Χαριστική βολή στον Τελειωμένο Τσίπρα η κρίση στην Ιταλία – Μονόδρομος πλέον οι Εκλογές

Η πολιτική κρίση στην Ιταλία τινάζει στον αέρα τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Μαξίμου.

Τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τρέμουν στην κυριολεξία τις επιπτώσεις που θα έχει το ιταλικό ηφαίστειο στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στην έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο και τις αποφάσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Η ανοδική τροχιά των ελληνικών ομολόγων η οποία αναμένεται να συνεχίσει με δεδομένο ότι η κρίση στην Ιταλία θα είναι διαρκείας κλείνει οριστικά το δρόμο στη λεγόμενη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα παρακαλεί για προληπτική πιστωτική γραμμή την οποία μέχρι τώρα εξόρκιζε ο Αλέξης Τσίπρας και την χρέωνε στον Γιάννη Στουρνάρα και άλλους… εχθρούς της κυβέρνησης που επιχειρούσαν να γκριζάρουν την έξοδο από τα μνημόνια.

Με τα επιτόκια που διαμορφώνονται το κόστος δανεισμού εκτινάσσεται στα ύψη εγκυμονώντας κινδύνους για την πορεία της οικονομίας.

Η νευρικότητα των αγορών δεν αποκλείει επίσης και τα σενάρια η Ελλάδα να μην μπορέσει καν το προσεχές διάστημα να βγει στις αγορές.

Οι παρενέργειες της ιταλικής κρίσης έχουν παραλύσει στην κυριολεξία το Μαξίμου που κινδυνεύει αντί για καθαρή έξοδο να βρεθεί μπροστά σε ένα νέο εφιάλτη και να αναγκαστεί να υποκύψει στις όποιες γερμανικές απαιτήσεις.

Το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την ιταλική κρίση «καίει» στην κυριολεξία και το στρατηγικό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα για μείωση του δημοσίου χρέους.

Οι Γερμανοί έχουν στηλώσει τα πόδια γιατί ενδεχόμενη απόφαση για δραστική μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και στις απαιτήσεις που προβάλουν οι Ιταλοί.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τα πάντα στους Γερμανούς – ακόμα και την ονομασία των Σκοπίων – για να πάρει το εισιτήριο της εξόδου από τα μνημόνια και μια απόφαση για το χρέος τώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ιταλική κρίση ανατρέπει ριζικά τον πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές τον Οκτώβριο όχι μόνο δεν μπορούν να αποκλειστούν αλλά αποτελούν μονόδρομο αν τα επιτόκια των ομολόγων που διαμορφώνονται στις αγορές τραβήξουν την ανηφόρα, καθιστώντας τον δανεισμό καθαρή αυτοκτονία.

Γι΄ αυτό στο Μαξίμου βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης.

https://www.lykavitos.gr/xaristiki-voli-ston-teleiomeno-tsipr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.