Συνασπισμός τυχοδιωκτών σε βάρος της Μακεδονίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο τυχοδιωκτισμός που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Χρειάστηκε να σκάψουμε στην Ιστορία, να φθάσουμε στον προπερασμένο αιώνα, να πάμε στην εποχή του Δηλιγιάννη και του τζουμπέ για να βρούμε κάποιες αντίστοιχες στιγμές.

Και πάλι, είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία μας που η χώρα κυβερνήθηκε επί τέσσερα χρόνια από δύο τυχοδιώκτες και δημαγωγούς συγχρόνως.

Και συνεχίζει να κυβερνάται με τον ίδιο τρόπο, αφού ο ένας δημαγωγός πρόσφερε ως δάνειο στελέχη του στον άλλο δημαγωγό.

Και το χειρότερο: Όλα αυτά συμβαίνουν με σκοπό την παράδοση της Μακεδονίας στους ίδιους τους πλαστογράφους της Ιστορίας της.

Την 1η Δεκεμβρίου, ο κ. Τσίπρας κοκορευόταν πως μόλις είχαμε ζήσει τις «πρώτες πραγματικά δικές μας εκατό ημέρες».

Τώρα, βρισκόμαστε στις 150! Και πώς τις χρησιμοποίησε αυτές τις μέρες ο κ. Τσίπρας;

Ασχολούμενος αποκλειστικά με την επιβολή της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Την ώρα που πληροφορούμεθα ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 οι τράπεζες είχαν χάσει το 55% της χρηματιστηριακής τους αξίας, την ώρα που μαθαίναμε ότι το δεκαετές ομόλογο, ακριβώς τις ημέρες (10 και 11 Ιανουαρίου) που μας επισκεπτόταν η κ. Μέρκελ για να προπαγανδίσει – αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε – τη συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ξεπερνούσαν τα 104 δις ευρώ, την ώρα που μαθαίναμε ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και ότι ο εισαγόμενος πληθωρισμός συνεχιζόταν, το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο του 2018 έφθασε στο 39,1% και είχαμε μείωση επενδύσεων της τάξης του 23,2% το γ΄ τρίμηνο του 2018 – αλλά με αυτά δεν ασχολήθηκε η κ. Μέρκελ, στρογγυλοκαθισμένη πάνω στην ασφάλεια του υπερταμείου – τι έκανε ο κ. Τσίπρας; Με τι ασχολήθηκε; Με τίποτε άλλο εκτός από τη Συμφωνία των Πρεσπών, λες και άλλο πρόβλημα δεν είχε η χώρα!

Ύποπτη, στ’ αλήθεια, πρεμούρα! Που επιβεβαιώνει τη συναλλαγή!

Με επαναλαμβανόμενα ψέματα και ανακρίβειες, ο κ. Τσίπρας μιλά πλέον μόνο στο στενό του ακροατήριο.

Μιλά συνεχώς για την λεγόμενη «εθνική γραμμή», αλλά φυσικά δεν μας απαντά αν αυτή η περίφημη «εθνική γραμμή» περιλάμβανε και ταυτότητα και γλώσσα και αυτοπροσδιορισμό και πρόσβαση στη θάλασσα (ενώ οι γείτονές μας μιλούν ακόμη για «Μακεδονία του Αιγαίου») και αλλαγές στα σχολικά βιβλία!

Προφανώς! Διότι τίποτε από όλα αυτά που οι δύο τυχοδιώκτες έδωσαν δεν περιλαμβανόταν στην εθνική γραμμή. Αντίθετα, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις συντάχθηκαν με τη γραμμή Κώστα Καραμανλή, βάσει τις οποίες η Ελλάδα δεχόταν μια πρόταση ως βάση συζήτησης, αλλά όταν οι Σκοπιανοί ζητούσαν όλα τα υπόλοιπα – ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν ή αρκέστηκαν μόνο στο όνομα – τότε η συζήτηση σταματούσε με ευθύνη της άλλης πλευράς.

Μας λέει επίσης ο κ. Τσίπρας ξανά και ξανά πως η («μακεδονική») γλώσσα ήταν αναγνωρισμένη από το 1977 από τον ΟΗΕ. Ψέμα τεράστιο, διότι ο ΟΗΕ ούτε οργανισμός πιστοποίησης γλωσσών είναι, ούτε θα μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο, διότι υπάρχουν εκατοντάδες γλώσσες και διάλεκτοι. Απλώς επικαιροποιεί στο λατινικό αλφάβητο τα τοπωνύμια, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα οι κυανόκρανοι που μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές – και οι οποίοι δεν είναι δυνατόν εν μέσω πολέμων και εμφυλίων συρράξεων να καυγαδίζουν για τα τοπωνύμια.

Και, αλήθεια, αφού ήταν αναγνωρισμένη η γλώσσα, τότε για ποιο λόγο χρειάστηκε να την ξαναναγνωρίσει;

Μας λέει επίσης ο κ. Τσίπρας ότι δεν πρόκειται για εθνότητα, αλλά για εθνικότητα. Αλήθεια; Και τότε σε ποια εθνότητα ανήκουν οι «Μακεδόνες» τους οποίους αναγνώρισε;

Ας αφήσουμε που ο Ζάεφ συμφώνησε με τους Αλβανούς – προκειμένου να ψηφίσουν την συμφωνία – τα θέματα της εθνικότητας να καθοριστούν αργότερα με εφαρμοστικό νόμο!

Ουδείς ασχολείται με αυτό! Λέξη δεν έχει ειπωθεί, ούτε γραφεί! Ενώ όλοι καταλαβαίνουμε πως με τον εφαρμοστικό αυτό νόμο οι μεν «Μακεδόνες» θα λάβουν «μακεδονική» εθνικότητα και οι δε Αλβανοί αλβανική.

Δηλαδή, οι Σλάβοι θα αποκτήσουν «μακεδονική» ταυτότητα και οι Αλβανοί θα διασφαλίσουν τη δική τους, ενώ εμείς θα χάσουμε τη δική μας.

Μας λένε επίσης ο κ. Τσίπρας και λοιποί ότι με τη συμφωνία μπαίνει τέλος στους αλυτρωτισμούς και στους εθνικισμούς.

Και κάνουν ότι δεν βλέπουν πως στο άρθρο 49 περί προστασίας της διασποράς οι Σκοπιανοί πρόσθεσαν και την προστασία «άλλων κοινοτήτων». Ποιων δηλαδή; Μα αυτών που θα αυτοπροσδιορίζονται ως «εθνικά Μακεδόνες» που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα και ήδη έχουν πάρει αέρα. Και οι οποίοι θα διεκδικήσουν δημιουργία μειονότητας στη χώρα μας επωφελούμενοι της πρόνοιας περί δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού. Θα ισχυριστούν δηλαδή πως δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποδέχεται δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού εκτός των συνόρων της και να το αρνείται εντός αυτών!

Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι παραπληροφόρηση των τυχοδιωκτών.

Ο τυχοδιωκτισμός ένωσε τον Τσίπρα και τον Καμμένο.

Ο τυχοδιωκτισμός ένωσε τον Καμμένο με τους βουλευτές και τους υπουργούς του.

Ο τυχοδιωκτισμός ενώνει τώρα τον Τσίπρα με αυτούς που προσχωρούν στο κόμμα του και του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.