Ποιοι είναι οι καλύτεροι που πρέπει να σηκώνουν τη Σημαία;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Το Υπουργείο Παιδείας σωστά έκρινε ότι τη Σημαία θα την κρατούν οι καλύτεροι. Ποιοι όμως είναι οι καλύτεροι;

Η λέξη καλύτεροι έχει πολλές εκφάνσεις. Είναι συνήθως αυτοί που παίρνουν υψηλή βαθμολογία δικαίως.

Υπάρχουν όμως πολλοί καθηγητές του Δημοσίου, ειδικά συριζαίοι που φοβούνται ότι αν βάλουν μικρό βαθμό στους αλλοδαπούς, αυτοί θα φύγουν, γιατί αυτό τους κρατάει στην Ελλάδα και έτσι τις περισσότερες φορές χωρίς να αξίζουν τους βάζουν πολύ ψηλούς βαθμούς.

Είναι αποδεδειγμένο αυτό και σε μαθητές αλλοδαπούς που λένε ότι διαβάζουν και προσπαθούν να είναι καλοί. Τα παιδιά αυτά μπορεί να είναι έξυπνα, μπορεί μερικά απ αυτά να προσπαθούν, αλλά όταν στο σπίτι τους δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα, δεν ξέρουν Ελληνική Γραμματική και βέβαια ελάχιστα ως ανύπαρκτα Αρχαία Ελληνικά. Πολλοί καθηγητές όμως τους βάζουν 19 με 20 αδικώντας τα Ελληνόπουλα, για μη φύγουν οι αλλοδαποί απτη χώρα μας και μείνουν αυτοί χωρίς δουλειά.

Η λέξη << καλύτεροι>> πρέπει να ενισχυθεί με σεμινάρια των καθηγητών για να μη μεροληπτούν υπέρ των αλλοδαπών .

Άρα το Υπουργείο πρέπει να διδάξει τους καθηγητές ποιοι είναι οι καλύτεροι για να έχει αντίκρισμα η λέξη και να μην αδικούνται τα παιδιά, επειδή μερικοί καθηγητές του Δημοσίου το κάνουν σκόπιμα και άλλοι από άγνοια να αδικούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.