Διαπολιτισμικότητα και γεωπολιτική προπαγάνδα

Γράφει ο Ανδρέας Αθηναίος, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Ως έχων υπηρετήσει την Ελληνική Δημοκρατία με τον βαθμό του Πληρ. Υπουργού, γνωρίζω οτι η Πολιτική Ηγεσία καλείται να έχει το Θάρρος να προλαμβάνει ή και να θεραπεύει πράξεις της Διοικήσεως που μπορεί να εκδίδονται “Νομότυπα”, δεν συνάδουν όμως με το περιεχόμενο της Λαϊκής Βούλησης, ή ακόμα κυριότερα με την ελεύθερη έκφραση της ψυχής των Ελλήνων, και του οντολογικού προσδιορισμού του Ελληνισμού που είναι Οικουμενικός Πολιτισμός, Ιδεολογία, και εφηρμοσμένη στάση Ζωης.

Μια Διοικητική πράξη που εκδίδεται σε αντίθεση με την οντολογική υπόσταση του Ελληνισμού, δεν είναι “Γκάφα”. Είναι αποτέλεσμα του πογκρομ που έχει υποστεί η δυνατότητα λήψης αποφάσεων, υπό το φόβητρο της “Διακρισιο-φοβίας”. Έτσι για να μην κατηγορηθεί η Διοίκηση για Διακρίσεις καταλήξαμε να αποδεχόμαστε και να υποστηρίζουμε την “ισοπέδωση” που προωθεί η υποστήριξη του Μηδενισμού.

Είναι πολύ διαφορετικό να υποστηρίζεις την Διαπολιτισμικοτητα, ή με δικά μας λόγια τον Κοσμοπολιτισμό, όπως Ίδρυμα Ελληνισμού με Ιδρυτή τον Περσεα Αθηναίο (1914-2006) προσυπογράφει δημόσια, καθότι έτσι υπηρετείται και η έννοια του Πολιτισμού, και κάτι εντελώς διαφορετικό -με τον μανδύα της Διαπολιτισμικοτητας- να εμφανίζονται “οντότητες” που επιδιώκουν να “υπηρετήσουν” γεωπολιτικά παιχνίδια, να ¨κάνουν προπαγάνδα» η ακόμα και «τράφικινγκ»….

Η Διαπολιτισμικοτητα (Κοσμοπολιτισμός) υπηρετεί την Διεθνή Ειρήνη και τον Πολιτισμό, η «προπαγάνδα που υπηρετεί γεωπολιτικές σκοπιμότητες όχι.

Πολλοί από αυτούς που έσπευσαν να κατηγορήσουν το ΥΠΠΟ για Γκαφα, θα έσπευδαν για λιθοβολισμό εν ονοματι των «διακρίσεων»….

Υπηρετώντας τον Πολιτισμό, είναι δέον να τον διαφορισουμε από το εκάστοτε Γεωπολιτικό Παιχνίδι, και από τα Εργαλεία της Προπαγάνδας. Ο διαυγής Διαφορισμος, δεν είναι «διακρίσεις». Ο Διαφορισμος υπηρετεί τον Πολιτισμό, η προπαγάνδα που υπηρετεί Γεωπολιτικά Συμφέροντα πρέπει να είναι μακριά του.

Συγχαρητήρια στην Λίνα Μανδώνη.

Η Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ ​

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α. Σημειώνεται πως η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών. Από μόνη της, η εγγραφή δεν συνιστά αναγνώριση οποιασδήποτε ιδιότητας, ούτε παρέχει οποιοδήποτε απολύτως προνόμιο, ούτε οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εγγραφή τους για οποιοδήποτε σκοπό, πέραν της δυνατότητας υποβολής αίτησης επιχορήγησης από το ΥΠ.ΠΟ.Α σε μελλοντικό χρόνο και μέσω ειδικής διαδικασίας αξιολόγησης κάθε φορά. Διευκρινίζεται τέλος πως ο εν λόγω φορέας δεν έχει υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση, ούτε έχει λάβει επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.