Το Μακεδονικό θα μας οδηγήσει στις κάλπες

Γράφει ο Θεόφιλος Νικολαΐδης, Επιχειρηματίας

Πολλές φορές στα πολιτικά πράγματα δεν γίνονται όλα όπως τα σχεδιάζει κανείς αλλά την εξέλιξη τους την επηρεάζει η δύναμη των γεγονότων.

Έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε όπως φαίνεται στους Αμερικάνους, που καίγονται να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, πως θα λύσει το θέμα του ονόματος, έχοντας στο πίσω μέρος της κεφαλής του, ίσως και στο μπροστινό, πως το θέμα αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την επίλυση του. Είχε να αντιμετωπίσει και το θέμα του Καμμένου αλλά πίστευε πως ο πιστός φίλος, όπως έκανε τόσες φορές, στο τέλος θα συντασσόταν με την κυβερνητική πλειοψηφία και δεν θα έριχνε την Κυβέρνηση.

Αυτά ως προς την θεωρία. Και έρχεται η δύναμη των γεγονότων με το πρωτοφανές σε πλήθος συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης  που πιθανώς να το ακολουθήσει και να το ξεπεράσει το επερχόμενο συλλαλητήριο των Αθηνών.

Ο Καμμένος είναι πια με την πλάτη στον τοίχο. Είναι αδύνατον να κάνει την συνηθισμένη από το παρελθόν κωλοτούμπα. Από την άλλη γνωρίζει πως για όσο ακόμα χρόνο θα συμβαδίζει με τον Τσίπρα οι πιθανότητες να μπει το κόμμα του στην επόμενη Βουλή είναι από ανύπαρκτες έως μηδαμινές. Η μόνη του πιθανή σωτηρία είναι να ρίξει την Κυβέρνηση με πρόφαση το Μακεδονικό, να τυλιχτεί με την σημαία του μακεδονομάχου και να προσπαθήσει να αποσπάσει ψήφους από αυτούς που δεν δέχονται με τίποτα να μπει το συνθετικό Μακεδονία στο όνομα του γείτονα.

Υπάρχει φυσικά πιθανότητα κάποιοι άλλοι να αντικαταστήσουν τις ψήφους των ΑΝΕΛ αλλά δύσκολα να το τολμήσουν γιατί και για αυτούς μέσα στο σημερινό περιβάλλον αυτό θα είναι το τέλος της παρουσίας τους στην πολιτική σκηνή. Και αν μιλάμε για τον Σταύρο, τυχόν υπερψήφιση θα σημαίνει και το πιθανό τέλος του Κινήματος της Αλλαγής.  Άρα μια πρώτη πιθανότητα να οδηγηθούμε στις κάλπες είναι ο Καμμένος.

Μια δεύτερη είναι ο ίδιος ο Τσίπρας. Μετά το συλλαλητήριο και την γνωστοποίηση των απόψεων της ΝΔ, ότι πρώτα θα λύσουμε τα θέματα του αλυτρωτισμού και μετά το όνομα, τις αποδέχτηκε και ο Τσίπρας θέλει δεν θέλει. Το θέμα όμως είναι πως αυτό είναι αδύνατο να γίνει έως τον Ιούνιο, τελική ημερομηνία για να προλάβουν τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ με την δική μας συγκατάθεση. Είναι  αδύνατον γιατί τα συντάγματα δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη  όπως αλλάζει η ονομασία ενός αεροδρομίου, είναι αδύνατον γιατί ο Ζάεφ δεν διαθέτει την πλειοψηφία στην Βουλή και πρέπει να κάνει διεργασίες με τα άλλα κόμματα και το σπουδαιότερο, δεν ξέρουμε αν το επιθυμεί και η άλλη πλευρά. Έτσι κατά την άποψη μου θα φτάσουμε στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ χωρίς να λυθεί το θέμα του ονόματος.

Από την άλλη ο Τραμπ θα πιέζει και θα του λένε, άλλα μας υποσχέθηκες. Να δεχτεί την ένταξη χωρίς να λυθεί το όνομα το θεωρώ αδύνατο. Δεν θα μείνει ούτε 24 ώρες στο Μαξίμου.

Η μόνη λύση είναι να κάνει ηρωική έξοδο, να πάει σε εκλογές με το φωτοστέφανο του ανυπότακτου στην υπερδύναμη, ελπίζοντας και αυτός κάπως να αυξήσει τα ποσοστά του στις επόμενες εκλογές που με τις σημερινές συνθήκες θα είναι πολύ χαμηλά.

Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση που κατά τον έναν η τον άλλο τρόπο θα μας οδηγήσει σε εκλογές για το Μακεδονικό. Εκτός αν άλλα γεγονότα μεσολαβήσουν εν τω μεταξύ και η δύναμις τους μας οδηγήσει σε άλλες εξελίξεις…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.