Προς το Αγαπητό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Η Υπουργός και Υφυπουργός Παιδείας είπαν ότι τα βιβλία θα είναι στην ώρα τους στα Δημόσια σχολεία της χώρας . Μίλησαν για τέλος Ιουλίου. Φυσικά αυτό είναι πολύ θετικό, ειδικά αν θυμηθούμε την κ. Διαμαντοπούλου που έδινε φωτοτυπίες και τον ΣΥΡΙΖΑ που έδινε μέρος βιβλίων και επί πλέον δεν υπήρχαν καθηγητές μέχρι τα μέσα των σχολικών ετών.

Στο νέο πολιτισμένο παιδαγωγικό περιβάλλον θα πρέπει να συνεκτιμήσουν ν αλλάξουν στα παιδιά τη νοοτροπία και με αλλαγή κειμένων ή με βιβλία πιο χρήσιμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα βιβλία της Γλώσσας και Λογοτεχνίας, φρόντισε επιμελώς να βάλει προπαγανδιστικά κείμενα που μιλούν συνεχώς για ρατσισμό . Συνεχώς, σαν να μη απασχολεί τα παιδιά τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Φυσικά αυτό έγινε για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό ανώδυνα όπως είχαν υποσχεθεί. Βάζουν παραδείγματα ότι κάποιος ήρθε στην Ελλάδα και δεν τον αντιμετώπισαν όπως έπρεπε και άλλα τέτοια αναληθή τις περισσότερες φορές, για να γεννούν ενοχές.

Μέσα στα βιβλία της Γλώσσας κυρίως, δεν υπάρχουν κείμενα να μιλούν για την αξία της εργατικότητας, μόνο ακροθιγώς για κάποια εργασία, δεν υπάρχουν κείμενα κατά της φυγοπονίας (κάποια στο Γυμνάσιο στη Λογοτεχνία μόνο κλασσικών συγγραφέων, όπως το πιο γλυκό ψωμί, αλλά δεν επαρκούν). Μάλιστα υπάρχουν και τ’ αντίθετα κείμενα υπέρ της φυγοπονίας.

Στη Γλώσσα της Γ Γυμνασίου ένα κείμενο γράφει ότι πολλά άτομα ξεκινούν με όνειρα να φτιάξουν τον κόσμο και μετά σπουδάζουν και δουλεύουν πολλές ώρες, ενώ θα έπρεπε τα παιδιά τους να μεγαλώνουν στις αιώρες με τα παιδιά των εγχρώμων και οι γονείς να κάνουν κάτι εκεί, αν πράγματι ήθελαν να κάνουν καλό στον κόσμο. Αν οι καθηγητές δεν το αναλύσουν στα παιδιά, περνά η προπαγάνδα υπέρ της φυγοπονίας και τη μη εργατικότητας. Δεν διαπαιδαγωγούνται σωστά με αυτά τα βιβλία.

Δεν είναι τυχαίο ότι νέα παιδιά στις καφετέριες περιμένουν να ζήσουν με συντάξεις των δικών τους

Δεν υπάρχουν καθόλου σύγχρονα κείμενα και παραδείγματα ότι νέοι και ενήλικες έχασαν τη ζωή τους από τις εξαρτήσεις, δεν μιλούν καθόλου για τις βλάβες της νόμιμης εξάρτησης της νικοτίνης, με αποτέλεσμα τα παιδιά αν τα πηγαίνουν στην αντικαπνιστική εταιρεία να αρνούνται να συμμετάσχουν. Αν δεν έχουν υγεία, τι μπορούν άρα να κάνουν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε μέσα από τα κείμενα να περάσει στα παιδιά αυτό που ήθελε. Δηλαδή να συναναστρέφονται μόνο με αλλοδαπούς, να μην υπολογίζουν και να μην αγαπούν τη χώρα τους ,γιατί είναι στίγμα, να είναι εξαρτημένα από τσιγάρο κάνναβη κ.α ,για να μπορεί να τα διευθύνει. Φυσικά τα κράτησαν όσο γίνεται οι οικογένειες.

Η ΝΔ αν όχι φέτος, σταδιακά πρέπει να τ αλλάξει αυτά, η να δώσει συμπληρωματικά βιβλία για ν αλλάξει η ψυχολογία των παιδιών. Να ενστερνιστούν την αξία της εργατικότητας που από τους γονείς δεν την παίρνουν πάντα, από άγνοια κλπ. Την αξία των απεξαρτήσεων, κάτι που αν δεν το κάνει θα έχει αντιδράσεις, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει αρχίσει να απευθύνεται στα παιδιά στα γραφεία του. Μη κοιτάτε απέξω που κάνουν τους πολιτισμένος. Ετοιμάζονται. (Τα σχολεία είναι κλειστά ακόμα)

Η κ. Γιαννάκου δεν το έκανε και είχε πολλές αντιδράσεις με πορείες , αναγκαζόταν να λέει <<δε μασάμε>> γιατί ακόμα και τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του ήταν αντιπολίτευση, έβαζε τα παιδιά μπροστά. Τώρα που έχει γίνει ανήθικα, κυβέρνηση, θα κάνει περισσότερα.

Πρέπει το υπουργείο και σ αυτό το πεδίο να απευθυνθεί πρώτα στους γονείς κάθε σχολείου με ειδικά σεμινάρια.

Το αγαπητό νέο υπουργείο το οποίο κάναμε αγώνες για να το φέρουμε, θα πρέπει επίσης να κάνει όπως είπε το μάθημα των θρησκευτικών πιο ελκυστικό, γιατί οι περισσότεροι θεολόγοι τα ζοφερά χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ διάβαζαν μόνο τα βιβλία του παιδαγωγικού, φοβισμένοι, μη τυχόν τους πουν ότι είπαν κάτι πάρα πάνω. Δεν έλεγαν ούτε λέξη απ αυτά που ήξεραν, γιατί ο κ. Γαβρόγλου εντελώς αντιδημοκρατικά τους είχε απειλήσει. Να μη πω για τον κ. Φιλη που είχε βγάλει δικές του θεωρίες για τις θρησκείες .

Θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι θεολόγοι να ελίσσονται για να προσελκύουν τα παιδιά. Έχουν τις γνώσεις και τα περισσότερα βιβλία τους μιλούν για φιλοσοφία και αγάπη.

Στο μάθημα της Γλώσσας για τις Πανελλήνιες, ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά προσέθεσε και τη Λογοτεχνία την οποία δεν έχουν δώσει σε Πανελλήνιες τα παιδιά και το έκανε χωρίς διευκρινήσεις, ως συνήθως πρόχειρα. Οι υποψήφιοι έγραφαν για τρεις ώρες Γλώσσα-Έκθεση.

Αν το τωρινό υπουργείο βγάλει τη Λογοτεχνία θα πρέπει να το δηλώσει. Αν όχι να δηλώσει τι θα βγάλει από τη Γλώσσα, γιατί μέσα σε τρεις ώρες δεν τα προλαβαίνουν όλα. Ότι υπήρχε συν κάτι άλλο. Όλα αυτά πρέπει να κοινοποιηθούν εγκαίρως και για την ουσία και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από γονείς και παιδιά. Ευκαιρία ζητούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.