Πολιτική… αναδοχή καιροσκοπισμού

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Ψηφίσθηκε κι η αναδοχή παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο, λίγο επιβάλλει την ατζέντα του σε κοινωνικά ζητήματα, σε θέματα Παιδείας, Ιστορίας, Θρησκείας.

Οτιδήποτε αφορά παραδοσιακές αξίες που εκφράζουν ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας παρασύρεται στο διάβα της “φιλελεύθερης”, κατά Τσίπρα, ατζέντας. Από την, κατά δήλωση, ταυτότητα φύλου έως την προσευχή στα σχολεία. Από την εναλλακτική ανάγνωση της Ιστορίας έως τις προϋποθέσεις για υιοθεσία.

Στριμωγμένος από την “ακάθαρτη” έξοδο από το μνημόνιο και τα προψηφισμένα μέτρα, αναδεικνύει διαρκώς θέματα που θεωρεί ότι στριμώχνουν μέρος της αντιπολίτευσης. Όσους τουλάχιστον θεωρούν ότι πέρασαν “διαφωτισμό” και δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο σε όλους τους άλλους χαρακτηρίζοντας τους οπισθοδρομικούς.

Νομικά, κοινωνιολογικά, βιολογικά, ψυχολογικά επιχειρήματα αναμειγνύονται για να παρουσιαστεί ως απόλυτο θέσφατο κάτι που δεν εκπροσωπεί τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, ούτε την ισονομία, αλλά μια συγκεκριμένη αντίληψη που τοποθετεί την τον αυτοπροσδιορισμό ως την υπέρτατη αρχή. Μπροστά του εκμηδενίζονται πρότυπα κι αρχές. Το ζητούμενο καταλήγει να μην είναι το βέλτιστο αλλά το ελάχιστα ανεκτό αποτέλεσμα.

Στην ΝΔ έδωσαν όρκο τιμής να μην στηρίξουν κυβερνητικά νομοσχέδια όταν ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να καταλήξουν σε κοινή στάση. Η Κεντροδεξιά φυσιογνωμία της όμως τσαλακώνεται όταν μετατρέπεται σε ουρά αποσπασματικών πρωτοβουλιών της “πρώτης φοράς Αριστεράς”. Ακόμη κι όταν η ηγεσία της εκφράζει μια ισορροπημένη στάση, βρίσκονται ορισμένοι, ακόμη κι έμπειροι πολιτικοί, να θεωρήσουν την προσωπική θέση σημαντικότερη του γενικότερου στόχου και να εκθέσουν τον Πρόεδρο.

Ειδικά όταν αυτοί οι κάποιοι αποτελούν συνήθεις γυρολόγους της πολιτικής που επέλεξαν την ΝΔ για να παρκάρουν βολικά της φιλοδοξίες τους, η βάση της παράταξης αντιδρά σθεναρά. Αν δεν πιστεύουν στην κοινή κομματική θέση ας μην επιδιώκουν να την εκπροσωπούν κοινοβουλευτικά για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Αν δυσκολεύονται να αφομοιώσουν ένα γενικό πλαίσιο αξιών κακώς αναζήτησαν στέγη σε έναν χώρο πιστεύοντας ότι μια ιστορία ετών θα προσαρμοστεί στις δικές τους επιθυμίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.