείζον εθνικό θέμα να αποδοκιμάσει τη κάκιστη αυτή συμφωνία, που έφερε ο Αλέξης. Ας αφήσει τα λιγόλογα περί στήριξης της και αν χρειαστεί ας παραιτηθεί από το αξίωμα.

Άλλωστε το δάκρυ του Εθνάρχη είναι ακόμη τόσο μα τόσο νωπό στη μνήμη μας πόσο μάλλον στη δική του….

One thought on “Είναι νωπό ακόμη το δάκρυ του Κων/νου Καραμανλή, Πάκη!

  • 29/03/2020, 19:00
    Permalink

    Γιατί εγκαλούμε τον ”Πάκη”, όταν ο πρώτος που το ξέχασε ήταν ο ανιψιός του Κώστας Καραμανλής, όταν αιτήθηκε το 2008 στον ΟΤΕ – δια της ΥΠΕΞ του (Ντόρας Μπακογιάννη) – εκ μέρους της Ελλάδας, να πάρει πίσω την περήφανη εθνικά θέση μας για το Σκοπιανό (την άρνηση, δηλαδή, απόδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σλάβους, που είχε την υπογραφή των πολιτικών αρχηγών και του θείου του και τότε ΠτΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, 1992), για να καταχωρηθεί η νέα της θέση, η οποία απέδιδε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας με γεωγραφικό προσδιορισμό στην αρχή, σαν χρυσόσκονη… κοροϊδίας στα μάτια και την νοημοσύνη των Ελλήνων;

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.