Γιατί η ΝΔ ψηφίζει συγκεκριμένα αντίμετρα;

Γράφει ο Χαμαιλέοντας,

Θυμάμαι την δήλωση Μητσοτάκη εδώ και αρκετές μέρες όπου διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ψηφιστούν μέτρα και αντίμετρα. Και είχε δίκιο. Μια κυβερνητική διαπραγμάτευση που φέρνει συγκεκριμένα αρνητικά αποτελέσματα δεν μπορεί να καθαγιάζεται με τα υπό αίρεση αντίμετρα που θα εκτελεστούν μόνο εφόσον ξεπεραστούν οι δύσκολοι δημοσιονομικοί στόχοι.

Γιατί λοιπόν αυτή η ολοκληρωτική άρνηση κατέληξε με την “παραχώρηση” θετικής ψήφου για την εξομοίωση της φορολόγησης των πολιτικών και την μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια; Για το πρώτο θέμα προφανώς δεν θέλει να μείνει η εσφαλμένη εντύπωση ότι η ΝΔ αντιστέκεται σε μια κοινωνικώς αποδεκτή φορολογική ρύθμιση για το πολιτικό προσωπικό. Όσο για το θέμα των αγροτικών εφοδίων το επιχείρημα είναι ότι ανήκει στις προτάσεις Μητσοτάκη εδώ και καιρό και θα ήταν υποκριτικό να το αρνηθεί. Λογικό αν και είναι σίγουρο ότι κάποιο ρόλο παίζει και η αδυναμία άρνησης κάτω από την πίεση της αγροτικής ψήφου…

Μόνο που το πρόβλημα με τα αντίμετρα δεν είναι αν μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και κάποιες λογικές προτάσεις. Και οι φορολογικές μειώσεις, θεωρητικές προς το παρόν, του ΕΝΦΙΑ ή του αρχικού συντελεστή έχουν θετικό πρόσημο. Αντίστοιχες προτάσεις έχει κάνει και η ΝΔ άρα θα μπορούσε κάποιος να πει γιατί να μην βρεθεί μια κοινή διατύπωση και να ψηφιστούν κι αυτά τα αντίμετρα.

Ή λοιπόν η διαφωνία σου είναι δομική, ως προς το σκεπτικό και την μεθοδολογία οπότε δεν συναινείς σε ένα προφανές παιχνίδι εξαπάτησης ή ακόμη και η λογική υπερψήφιση μιας ουσιαστικά δικής σου πρότασης δίνει άλλοθι συνενοχής, αντίστοιχο με αυτό που η κοινωνία θεώρησε ότι δόθηκε το 2015 με την τότε υπερψήφιση του 3ου αριστερού μνημονίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.