Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς

Ο Ν. Παππάς είχε δύο επιλογές ώστε να αποδείξει αφενός ότι ο Χρ. Καλογρίτσας κατέθεσε ψευδή στοιχεία και αφετέρου ότι ο ίδιος είναι πραγματικά υπεράνω όλων αυτών: Θα μπορούσε να μηνύσει τον «κόκκινο εργολάβο» προκειμένου να αποδείξει και ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είναι «ψευδομάρτυρας» ή θα μπορούσε να πάει να καταθέσει διά ζώσης στην Προανακριτική και να αντικρούσει έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς του Χρ. Καλογρίτσα. Δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Αντιθέτως, κατέθεσε διά ενός «νεκρού νομικού» υπομνήματος, το οποίο δεν λέει κουβέντα για τα επίμαχα, και -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- αποφεύγει επιμελέστατα να προκαλέσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τον «καπετάνιο» να επανέλθει -όπως έχει αφήσει ανοιχτό- προσκομίζοντας κι άλλα από τα στοιχεία που λέει ότι έχει.

ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ η εκτίμηση πως ο Ν. Παππάς «πέταξε λευκή πετσέτα» στον Καλογρίτσα. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται εξ αντικειμένου από την όχι πολιτικά γενναία στάση την οποία επέλεξε ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός. Ενισχύεται, όμως, και από μια τρίτη εναλλακτική που είχε και πάλι αποφεύγει να χρησιμοποιήσει: Θα μπορούσε π.χ., αφού ο Καλογρίτσας «κάνει παιχνίδι» με «επιλεκτικές διαρροές», να δώσει ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία στη δημοσιότητα όλα τα e-mails και τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει την επίμαχη περίοδο. Με μια τέτοια κίνηση ο Ν. Παππάς θα μπορούσε -αφού καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται- να κάνει την αλήθεια να λάμψει και μάλιστα ερήμην του «ψευδομάρτυρα» και «αναξιόπιστου παίκτη».

ΟΜΩΣ ο Ν. Παππάς δεν κάνει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- ούτε αυτό. Αντ’ αυτού, επέλεξε να μην προκαλέσει τον «καπετάνιο». Επέλεξε να μην πει κουβέντα για τους φερόμενους διαλόγους του με τον «μπροστινό». Επέλεξε να μην αναφέρει καν το όνομα «Αρτεμίου». Επέλεξε να μην πει λέξη για τις συναντήσεις που κατά τον Καλογρίτσα είχε κανονίσει ο ίδιος με επιχειρηματίες προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το ΣΥΡΙΖΑ Channel. Επέλεξε, κοντολογίς, να μην απαντήσει σε καμία από τις ευθείες προκλήσεις τις οποίες φέρεται να του έχει κάνει ο Χρ. Καλογρίτσας.

ΟΠΩΣ φαίνεται, το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής δεν είναι πια μακριά. Και έτσι θα γίνει γνωστό αν ο Ν. Παππάς θα παραπεμφθεί ή όχι στο ειδικό δικαστήριο. Κι αυτό είναι δουλειά της Προανακριτικής Επιτροπής και στη συνέχεια της Ολομέλειας της Βουλής. Πολιτικά όμως εξάγονται ήδη συμπεράσματα. Γιατί και εν προκειμένω ισχύει το «η γυναίκα του Καίσαρος δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια».

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.