Σχολεία χωρίς κυλικεία

Ρόδος: «Ρεφενέ  πληρώνουν οι γονείς για το κολατσιό των παιδιών»

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη, Δημοσιογράφος

Απίστευτο αλλά αληθινό.  Δεν διαθέτουν κυλικεία επτά σχολεία στη Ρόδο με συνέπεια να δημιουργούνται θέματα με τη διατροφή των παιδιών.

Τα κυλικεία δεν λειτουργούν γιατί όπως διαπίστωσε η νέα δημοτική αρχή δεν υπήρχαν άδειες.

Αποτέλεσμα ήταν με το νέο εκπαιδευτικό έτος και την ανάληψη των καθηκόντων της να δοθεί εντολή να μην  λειτουργήσουν οι δομές για την εξυπηρέτηση των παιδιών.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των χώρων ώστε να τεθούν σε λειτουργία ξανά κάτι που όμως δεν ήταν και τόσο εύκολο όσο φαινόταν. 

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καρίκης, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των κυλικείων.

«Εκτιμούμε πως όλα είναι έτοιμα ώστε τα κυλικεία να λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά νομίμως και χωρίς προβλήματα», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Ωστόσο από την  αρχή του έτους οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στα επτά σχολεία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με το κολατσιό των παιδιών.

Σε σχολικά συγκροτήματα που γειτνιάζουν με καφετέριες και καταστήματα  γρήγορης εστίασης το πρόβλημα μετριάζεται τουλάχιστον για τους έχοντες την οικονομική δυνατότητα, να αγοράσουν από « έξω» φαγητό για τα παιδιά.

Ωστόσο δεν είναι εύκολο κάθε ημέρα οι γονείς και κυρίως εκείνοι  που δουλεύουν, να αφήνουν την εργασία τους και να μεταβαίνουν στα καφέ και άλλα καταστήματα για τα σνάκ των παιδιών.

Έτσι εκτελούν τα καθήκοντα  τα μέλη των οικογενειών εναλλάξ. Τη μια ημέρα η μια οικογένεια και την άλλη η δεύτερη οι υπόλοιπες της ομάδας αναλαμβάνουν να αγοράζουν το κολατσιό των παιδιών τους χυμούς και το απαραίτητο νερό. 

Οι οικογένειες που δεν έχουν πολλά χρήματα για το κολατσιό των μαθητών τους εφοδιάζουν με …ταπεράκια από το σπίτι με τα απαραίτητα. 

Άπαντες περιμένουν το νέο έτος την λειτουργία των κυλικείων. 

Οι ειδικοί πάντως  είναι αυστηροί σε ότι αφορά τη διατροφή των παιδιών και συνιστούν  να αποφεύγεται το γρήγορο φαγητό . Χρειάζονται οι σωστές ποσότητες κατάλληλα συνδυασμένες, ώστε οι μικροί μαθητές να μπορούν να ανταπεξέρχονται στα καθήκοντα τους. Απαραίτητα τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά και αυτά σε σωστές ποσότητες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.