Πότε θα γίνουν εκλογές;

Γράφει ο Χαμαιλέοντας,

Πότε θα γίνουν εκλογές; Είναι ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα των ημερών μας. Μόνο που η απάντηση συχνά προσαρμόζεται στις διαθέσεις μας και στην κοινωνική αναγκαιότητα για αναστροφή της καταστροφικής πορείας κι όχι στην αντικειμενική πραγματικότητα.

Είναι γεγονός ότι με αυτή την κυβέρνηση της… ασάφειας το να προβλέπεις τις εξελίξεις είναι σαν να προσπαθείς να πιάσεις το τζόκερ. Το πιθανότερο είναι να πέσεις σε τζακ ποτ! Υπάρχουν όμως μερικά δεδομένα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Όπως και το καλοκαίρι του 2015, που η χώρα έζησε την έναρξη των κεφαλαιακών ελέγχων και την μη πληρωμή του ομολόγου, στα πλαίσια της “υπερήφανης” διαπραγμάτευσης δεν απέτρεψαν την τελική υπογραφή συμφωνίας, έτσι και τώρα οι διαλυτικές για την οικονομία καθυστερήσεις στις δεν σημαίνει ότι δεν θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μοιάζουν και πάλι έτοιμοι να διατηρήσουν την εξουσία με κάθε κόστος και το μόνο ζητούμενο είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των υπό αίρεση αντιμέτρων εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να καμφθούν οι εσωκομματικές και οι ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις.

Εξαρχής η άποψη μου ήταν ότι εκτός σοβαρού εθνικού θέματος που θα έφερνε απρόβλεπτες εξελίξεις, άρα ίσως και εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τον χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος έως το καλοκαίρι του 2018 κι ανάλογα με τα τότε διεθνή και εσωτερικά δεδομένα, πολιτικά και οικονομικά, θα επιλέξει μια ημερομηνία εκλογών που θα θεωρεί ότι είτε θα την ευνοεί ώστε να αποφύγει την τόσο μεγάλη συντριβή που διαφαίνεται, είτε θα προχωρήσει σε κάλπες λίγο πριν το τέλος του δικού της μνημονίου εφόσον δημιουργούνται οι συνθήκες για την υπογραφή κι επόμενου,

Ίδωμεν. Γιατί με αυτούς που μπλέξαμε ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.