Συγκεκριμένες οι προτάσεις της ΝΔ για την απασχόληση και την ανεργία

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

 Το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας έλαβε τέλος. Οι θέσεις του κόμματος της ΝΔ είναι γνωστές ή ακόμα κι αν δεν είναι καθολικά γνωστές πρέπει να γίνουν ,ώστε να γίνουν αντιληπτά τα διακυβεύματα και τα διλήμματα του μέλλοντος.

Η δημιουργία ενός επενδυτικού περιβάλλοντος θετικού προς τις επιχειρήσεις και την απασχόληση ανήκει στις πρώτες προτεραιότητες της ΝΔ.Οι επιχειρήσεις πρέπει να αποφύγουν το σημερινό αδειοδοτικό κυκεώνα ώστε να μην αποθαρρύνονται από την γραφειοκρατία και να ενθαρρύνονται για νέες πρωτοβουλίες.

Ουσιαστικότεροι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας , ώστε να προταχθεί η απρέγκλιτη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας , καθώς και η δημιουργία Λευκού Μητρώου επιχειρήσεων για την επιβράβευση με χαμηλές εισφορές των συνεπών ασφαλιστικά επιχειρήσεων .

Την υιοθέτηση του Ολλανδικού μοντέλου επιλέγει η ΝΔ με κοινωνικό διάλογο , μεταξύ εργοδοτών εργαζομένων , ώστε με συναινετικό τρόπο να λαμβάνονται οι αποφάσεις ,όπου χρειάζεται με την συμβολή και της κυβέρνησης .Τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς θα αποτελούν πυξίδα για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και τα περιθώρια βελτίωσης των μισθολογικών και μη παροχών από εδώ και στο εξής.

Τέλος στην καταπολέμηση της κατάρτισης -μαϊμού που γιγαντώνεται συχνά στην Ελλάδα θα συμβάλλει η διαρκής αξιολόγηση των ΚΕΚ και η χρηματοδότησή τους με βάση τις δυνατότητες που παρέχουν για εύρεση εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.