Από τις δημοσκοπήσεις στην πραγματικότητα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσο η προπαγάνδα είχε να διαχειριστεί τάσεις και δημοσκοπήσεις, πάντα μπορούσε να τα παρουσιάσει με τον δικό της τρόπο για να επηρεάσει τουλάχιστον τους ψηφοφόρους της. Τώρα όμως που αρχίζουμε να έχουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που είναι θεαματικά, πρέπει να σκεφτεί διαφορετικά τα δεδομένα της πραγματικότητας. Διότι ακόμα και αν αυτή δεν αλλάζει, η προπαγάνδα θα επιχειρήσει να την ερμηνεύσει και να την δικαιολογήσει.

Αυτή η πραγματικότητα ήταν προγραμματισμένη, διότι τα λάθη της προπαγάνδας ήταν και είναι τεράστια. Για να μην χάσει εντελώς και να βρει προσχήματα καθυστέρησης, θα αρχίσει να κάνει παράλογες αναλογίες. Ενώ έλεγε ότι θα σπεύσει να πάρει νέες αποφάσεις, τώρα θα μας εξηγήσει ότι πρέπει να μη βιαστεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ακόμα και αν αυτό δεν είναι θολό.

Δεν ήθελε η προπαγάνδα να αποδεχτεί την ήττα της και ούτε πρόκειται, απλώς θα πρέπει να την παρουσιάσει έτσι ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να παραμείνει στη θέση του ακόμα και μετά από αυτήν την πολιτική καταστροφή. Ας είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια του αγώνα ακόμα και μετά το τέλος αυτών των εκλογών.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=43546&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.