Θα πληρώνουμε τον Αύγουστο 2014

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα*

Το κόστος της βλακείας…

Θα πληρώνουμε τον Αύγουστο 2014 για πολλούς επερχόμενους Αυγούστους. Ηταν ο μήνας που ο Αντώνης Σαμαράς, ανήγγειλε ότι “τώρα θα δώσουμε πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% για το 2015! Και στα επόμενα δύο χρόνια θα τον κατεβάσουμε στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα”…

Ηταν ειλικρινής και εφικτός ο σχεδιασμός του. Αλλά ο Τσίπρας ήταν …κατεδαφιστικός: “Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται. Ο ΕΝΦΙΑ καταργείται». Για να αντιπαλέψει ο Σαμαράς μια τέτοια χυδαία απάντηση έπρεπε να συντρέχουν τρείς περιπτώσεις:

Η πρώτη: Να αντιλαμβάνονταν οι πολίτες ότι ο Τσίπρας τους υποσχόταν τη μεταμόρφωση του γάϊδαρου… σε Πήγασο! Υποσχόταν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τους υποδείκνυε να μην τον πληρώσουν: Θα έκανε δωρεά το αντίτιμο του ΕΝΦΙΑ στο ΚΕΘΕΑ! (Ακόμη περιμένουν).

H δεύτερη: Η Να μην έχαναν οι Ελληνες την υπομονή τους, τη λάθος στιγμή, ενώ άλλαζε το κλίμα. Λίγο ακόμη και το μνημόνιο θα ήταν παρελθόν. Ομως ο δημαγωγός υποσχόταν τα πάντα και το αφιονισμενο ακροατήριό του τα αποδεχόταν ως πραγματοποιήσιμα!

Η τρίτη: Αν οι πολίτες δεν στρέφονταν εναντίον των συμφερόντων τους και σκέφτονταν λογικά: Γιατί άραγε Κ ο Σαμαράς δεν υπόσχεται ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ; Τι τον εμποδίζει; Νομίζω, τον εμπόδισε η σχέση εμιστοσύνης, που επιχειρούσε να κτίσει ανάμεσα στο κράτος και στον πολίτη. Δήλωσε εκείνο, που μπορούσε να πραγματοποιήσει η κυβέρνησή του, καθώς ανέκαμπτε η Οικονομία. Είχε δύο χρόνια μπροστά του για ολοκληρωθεί η τετραετία της διακυβέρνησής του. Θέμα εκλογών δεν υπήρχε, αφού ο «εφιάλτης» Κουβέλης είχε αποδεχθεί την πρόταση να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να καταθέσω και αυτό που ξέρω: Ο Σαμαράς πιεζόταν να υποσχεθεί αυτό που επιθυμούσε να ακούσει ο κόσμος για τον ΕΝΦΙΑ. Στάθηκε αδύνατο να πειστεί!

Εντέλει, ο ΕΝΦΙΑ παρέδωσε την διακυβέρνηση στον Αλέξη Τσίπρα, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015: Εκάλη, Ψυχικό, Φιλοθέη, επιβράβευσαν με διψήφιο ποσοστό την εξαπάτηση του Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ! Κανείς δεν σκεφτόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με συσωρευμένο ταξικό φθόνο, αποκλειόταν να μην επιδιώξει την απαλλοτρίωση της ιδιωτικής περιουσίας. Και οι Ελληνες είχαμε πάντα το “κεραμίδι επάνω από το κεφάλι μας“ ως το κύριο χαρακτηριστικό του νοικοκύρη, που εξασφαλίζει την οικογένειά του και το εισόδημά του.

Προχθές, ο μεν Τσαλακώτος δήλωσε στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται, ενώ οι συντάξεις μειώνονται, ο δε Αλέξης …δυσφόρησε που οι βουλευτές ζητούσαν από τον ίδιο εξηγήσεις. Και …κρύβεται. Και οι πιστεύσαντες την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;

Α! Ποιός τους διαβεβαίωσε ότι η βλακεία δεν πληρώνεται;

Ε.Τ,Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.