Ο Καμμένος και το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζήκος, Συνταξιούχος ΟΤΕ – πρ. Συνδικαλιστής

Ύστερα από τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με την κυβέρνηση, αποδεικνύεται ότι όταν το 2015 ο πρωθυπουργός αποφάσιζε να συνεργαστεί με το κόμμα του Πάνου Καμένου, γνώριζε ότι η συνεργασία αυτή εκτός του ότι ήταν πρωτοφανής και αφύσικη, είχε και χρονικό ορίζοντα. Γνώριζε ότι θα έχει την ολοκληρωτική πρωτοβουλία των κινήσεων και ότι ο συνεταίρος που επέλεξε και αγκάλιασε τρυφερά να κυβερνήσει θα είναι μια μαριονέτα με ό,τι αυτό θα συνεπάγο-νταν. Όμως αυτός επελέγη για συνεταιράκι γιατί αυτός βόλευε τον κ. Τσίπρα.

Αυτό απεδείχθη ακόμη και την ύστατη στιγμή του χωρισμού, ότι δηλαδή η στάση του πρώην συνεταίρου του τον εξυπηρετεί απόλυτα. Με το χέρι στην καρδιά μπορούμε να πούμε -σύμφωνα με δημοσιογραφικές εικασίες- ότι ο Τσίπρας τον Καμμένο τον έχει -με το γάντι βέβαια- τελειώσει. Έτσι μπορεί τώρα να παρουσιάζεται σαν αυτούσιος «αριστερός» με δεξιά τσέπη βέβαια και να ζητά εκ νέου ν’ αναβαπτιστεί στην αριστερή κολυμβήθρα, όμως τα γεγονότα μαρτυρούν ότι η «πρώτη φορά αριστερά» θα είναι και η τελευταία.

Ύστερα από την παραπάνω σύντομη εισαγωγή θα μου επιτρέψουν οι αναγνώστες να φρεσκάρω τη μνήμη τους παρουσιάζοντας το βίο και την πολιτεία του απελθόντος πολιτικού συνεταίρου με τα παρακάτω στοιχεία που αλιεύτηκαν από σχετικά δημοσιεύματα:

Γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1965 στην Αθήνα, ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας, Χριστ. Ορθόδοξος Οικονομολόγος. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1993 με τη Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών. Έκτατε εκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009.

Από την επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ. και ύστερα από εντολή του προέδρου Α. Σαμαρά στις 16/11/2011 διαγράφεται από την Κοινοβ. Ομάδα, λόγω άρνησής του να «δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου».

Στις 13/2/212 γίνεται η οριστική διαγραφή του από τη Ν.Δ. μαζί με άλλους 20 με το αιτιολογικό ότι επέλεξαν να καταψηφίσουν τα μέτρα για την επιχειρούμενη τότε δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα.

Όπως άλλωστε κάνουν μέχρι σήμερα όλοι όσοι διαγράφονται από τα κόμματά τους και έχουμε πολλά παραδείγματα (Λαφαζάνης, Αβραμόπουλος, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης, Δ. Καμμένος, κ.ά.), στις 21 Ιανουαρίου ανακοινώνει τη δημιουργία νέου κόμματος, όπερ σήμαινε τη διακοπή συνεργασίας με τη Ν.Δ.. Ένα μήνα αργότερα, στις 24 Φεβρουαρίου 2012, ανακοινώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα -που τόσο λατρεύει και με πάθος επιλέγει μέχρι σήμερα για να περάσει τα μηνύματά του- ότι ιδρύει νέο κόμμα με την επωνυμία «Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες», ενώ ταυτόχρονα δημοσιεύεται και η σχετική διακήρυξη.

Στο νέο φορέα εντάχθηκαν και εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές που είχαν διαγραφεί από τη Ν.Δ.. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και σημαντικά και προβεβλημένα στελέχη όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Παναγιώτης Μελάς, ο Χρήστος Ζώης αλλά και ο Μιχάλης Γιαννάκης.

Έτσι σε χρόνο μηδέν συγκροτείται Κοινοβουλευτική ομάδα έτοιμη για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρασκηνιακά και πριν τις εκλογές κυκλοφόρησε η φήμη ότι πιθανά οι ΑΝΕΛ θα συνεργάζονταν με το ΣΥΡΙΖΑ. Επόμενο ήταν να δεχθεί σκληρή κριτική όχι μόνο από τα λοιπά πολιτικά κόμματα αλλά και από τους ίδιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βοηθό το διαδίκτυο κατόρθωσε να προσελκύσει πολλούς οπαδούς της Ν.Δ. που αντιδρούσαν στα μνημόνια. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις εκλογές με τους ΑΝΕΛ συνεργάστηκαν και οι Νότης Μαριάς (Αντιμνημονιακοί πολίτες) και ο Γιάννης Δημαράς πρώην Δημοσιογράφος (άρμα πολιτών). Έτσι, κατάφερε να εκλεγεί μαζί με άλλους 33 (!) βουλευτές και ποσοστό 10,6% και να είναι το 4ο κόμμα στη βουλή! Στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους το ποσοστό των ΑΝΕΛ μειώνεται στο 7,5% και εκλέγει 20 βουλευτές.

Στην πορεία με τις «αλλοπρόσαλλες προτάσεις» του Καμμένου για κατάργηση του ευρώ και την υιοθέτηση του δολαρίου αλλά και άλλα περίεργα αναγκάζει τους Χρήστο Ζώη, Κώστα Μαρκόπουλο, Γιάννη Μώραλη αλλά και το Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Γιαννάκη να κουνήσουν μαντήλι και ν’ αποχωρήσουν!

Στο συνέδριο του κόμματος των ΑΝΕΛ που θα γίνει τον Απρίλιο του 2013 οι συμμετέχοντες, 1700 σύνεδροι, επανεκλέγουν για πρόεδρο τον Π. Καμμένο. Στη συνέχεια, το επόμενο έτος, εγκαταλείπουν το καράβι με διαγραφές και αποχωρήσεις πολλά άλλα μέλη της Κ.Ο. με σημαντικότερη αυτή της Χρυσούλας Γιαταγάνα, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Το κενό αναπλήρωσε ο γραφικός Κώστας Ζουράρις ο οποίος σαν Υφυπουργός Παιδείας είχε πει το αμίμητο «Δεν έχει σημασία και αν χάσουμε μερικά νησιά, αρκεί να σώσουμε τη γλώσσα μας»! Αλήθεια, τώρα με τους Σκοπιανούς τι έχει να μας πει για τη γλώσσα;

Και έρχονται οι Ευρωεκλογές όπου σημειώνεται νέα κατρακύλα των ΑΝΕΛ στις οποίες με ποσοστό μόλις 3,4% καταφέρνει να εκλέξει έναν Ευρωβουλευτή. Το Νότη Μαριά ο οποίος στη συνέχεια ανεξαρτοποιήθηκε.
Ένα άλλο σημαίνων στέλεχος των ΑΝΕΛ ο διαπρεπής δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, εγκαταλείπει το καράβι που άρχισε να βυθίζεται. Παρά ταύτα, στις εκλογές, μη έχοντας που αλλού να πάει, αποφασίζει να μπει στο άρμα Καμμένου ο Νίκος Νικολόπουλος μαζί με τα στελέχη (!) του «Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος» που είχε ιδρύσει. Σημειώνουμε εδώ ότι και αυτός είχε παραιτηθεί από την Κυβέρνηση και είχε διαγραφεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή γύρισε ο τέντζερης… που λέει και ο λαός!

Για την Ιστορία, αξίζει να σημειώσουμε ότι στις τάξεις των ΑΝΕΛ είχε στρατολογηθεί και είχε εκλεγεί και βουλευτής και η πασίγνωστη Ραχήλ Μακρή η οποία διεμήνυσε ότι η συνεργασία της τόσο με τον Πρόεδρο όσο και με τα άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ της ήταν δύσκολη! Οι αλλοπρόσαλλες δημόσιες τοποθετήσεις της αναγκάζουν τον πρόεδρο να τη διαγράψει. Θυμίζουμε το ανέβασμα στα κάγκελα της τότε ΕΡΤ!

Το Νοέμβριο του 2014 γίνεται το 2ο Συνέδριο των ΑΝΕΛ στο οποίο για εντυπωσιασμό διαβάζονται μαγνητοφωνημένα μηνύματα από μεγάλα ονόματα όπως του ακροδεξιού Νάιτζελ Φάρατζ (που σήμερα είναι στα αζήτητα της χώρας του) και του Ιταλού Εθνικιστή Πέπε Γκρίλο!

Στη συνέχεια, σημειώνεται έντονη διαφωνία στην πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η έντονη αυτή διαφωνία με τον Πρόεδρο αναγκάζει και τον Παναγιώτη Μελά να εγκαταλείψει το καράβι των ΑΝΕΛ και να επιστρέψει στη Ν.Δ.. Και έρχονται οι εκλογές του 2015 στις οποίες, παρά τα λάθη της προεκλογικής περιόδου, οι ΑΝΕΛ μπαίνουν στη βουλή με ποσοστό 4,75% και 13 βουλευτές.

Στο δημοψήφισμα τάσσονται υπέρ του ΟΧΙ αλλά στις εκλογές ακολουθούν τα μνημόνια του Τσίπρα. Αποτέλεσμα είναι να χάσουν δυνάμεις και να μπουν στο παρά πέντε στη Βουλή με ποσοστό 3,69% και 10 βουλευτές. Άφησα τελευταίο το Δημήτρη Καμμένο ο οποίος συνέδεσε την αποχώρησή του με αιχμηρά σχόλια για τον Παν. Καμμένο.

Ύστερα απ’ όλα αυτά, το κόμμα έμεινε με τον απαιτούμενο αριθμό για να έχει Κοιν. Ομάδα με τα γνωστά προνόμια.

Οι τρείς εναπομείναντες πιστοί, φρονώ ότι δε θα σταθούν ικανοί σε προσεχείς εκλογές να ξαναδώσουν πνοή στο κόμμα που φυλλοροεί. Όσον αφορά για τον ίδιο που προσδοκούσε να μπει σε κάποια λίστα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η προσδοκία αυτή -μετά την τοποθέτηση Τσίπρα για βελούδινο διαζύγιο- έχει εξανεμιστεί!

Εμείς τι να πούμε. Ας πρόσεχε, που λέει και ο λαός!

https://proinoslogos.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.