Ανάπτυξη και πράσινα άλογα

Γράφει ο Θέμης Παπαευθυμίου, Δημοσιογράφος, οικονομικός αναλυτής

Όλοι αυτοί που κάθε μέρα μιλάνε για Ανάπτυξη και για σημαντικά βήματα στην οικονομία, βλέπουν με την προοπτική του συμφέροντος του δικού τους κόμματος και είτε ανήκουν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είναι άσχετοι με την πραγματικότητα του πόσο δύσκολη είναι η Ανάπτυξη και η βελτίωση της οικονομίας, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν σημαντικά κεφάλαια και ο λαός μας δεν ξέρει ούτε θέλει να δουλέψει υπερεντατικά για να σωθεί η Ελλάδα.

Κάνουν σαν να ελπίζουν ότι μπορούν να κτίσουν μια μεγάλη αιγυπτιακή πυραμίδα με τις ελάχιστες πέτρες που θα κουβαλάνε κάθε μέρα  μερικοί οπαδοί των κομμάτων και όπου ένας θα δουλεύει και οι υπόλοιποι γύρω-γύρω απλώς θα βλέπουν εκείνον που δουλεύει. Όπως γίνεται σε όλα τα κρατικά έργα.

Σας θυμίζω στην κυβέρνηση Σαμαρά τον κ. Χατζηδάκη που ενώ είχαν τρία σχεδόν χρόνια και προσπαθούσαν νύχτα και μέρα να ετοιμάσουν κάποια σχέδια για έργα και να αρχίσει η πραγματοποίηση τους – και ενώ τόσο πολύ είχαν ανάγκη να προωθήσουν γρήγορα αυτά τα σχέδια , ο χρόνος ήταν αδυσώπητος. Όσο και να προσπαθούσε ο κ. Χατζηδάκης ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να κάνουν εκείνα που έπρεπε και έφτασαν στις εκλογές πριν τελειώσουν τα σχέδια.

Σκεφτείτε σήμερα που η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη πόσο δυσκολότερα η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορέσει να προωθήσει την οποιαδήποτε Ανάπτυξη από την οποία όλοι κρέμονται και νομίζουν ότι είναι ένα εύκολο πράγμα που θα γίνει στο πι και φι !!!!!!

Το ξέρετε ότι αν η επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές αρχίσει να δουλεύει εντατικά μπορεί να τελειώσει η θητεία της χωρίς να μπορέσει να παρουσιάσει σημαντικές βελτιώσεις στην οικονομία ;; και θα αρχίσει να ζητεί νέα τετραετία για να αποτελειώσει το έργο της ;;

Πολλοί πετάνε στις συζητήσεις νούμερα για 20,40,60 χρόνια ότι τόσο θα χρειαστεί για να γίνει η Ελλάδα μια μέση ευρωπαϊκή χώρα. Όμως σκεφτείτε ότι η επόμενη κυβέρνηση – ακόμα και αν θα είναι η καλύτερη κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα  θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια για να κάνει μόνο σχέδια, να κυνηγήσει επενδύσεις που όλες θέλουν τον χρόνο τους και να ετοιμαστεί για την ανάπτυξη.

Συνεπώς αυτή η μελλοντική κυβέρνηση σύμφωνα με τις προσδοκίες του ελληνικού λαού αποκλείεται να αρέσει στην μεγάλη πλειοψηφία. Και εκείνη η κυβέρνηση τότε θα αναγκάζεται λόγω χρόνου να λέει τα ίδια ψέματα που έλεγε το ΠΑΣΟΚ για το φως στην άκρη του τούνελ και όσα λέει ο Τσίπας σήμερα προσπαθώντας να κερδίζει χρόνο. Τι θα πει λοιπόν αυτή η νέα κυβέρνηση στον ελληνικό λαό μόλις παραλάβει την εξουσία ??  Ότι εμείς απλώς θα εργαστούμε μέχρι το τέλος της θητείας μας – θα παραδώσουμε την εξουσία και αν θελήσει ο ελληνικός λαός θα μας ξαναδώσει πάλι την εξουσία για την μεθεπόμενη κυβέρνηση ??

Διότι μόνο από τότε και από εκείνη την επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσουν να προκύψουν βελτιώσεις αν η κυβέρνηση δουλέψει εντατικά. Και πόσοι νομίζετε εκείνη την εποχή θα αντέξουν για να ξαναψηφίσουν την ίδια κυβέρνηση ???

Συνεπώς τι βγαίνει από όλο αυτό ;;

Ότι από σήμερα όλα τα κόμματα εξουσίας θα πρέπει να δουλεύουν σαν να βρίσκονται στην εξουσία και να ετοιμάζουν σχέδια ώστε να μην χαθεί και άλλος χρόνος όταν κάποια μέρα πάρουν την εξουσία !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.