Το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι κάτι πολύ χειρότερο

Γράφει ο Blood

Πολλοί συμπολίτες μας αναρωτιούνται, αν υπάρχουν άνθρωποι, εκτός των δολοφόνων και λίγους κολλητούς τους, που να επιβραβεύουν την οποιαδήποτε δολοφονική απόπειρα.

Αναρωτιούνται κάποιοι άνθρωποι αν υπάρχουν “άνθρωποι” ανάμεσα μας με τόσο μίσος ώστε να θέλουν με χαρά να δουν νεκρό ή νεκρούς.

Ακούγοντας αυτούς που αναρωτιούνται, αναρωτιέμαι και εγώ με την σειρά μου αν υπάρχουν τόσοι αφελείς συμπολίτες που αναρωτιούνται αν υπάρχουν τέτοια υποκείμενα ανάμεσα μας. Με ξαφνιάζει η τόση αφέλεια τους.

Αυτοί οι άνθρωποι ή είναι πολύ αγαθοί ή όλα τα κρίνουν με την καλή τους την καρδιά ή είναι αφελείς ή ανιστόρητοι.

Αγαπητοί συμπατριώτες μου δεν έχετε ποτέ ακούσει τι έγινε στην πατρίδα σας μόλις έφυγαν οι Γερμανοί κατακτητές;

Δεν διαβάσατε, δεν ακούσατε ποτέ, δεν σας είπε κανένας για τον εμφύλιο ; Για Δεκεμβριανά τίποτα; Παιδομάζωμα; την μαύρη πηγάδα του Μελιγαλά; … τίποτα από αυτά; Αν όχι, τότε έχετε μεν δίκιο που αναρωτιέστε αλλά από την άλλη είναι κρίμα να μην γνωρίζετε τι είχε συμβεί τότε.

Για να σάς βοηθήσω λοιπόν αυτοί που χαίρονται και που επιζητούν και άλλες δολοφονίες, στην πλειοψηφία τους, είναι αυτοί που έβλεπαν και ακόμα βλέπουν, την CCCP την Αν. Γερμανία, την Ρουμανία, την Τσεχοσλοβακία, ολόκληρο το τότε Ανατολικό μπλοκ και τις Βαλκανικές χώρες αλλά και την Κίνα, την Κούβα…. δημοκρατικές χώρες. Χώρες που ο λαός τους είχε ελευθερία, άνεση μετακίνησης, επιλογή εργασίας φαγητού, διασκέδασης και φυσικά πλούσια ενημέρωση. Χώρες παράδεισοι, χωρίς βία, ρουφιάνους και κόμματα.

Είναι αυτοί που επεδίωξαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, να κάνουν μια τέτοια χώρα και την Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι που ήθελαν να εντάξουν δια της βίας την Ελλάδα στο Ανατολικό μπλοκ, κάτω από την μπότα της “μαμάς Σοβιετικής Ένωσης” Ναι οι ίδιες ιδέες είναι η τότε, με τις τώρα. Απλά δεν υπάρχει ΕΣΣΔ

Γιατί τώρα να μην θέλουν μια άντε δύο η και δέκα δολοφονίες; Σιγά, μια ολόκληρη Ελλάδα το ’45 έφεραν άνω κάτω, που είναι το πρόβλημα για 10 και 20 “μνημονιακά τομάρια” όπως οι ίδιοι τους αποκαλούν;

Εν κατακλείδι αγαπητοί  μου συμπατριώτες, το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι κάτι πολύ χειρότερο. Λέτε η ιστορία να επαναληφθεί;

Η Ελλάδα έχει ταλέντο στους εμφυλίους. Το έχει “σπουδάσει”, χρόνια τώρα. 

Ψυχραιμία.

Υψώστε ένα δημοκρατικό τοίχος απέναντι στο μίσος την βία και την κακή προπαγάνδα, που θέλουν κάποιοι να κτίσουν. Η Δημοκρατία είναι ισχυρότερη από όλα αυτά τα κακά. 

Δεν θα μπορέσετε να απολαύσετε τι έγραφε ο αντικειμενικός και έγκριτος δημοσιογράφος διότι η σελίδα κατέβηκε.

** Πέρα από αυτήν την κάστα ανθρώπων υπάρχουν και κάποιοι ψεκασμένοι ή πρώην ψεκασμένοι και τώρα «αδέσποτα» «δεξιόστροφα» άτομα με την ίδια την άποψη περί δολοφονιών.  Αυτοί όμως, επειδή ντρέπονται να δείξουν την χαρά τους, αφού πρώτα υποκριτικά πουν ότι δεν συμφωνούν, στρέφουν την κουβέντα στο ότι «και τα μνημόνια σκοτώνουν»… Αυτοί είναι ακόμα χειρότεροι. Διότι και ιστορία ξέρουν και ανήκουν σε άλλο στρατόπεδο. Ανήκουν και τώρα άραγε ;;

Υ.Γ. Ιδού και η πρωτότυπη ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.