Τα πολλά κεφάλια της Αριστεράς

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις δηλώσεις του κ. Κοντονή, ο οποίος ενεργώντας αυτοβούλως (;) με γνώμονα το κομματικό συμφέρον και όχι το εθνικό, όπως όφειλε ως υπουργός της Ελληνικής κυβέρνησης, δεν θέλησε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια ευρωπαϊκή συνάντηση, που διοργανώνει η εκ περιτροπής προεδρία της Ευρώπης. Συγκεκριμένα οι δηλώσεις του σχετικά με το θέμα που έχει προκαλέσει η απόφασή του να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα προκάλεσαν ανατάραξη στο πολιτικό σκηνικό.

Το γεγονός, ότι διεπράχθησαν εγκλήματα στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης είναι πλέον αναμφισβήτητο και ανεπίδεκτο ανταπόδειξης. Η κατάρρευση των ανελεύθερων ανατολικών καθεστώτων αποκάλυψε τη φριχτή πραγματικότητα, που έζησαν οι λαοί αυτοί υπό τα σοβιετικά, μονοκομματικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα!

Πώς όμως ερμηνεύονται οι δηλώσεις αυτές του υπουργού; Μήπως, έγιναν για να προσελκύσουν εκλογικό ακροατήριο από τις κομμουνιστικές τάσεις της αριστεράς; Ο ΣΥΡΙΖΑ ποιους ακριβώς αριστερούς εκφράζει; Τους ορθόδοξους μαρξιστές, τους νεομαρξιστές, τους τροτσκιστές ή μήπως τους σταλινικούς αριστερούς; Γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να εκφράσει αν η ανανεωτική αριστερά, που εκπροσωπεί όπως δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ περικλείει και την σταλινική αριστερά, που τόσο οικτρά πλήρωσε η ανθρωπότητα; Στη σημερινή εποχή, που τα φορολογικά βάρη έχουν ουσιαστικά καταπνίξει τους φορολογούμενους μήπως αυτές οι δηλώσεις αποπροσανατολίζουν τεχνηέντως τις πολιτικές αντιπαραθέσεις για άλλη μια φορά; Μήπως αυτές οι δηλώσεις τελικά διχάζουν τους Έλληνες και έρχονται σε αντίθεση με τις προσπάθειες που κατέβαλαν μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Λεωνίδας Κύρκος να τους ενώσουν;

Όπως και να έχει αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι η Αριστερά έχει πολλά κεφάλια, που από ότι φαίνεται όλα τελικά ενώνονται στην προοπτική κατάκτησης της εξουσίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.