Πριν φύγουν βολεύουν «ημετέρους»!

Πρώτο μέλημα των ΣΥΡΙΖΑίων ο διορισμός νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη
– Αλλαγές διευθυντών, τοποθετήσεις συντονιστών εκπαίδευσης κ.α. στην ημερήσια διάταξη
– Συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης ζητά η Ν.Δ.

• Η πολύωρη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί από τη βάση μέχρι την κορυφή του κόμματος. Ταυτόχρονα όμως και την αμετακίνητη στάση τους σε πρακτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, που παραπέμπουν στις χειρότερες εκδοχές του παλαιοκομματισμού. 

Το τελευταίο 48ωρο στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκονται οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Η σπουδή της Κυβέρνησης να προχωρήσει το σχεδιασμό της, εγείρει μείζον συνταγματικό και πολιτικό θέμα. Ταυτόχρονα όμως, επιβεβαιώνει και την παραδοχή του ΣΥΡΙΖΑ της επερχόμενης ήττας και την απομάκρυνσή του από την εξουσία. Διαφορετικά, εάν δηλαδή πίστευαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, πως θα ήταν νικητές στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δεν θα έμπαιναν σε μια διαδικασία η οποία τους προκαλεί τεράστια πολιτική φθορά και αποκαλύπτει τις μύχιες σκέψεις τους για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης. Επιλογή κάθε άλλο «αθώα» είναι καθώς είναι βέβαιο πως μετεκλογικά θα ανοίξουν πολλές υποθέσεις που θα αφορούν στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης.

Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη, είναι για πολλούς η πραγματική αιτία που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στη μετάθεση των εκλογών κατά μία εβδομάδα και όχι οι πανελλαδικές εξετάσεις, που τέλος Ιουνίου βρίσκονται στο τέλος τους.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει τη Βουλή από Δευτέρα, ώστε να εγκριθούν οι τοποθετήσεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει τη διάλυση της. Η επιβεβαίωση έγινε από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ υπέρ αυτής της άποψης τάχθηκαν και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή της συνεδρίαση.

Κακοποίηση της Δικαιοσύνης!
Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξης να μη ληφθεί τέτοια απόφαση, για κακοποίηση της Δικαιοσύνης έκανε λόγο το ΚΙΝΑΛ, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δηλώνει πως η Κυβέρνηση διατηρεί ακόμη το σύνολο των αρμοδιοτήτων της! Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του δήλωσε πως: «Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την τυπική αρμοδιότητα να προχωρήσει στο διορισμό νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο από τη στιγμή που δεν αντιπροσωπεύει το εκλογικό σώμα και υπάρχει ανάγκη διάλυσης της Βουλής, όπως την έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Τακτοποιήσεις ημετέρων
Τα «φώτα της επικαιρότητας» μπορεί να είναι στραμμένα στο θέμα της Δικαιοσύνης, πίσω από αυτά όμως βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές άλλες υποθέσεις τακτοποίησης ή προώθησης ημετέρων σε θέσεις «κλειδιά» στο κρατικό μηχανισμό ή και τοποθετήσεις σε θέσεις διοίκησης με καθαρά ρουσφετολογικά κριτήρια, σε μια ύστατη επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να «βολέψει» στελέχη του, αλλά και να ναρκοθετήσει την επόμενη Κυβέρνηση.

Χθες το φως της δημοσιότητας είδαν άλλες δύο «επίμαχες» περιπτώσεις.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής του Νίκου Παππά, όπως καταγγέλλεται εκδηλώνονται προσπάθειες παράκαμψης ή κατ΄ ουσία αλλοίωσης των αποτελεσμάτων διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί πριν ένα χρόνο για την πλήρωση διευθυντικών θέσεων.

Όμως, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του υπουργείου, αφότου προαναγγέλθηκαν οι εθνικές εκλογές, γενικοί γραμματείς έχουν αποδυθεί σε μία εκστρατεία πιέσεων προς υποψηφίους διευθυντές, ώστε αυτοί να αποποιηθούν θέσεις που δικαιωματικά θα καταλάμβαναν.

Προφανής επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι, κατά τις ίδιες καταγγελίες, η παράκαμψη της διαδικασίας ΑΣΕΠ με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και όσο εκκρεμούν οι προσωπικές συνεντεύξεις, οι οποίες μοριοδοτούνται με ποσοστό 25%.Με τον τρόπο αυτό θα προωθηθούν οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ με συνοπτικές διαδικασίες.

Αδιαφανείς διαδικασίες!
Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει από αιρετούς στο Συμβούλιο Επιλογής, οι οποίοι αρνούνται να τη νομιμοποιήσουν, θέτοντας ζητήματα διαφάνειας, νομιμότητας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας.

Τη διαδικασία κατήγγειλε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: «Θεωρούμε απαράδεκτο ότι η υπό προθεσμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ασκήσει αρμοδιότητες αντίθετες στην ηθική και πολιτική τάξη. Το Υπουργείο Παιδείας και, κατ’ επέκταση, τα αρμόδια συμβούλια επιλογής στελεχών έχουν χάσει εκ των πραγμάτων τη δημοκρατική και πολιτική νομιμοποίηση να λαμβάνουν αποφάσεις, που δεν είναι τρέχουσας φύσεως, ούτε έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει επιλογές “ημετέρων”, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό».

Εκτός όμως της «τακτοποίησης ημετέρων», σε εξέλιξη στο παρασκήνιο διαδραματίζονται και πλήθος άλλων μικροεξυπηρετήσεων, ενώ σε περίπτωση που τελικά ανοίξει η Βουλή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έτοιμα δεκάδες νομοσχέδια-τροπολογίες για ρουσφετολογικές ρυθμίσεις.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ανερυθρίαστη χρησιμοποίηση του κρατικού ως προπαγανδιστικού μηχανισμού, με το παράδειγμα να δίνει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας που «περιοδεύει» μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στις προεκλογικές του ομιλίες.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, χθες ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, μίλησε για οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα στις εκλογές. κατάχρηση εξουσίας από μέρους της Κυβέρνησης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής. Ζήτησε δε την παραίτηση της Κυβέρνησης και τη συγκρότηση υπηρεσιακής που

Τους φταίει η… επικοινωνία!
Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί, ούτε και να έχουν διδαχθεί από τις πραγματικές αιτίες που έφεραν τη συντριβή στις εκλογές της Κυριακής και όλα τα ρίχνουν στην… αδυναμία προβολής του έργου της Κυβέρνησης. Αρκετοί είναι εκείνοι που διαπιστώνουν επικοινωνιακά λάθη, αλλά αποφεύγουν να τα βάλουν ευθέως κατά του Τσίπρα και «πυροβολούν» τους στενούς του συνεργάτες, όπως ο υπουργός Επικρατείας Xριστόφορος Βερναρδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

πρωινούς λόγος 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.