20 Ασυνήθιστες Φωτογραφίες Σημαντικών Στιγμών Στην Ιστορία Της Ανθρωπότητας

Υπάρχουν παλιές φωτογραφίες που σπάνια βλέπουν οι άνθρωποι. Αυτό γίνετε διότι είτε δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είτε έχουν ξεχαστεί με το πέρασμα των χρόνων. Σε αυτή την λίστα θα υπάρχουν ασυνήθιστες φωτογραφίες που αναπολούν και θυμίζουν το παρελθόν. Πίσω από αυτά τα αποσπάσματα βρίσκονται οι ζωές των προγόνων μας. μα Σημαντικές στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας που κατέγραψε ο φακός. Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος.

 

1. Ανατροπή του διατλαντικού πλοίου SS Normandie (1942)
Πλοίο 1
i.ytimg.com

To SS Normandie ήταν ένα πλοίο με κύρος και το πρώτο του ταξίδι το έκανε το 1936. Η χρήση του ήταν για ταξίδια πολυτελείας, αλλά στην συνέχεια διακόπηκε λόγο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στα τέλη του 1941 οι ΗΠΑ αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε μεταφορικό πλοίο. Δυστυχώς το 1942 το SS Normandie έπιασε φωτιά κατά την διάρκεια ανακαίνισης του. Τα τεράστια ποσά νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από τους πυροσβέστες αναποδογύρισαν το πλοίο, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Pier 88 στη Νέα Υόρκη το 1942.

2. Ο Arnold Schwarzenegger σε ηλικία 16 ετών
Σβατζενεικερ 16 χρονών
aromdidi.com

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο Arnold Schwarzenegger στον πρώτο του διαγωνισμό bodybuilding σε ηλικία μόλις 16 ετών. Ο διαγωνισμός λέγετε Mr. Olympia και εκείνη την φορά δεν κατάφερε να κερδίσει. Στην καριέρα του όμως τον κέρδισε 7 φορές. Μάλιστα την πρώτη φορά που κέρδισε τον διαγωνισμό  Mr. Olympia ήταν στα 23 του έτη και θεωρείται ακόμα και σήμερα ο νεότερος νικητής τους συγκεκριμένου διαγωνισμού.

3. Το κορίτσι Inuit με το μικρό husky της (1949)
Το κορίτσι με το Χάσκι
aromdidi.com

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένα κορίτσι των Inuit με το husky κουτάβι της. Είναι ίσως από τις πιο χαριτωμένες φωτογραφίες και έχει ένα πολύ βαθύτερο νόημα από τις συνηθισμένες εικόνες κουταβιών και μικρών παιδιών που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην σύγχρονη εποχή. Τα σκυλιά για την κουλτούρα των Inuit είναι ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια, καθώς βοηθούν στο κυνήγι και σε άλλα είδη εργασίας.

5. Το λιοντάρι της MGM (1929)
Το λιοντάρι
aromdidi.com

Στην φωτογραφία εμφανίζεται ο Slats το 1929. Ο Slats είναι το πρώτο λιοντάρι της Goldwyn Pictures Corporation, γνωστή την σήμερον ημέρα MGM.  Ο  Slats ήταν λίγο δύσκολος και δεν ήθελε να βρυχηθεί. Βρυχιόταν μόνο όταν κουνούσε το κεφάλι του και αυτό δυσκόλεψε πολύ τους εικονολήπτες να απαθανατίσουν την σωστή λήψη. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί άλλα 5 λιοντάρια για τις ανάγκες του λογότυπου της εταιρείας αλλά ο  Slats ήταν ο πρώτος.

6. Η αποστολή Terra Nova (1911)
Αποστολή Τέρα Νόβα
aromdidi.com

Ο Herbert Ponting ήταν ο πρώτος πολικός φωτογράφος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το πλοίο Terra Nova είχε σκοπό την εξερεύνηση του Νότιου Πόλου. Δυστυχώς κατά την επιστροφή του δεν τα κατάφερε να γυρίσει και το πλήρωμα βρέθηκε παγωμένο. Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 1911 φαίνεται ο Taylor και ο Wright με το πλοίο Terra Nova στο βάθος. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον  Herbert Ponting.

7. James Naismith, εφευρέτης του μπάσκετ με την σύζυγο του (1928)
Εφευρέτης μπάσκετ
aromdidi.com

Ο δημιουργός του μπάσκετ είναι ο James Naismith. Στην φωτογραφία απεικονίζεται με την γυναίκα του, που της μαθαίνει τους κανόνες του νέου αθλήματος που πρόσφατα είχε επινοήσει το 1928. Ο James Naismith ήταν ένας Καναδός καθηγητής – γυμναστής τον στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Λόγο της μόνιμης κακοκαιρίας οι μαθητές έπρεπε να γυμναστούν σε ένα μικρό κλειστό γυμναστήριο. Έτσι ο James Naismith τον Δεκέμβριο του 1891 επινόησε το μπάσκετ. Για την ιστορία το πρώτο παιχνίδι μπάσκετ έληξε με ένα καλάθι.

8. Τελετή απονομής αποφοίτησης στην Τσαρική Ρωσία (1895)
Τελετή αποφοίτησης Τσαρική Ρωσία
aromdidi.com

Η αποφοίτηση είναι μία πολύ σημαντική εκδήλωση για κάθε φοιτητή. Στην Τσαρική Ρωσία το 1895 η φωτογραφία δείχνει την ενδυμασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι φοιτήτριες κατά την τελετή αποφοίτησης τους. Φυσικά μετά το τέλος της τελετής οι τελειόφοιτοι διασκεδάζουν πίνοντας και χορεύοντας.

9. Η πρώτη συνάντηση του Jacques Chirac και Margaret Thatcher (1975)
πρώτη συνάντηση
aromdidi.com

O Jacques Chirac το 1988 σε μία συνάντηση κορυφής και ενώ νόμιζε ότι είχαν κλείσει τα μικρόφωνα είπε: “Τι άλλο θέλει η κυρία; Τις μπάλες μου σε μία πιατέλα;”, αναφερόμενος φυσικά στην άλλοτε πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Margaret Thatcher. Η φωτογραφία είναι από την συνάντηση τους στο Παρίσι το 1975.

10. Η Linda Christian, η πρώτη “Bond Girl” (1945)
Ποντ κορίτσι
aromdidi.com

Το πραγματικό της όνομα ήταν Μπλάνκα Ρόζα Γουέλτερ και ήταν από το Μεξικό. Την δεκαετία του 1930 την εντόπισε ο Αυστραλό ηθοποιός Έρολ Φλιν και την έπεισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Μετακόμισε στο Hollywood και λόγο της ομορφιάς της είχε αμέτρητες προτάσεις. Το 1945 έπαιξα στην πρώτη ταινία του James Bond “Καζίνο Ρουαγιάλ” και ενσάρκωσε την κοπέλα του διάσημου πράκτορα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1945 στα γυρίσματα της ταινίας.

11. Ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ του Ηνωμένου Βασιλείου (1938)
Βασίλειος Γεώργιος
aromdidi.com

Ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ της Αγγλίας ήταν ένας από τους διασημότερους βασιλιάδες της χώρας. Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου το 1895 και στέφθηκε βασιλιάς το 1937. Κατά την διάρκεια της θητείας του η Μεγάλη Βρετανία εισχώρησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι επίσης γνωστός από την ταινία “Λόγος του Βασιλιά”, η οποία εστιάζει στο πρόβλημα άρθρωσης που αντιμετώπιζε. Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

12. Faustiah Fuhad, Πριγκίπισσα του Ιράν και βασίλισσα της Αιγύπτου (1939)
Πριγκίπισσα Ιράν Βασίλισσα Αιγύπτου
aromdidi.com

Η Faustiah Fuhad εκτός από Πριγκίπισσα του Ιράν και Βασίλισσα της Αιγύπτου ήταν και μία πανέμορφη γυναίκα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1939. Η Faustiah Fuhad γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 1921. Κόρη του βασιλιά Fuad I της Αιγύπτου. Λόγο της ομορφιάς της είχε πολλά προβλήματα. Παντρεύτηκε δύο φορές και πέθανε στη Σμόχα της Αλεξάνδρειας στις 2 Ιουλίου το 2013.

 

13. Ο Elvis Presley φαντάρος (1958)
Έλβις Πρίσλει φαντάρος
aromdidi.com

Ο Elvis Presley είναι ένας από τους δημοφιλέστερους σταρ παγκοσμίως. Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου το 1935 και θεωρείται ο βασιλιάς του Ροκ εν Ρολ. Το 1958 πήγε να υπηρετήσει στον στρατό για 2 χρόνια στην Γερμανία. Μετά το τέλος της θητείας του η καριέρα του απογειώθηκε πρωταγωνιστώντας σε ταινίες και ερμηνεύοντας πασίγνωστα τραγούδια Ροκ εν Ρολ που θα είχαν τεράστια επιτυχία. Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο  Elvis Presley κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας το 1958.

14. Γκέισα στην Ιαπωνία (1920s)
Γκέισα στην Ιαπωνία
aromdidi.com

Η λέξη γκέισα στην πραγματικότητα μπορεί να μεταφραστεί ως καλλιτέχνης. Για να γίνει μία Γιαπωνέζα γκέισα πρέπει να περάσει μία πολύ σκληρή εκπαίδευση. Στην Ιαπωνία η γκέισα είναι μία γυναίκα μορφωμένη, που φοράει κιμονό με φανταχτερά χρώματα και χτενίζεται σύμφωνα με τον παραδοσιακό χτένισμα της γκέισας. Οι γκέισες δεν είναι ιερόδουλες, αλλά γυναίκες που μπορούν να χορέψουν τους παραδοσιακούς χορούς της χώρας τους και να παίξουν το μουσικό όργανο σαμισέν. Στην φωτογραφία απεικονίζονται 3 νεαρές μαθητευόμενες την δεκαετία του 1920.

15. Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Μόσχα (1980)
Τελετή ολυμπιακών αγώνων
aromdidi.com

Τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980, τους είχαν μποϊκοτάρει 65 χώρες συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Οι λόγοι ήταν κυρίως πολιτικοί. Στην φωτογραφία απεικονίζονται σοβιετικοί χορευτές και γυμναστές κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο στάδιο Lenin της Μόσχας. Οι αγώνες ξεκίνησαν επίσημα στις 19 Ιουλίου το 1980.

16. Γυναίκα με το παιδί της προετοιμασμένη για τον χημικό πόλεμο στην Αγγλία (1938)
Χημικός πόλεμος
aromdidi.com

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα για να τραυματίσουν και να σκοτώσουν ανθρώπους. Η Αγγλία ήταν η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε μάσκες με αναπνευστήρες κατά την διάρκεια του πολέμου. Στην εικόνα απεικονίζεται μία Αγγλίδα με το μωρό της να βγαίνει βόλτα. Το καρότσι του μωρού είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύσει το παιδί από επίθεση με χημικά όπλα.

17. Ιρανή γυναίκα (1960)
Ιρανή γυναίκα
aromdidi.com

Πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, η ιρανική κοινωνία ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή. Οι ιρανικές γυναίκες ήταν πολύ πιο ελεύθερες. Μπορούσαν να σπουδάσουν ότι θέλουν, να ασκήσουν πολλά επαγγέλματα και να κυκλοφορούν ελεύθερες φορώντας πολύχρωμα ρούχα από την “Δυτική μόδα”, χωρίς να φορούν πέπλο στο κεφάλι τους.  Η φωτογραφία από το παρελθόν δείχνει μία Ιρανή γυναίκα την δεκαετία του 1960.

18. Η αντίδραση Γερμανών κρατουμένων στην παρακολούθηση ταινιών για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (1945)
Αντίδραση-για-ταινίες-κέντρων-συγκέντρωσης
aromdidi.com

 

Οι Γερμανοί αιχμάλωτοι του Β’ Παγκοσμίου πολέμου αναγκάζονται από τους Αμερικάνους να παρακολουθήσουν όλα τα πλάνα που είχαν τραβήξει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και από την απελευθέρωση των αιχμαλώτων. Πολλοί από αυτούς δεν αντέχουν στο θέαμα και κλείνουν τα μάτια τους, ενώ άλλοι απλά παρακολουθούν προβληματισμένοι τα όσα συνέβησαν στα στρατόπεδα κολαστήρια.

19. Το “Αμερικάνικο Γοτθικό” του Grant Wood δίπλα στους πίνακες τους (1930)
Αμερικάνικο Γοτθικό
aromdidi.com

Ο άνδρας και η γυναίκα του πίνακα στέκονται δίπλα σε αυτόν. Ο πίνακας είναι το “Αμερικάνικο Γοτθικό” του Grant Wood που απεικονίζει ένα ζευγάρι αγροτών από την Aϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο πίνακας δημιουργήθηκε στην οικονομική κρίση των ΗΠΑ την δεκαετία του 30′ και μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης του κόσμου.

20. Μετά την ολοκλήρωση του Χολιγουντιανού συμβόλου “Hollywood Land” (1923)
Χολιγουντιανή πινακίδα
aromdidi.com

Η πινακίδα κόστισε 21.000 δολάρια. Στήθηκε πρώτη φόρα το 1923 για την προώθηση της περιοχής. Την σχεδίασε ο Τόμας Φισκ Γκοφ. Κάθε γράμμα είχε ύψος 16,5 μέτρα και πλάτος 9 μέτρα. Φωτιζόταν από 4000 λαμπτήρες σε τρείς φάσεις: πρώτα φωτιζόταν η φράση “HOLLY”, στην συνέχεια η φράση “LAND” και στο τέλος όλη η λέξη μαζί. Η λέξη LAND αφαιρέθηκε το 1940.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.