ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ: Ευτυχώς, δεν μας επέβαλαν μέτρα !!

Γράφει ο Κένταυρος

$…  Βάλαμε τον πήχη ψηλά;; Πέμπτη βράδυ παρακολουθώ με αγωνία την σύσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με πρώτο θέμα τα ελληνοτουρκικά. Το τι κατάλαβα θα το πω με δικά μου λόγια.
Ξεκινάει κάποιος να πάρει κάτι που δικαιούται και που του το υποσχέθηκαν. Το 10.
Έρχονται οι “φίλοι” και αντί να του δώσουν 10, του ζητάνε και 5.
Έτσι, αντί να είναι +10 βρίσκεται με -5…
Αρχίζει αυτός ο κάποιος τις “φωνές” σπουργιτιού και του κάνουν το χατίρι δίνοντας του +6,5
Νικήσαμε; Μήπως εμείς σηκώσαμε τον πήχη ψηλότερα από την λογική της ΕΕ

$… Τυχεροί είμαστε. Είπε η Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ,  ότι ΔΕΝ είναι υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα διότι είναι προς το “συμφέρον” της ΕΕ να αναπτύξει μια πραγματικά “εποικοδομητική σχέση” με την Τουρκία! Μετά από τη στάση της τουρκόφιλης Γερμανίας το μόνο που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος είναι “Ευτυχώς που δεν έβαλαν σε εμάς κυρώσεις. Φτηνά την γλιτώσαμε”!!

&… Εσείς τώρα τι πιστεύετε; Ότι δεν υπάρχουν κάποιοι, που εύχονται να πάθουμε και στην Ελλάδα ότι έπαθαν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί; Εσείς τι λέτε δεν υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες;
Εσείς τι πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν όλον τον χειμώνα να μείνουν κλειστά τα σχολεία;
Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν να γεμίζουν οι πλατείες για τους δικούς τους λόγους;
Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που να θέλουν την εμπλοκή μας με τους Τούρκους; και αν τύχει να πάρουν και κανένα νησάκι θα πουν, “σιγά και τι έγινε “ Τι λέτε δεν υπάρχουν τέτοιοι;
Εσείς τι πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν αυτά και άλλα πολλά προκειμένου να ενοχοποιήσουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την οποιαδήποτε εθνική ζημιά; Τι λέτε δεν υπάρχουν τέτοιοι;

& … Ντρόουν. Ένα πολύ σοβαρό θέμα, αλλά πέρασε στα ψιλά. Καταρχάς θα έπρεπε να το είχαν καταρρίψει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και δεύτερον το ότι ΔΕΝ το πήραν χαμπάρι, είναι τρομαχτικό και μου δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια.

&… Και εδώ πρωτοτυπούμε. Θα πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που στις μαθητικές διαδηλώσεις κατεβαίνουν μαζί οικοδόμοι, υδραυλικοί, τορναδόροι και κάτι ξεπεσμένοι σύντροφοι του Κουτσούμπα από τον Περισσό. Και φυσικά πάντα παρόντες, τα πρεζόνια και κάτι περιθωριακοί ξεπεσμένοι των Εξαρχείων

&… Το Lockdown είναι συνυφασμένο με την οικονομία, όπως και η μάσκα  είναι συνυφασμένη με την οικονομία. Άρα; Ή μάσκα ή Lockdoun

&… Αμερικάνικες εκλογές. Θα έλεγα ότι ήταν ντροπή και εξευτελισμός το debate, όχι του Τράμπ ή του Μπάιντεν, αλλά ολόκληρης της Αμερικής. Λογικά ο Πούτιν ακούγοντας τους θα έτριβε τα χέρια του καθώς και οι Κινέζοι.  Θα πρέπει άμεσα να συνέλθει η Αμερική διότι μόνο υπερδύναμη δεν δείχνει με αυτά τα χάλια. Και όπως φαίνεται όλο αυτό καλό τέλος δεν θα έχει.

$… Μια ευχή και μια σύσταση. Ανθρώπινα, εύχομαι από καρδιάς, περαστικά στον πρόεδρο της Αμερικής και της πρώτης κυρά του. Η σύσταση, αν και δεν είμαι γιατρός, να σταματήσει να πίνει χλωρίνη

&… Ο κομπλεξικός. Με το που ακούς και βλέπεις κομματικές κορώνες και ύπουλες τακτικές από τους αντιπολιτευόμενους εν μέσω πολλαπλών, μεγάλων και εθνικών προβλημάτων, οργίζεσαι!
Για να ξεπεράσει ο Τσίπρας τα συναισθήματά του και το κόμπλεξ που τον κατατρώει, αποφάσισε να υποτιμήσει τον Μητσοτάκη δημόσια/ Κι αφού το ξεπεράσει, μετά να προκαλέσει αμφιβολίες στο λαό που βλέπει κάτι καλύτερο στον πρωθυπουργό από αυτόν.

&… Ελλάς-Ελλάς Ας πούμε κάτι τώρα και ας είναι λίγο νωρίς. Για κάποιους, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ και οφείλουν όλοι να το σεβαστούν και ας έχουν την αντίθετη άποψη.
Το “μέχρι τέλους” και το “ΟΧΙ” είναι στάση ζωής. Θα επανέλθουμε όταν θα έρθει η ώρα.

&… Υποκριτές ή αλήτες; Επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκαν ΜΊΑ αίθουσα να δικάσουν την Χρυσή Αυγή και τώρα θέλουν σε ένα δυο τρεις να βρεθούν αίθουσες για 1,5 εκατομμύρια μαθητές. Θα έλεγα το κλασικό ” η υποκρισία περισσεύει” αλλά δεν είναι έτσι. Το σωστό είναι ” η αλητεία ρέει στο αίμα τους”

&… Η Τζάκρη είπε τον Μητσοτάκη «άπατρι». Και οι Σκοπιανοί πέθαναν στα γέλια

&… Κανένας μαθητής ιδιωτικού σχολείου δεν κάνει κατάληψη.
Κανένας μαθητής του λυκείου αριστούχος ή μαθητής με στόχους δεν συμμετέχει σε καταλήψεις. Κανένας μαθητής στον κόσμο δεν κάνει καταλήψεις στο σχολείο του. ΚΑΝΕΝΑΣ. Αυτό είναι μια Ελληνική αριστερή πατέντα.

&… Ποιοι κάνουν τις καταλήψεις; Τα κομματόσκυλα που εκμεταλλεύονται τα στουρνάρια τα οποία βολεύονται. Έτσι οι “λαϊκοί αγωνιστές” δουλεύουν για την πρόοδο των πλουσίων παιδιών και ταυτόχρονα την καταδίκη των φτωχών μαθητών.

&… Και με την ευκαιρία. Σε καμία πολιτισμένη χώρα στο πλανήτη δεν πουλάνε αλκοόλ σε ανήλικους (κάτω των 18) και μάλιστα δεν ρωτάνε την ηλικία τους, αλλά ζητάνε απευθείας ταυτότητα. Στο Ελλαδιστάν όμως τα πράγματα είναι “δημοκρατικά”  Φανταστείτε ότι 21ο αιώνα, στην Ελληνική βουλή υπάρχει Κομμουνιστικό κόμμα.  Όλη η πρόοδος μαζεμένη σε μια χώρα

&… Αποστρατικοποίηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός που θα υποκύψει στις πιέσεις Γερμανών και Αμερικανών για αποστρατικοποίηση των νησιών. Τουλάχιστον πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας. Για τους άλλους δεν παίρνω όρκο…

&… Οι γιαγιάδες έχουν πάντα δίκιο. Τι μας φώναζαν οι γιαγιάδες μας από το πρωί μέχρι το βράδυ;  “Πλύνε τα χέρια σου”, “μην βάζεις τα χέρι στο στόμα σου”, ” μην τρίβεις τα μάτια σου” “μην τρως τα νύχια σου”…. Το ίδιο μας λένε και τώρα λόγω ιού, δηλαδή, τα αυτονόητα που τα είχαμε παραμελήσει.

&… Και κάτι σοβαρό. Μπορεί να μην γνωρίζει κανένας επιστήμονας τι θα συμβεί με την πανδημία το 2021, μπορεί να μην γνωρίζει κανένας οικονομολόγος πως θα είναι θα πράγματα το 2021, όμως ξέρουμε από τώρα το σοβαρότερο. Ξέρουμε, όπως η ίδια ανακοίνωσε, ότι θα είναι ξανά υποψήφια για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ τον Νοέμβριο του 2021. Ευτυχώς διότι ανησυχούσαμε κ. Γεννηματά!

&… Βιαστής Πακιστανός. Επειδή δεν είχα χρόνο να ψάξω διότι έτρωγα γιουβαρλάκια αυγολέμονο,  μήπως είδατε καμία ανακοίνωση της Αριστεράς ή του ευαίσθητου νέο-φεμινιστικού κινήματος ή των αγωνιστών των Εξαρχιών, για την απαγωγή και τον βιασμό νεαρής κοπέλας από δύο Πακιστανούς στην Θεσσαλονίκη; Λέω μήπως!

&… Καλή, αλλά επικίνδυνη. Την ηλικία 32-45 και εμείς την περάσαμε και από όσο θυμάμαι νιώθαμε δυνατοί άτρωτοι και παντογνώστες. Πιστεύαμε ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ μπορούσαμε να τα αντιμετωπίζουμε άνετα και δυναμικά. Πράγματι είναι η καλύτερη ηλικία, αλλά και η πλέον επικίνδυνη περισσότερο και από την εφηβεία. Συστήνω στους έχοντες την ηλικία αυτή, 32-45, να κάνετε ένα διάλυμα και να φορέσετε μάσκα. Όχι για εσάς, είπαμε, εσείς είσαστε παντοδύναμοι, αλλά για την υπόλοιποι ανθρωπότητα. Ένα μικρό διάλειμμα, λίγων μηνών, παρακαλώ.

&… Μιλάνε οι άσχετοι. Ας πούμε πως η Μαρέβα “αστόχησε” στιλιστικά με τα ρούχα που φόρεσε για να υποδεχθεί τον υπουργό εξωτερικών της Αμερικής. Αυτό ποιοι θα το κρίνουν; Άνθρωποι ειδικοί στην μόδα, ή έστω αυτοί που την παρακολουθούν ή αυτές που ψωνίζουν ρούχα από λαϊκές και αυτοί που τους ψωνίζει τα σώβρακα η γυμαίκα τους; Σίγουρα όχι, αλλά αυτοί κάνουν κριτική .
Και για να προλάβω τους ηλίθιους, φυσικά και δεν είναι οικονομικό το θέμα. Διότι υπάρχουν  μαγαζιά με ρούχα σε τιμές λαϊκής άψογα τέλεια και πολύ in!!

&… Και όπως λέει η ΟΝΝΕΔ, “Μέσο αυτοπροστασίας είναι η μάσκα, όχι η κατάληψη”

&… Μαθητική πορεία.  Ναι, τι δεν καταλαβαίνεις;

&… Απατεώνες χάρισαν το όνομα Μακεδονία σε κάποιους ανύπαρκτους λέγοντας μας ότι “Διώξαμε την Τουρκία από τα Βαλκάνια χάρις στις Πρέσπες και εξασφαλίσαμε τα βόρεια σύνορα μας”Την ίδια ώρα στο Κόσσοβο Τουρκικές εγκαταστάσεις…

Στρατιωτική συνεργασία Αλβανία –  Τουρκίας…

Τι σανό πούλαγαν και ακόμα πουλάνε οι ξεφτιλισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ, και εμείς καθόμαστε και τους ακούμε!!

Και δυο ρωτήσεις από τον φίλο ΓΙΩΡΓΟ Γιαννάκη από τα ΤΟΛΜΗΡΑ

Επειδή οι περισσότερες Ενώσεις Γονέων νοιάζεται για την δημιουργία υποδομών στην εκπαίδευση και είναι δικαίωμά της, να ρωτήσω κι εγώ με την σειρά μου ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα και τα καμένα των καταληψιών; Αφού ευλογούν τις καταλήψεις, όταν έλθει η ώρα του απολογισμού μήπως οι Ενώσεις να βάλει το χέρι στην τσέπη να αποκαταστήσει τις ζημιές; Αυτό δεν είναι το δίκαιο αν θέλουμε να είμαστε εντάξει σε δικαιώματα και υποχρεώσεις;

Και επίσης να  μας πείτε λεβέντες, γονείς, δάσκαλοι και λοιποί «συγγενείς» ποιος και πότε θα καλύψει τα κενά διδασκαλίας που χάνονται όλο αυτό το διάστημα; Όταν είναι γνωστό ότι όλα τα σχολεία της χώρας δεν τελούν υπό κατάληψη άρα εκείνα που λειτουργούν κανονικά θα προχωρήσουν στην ύλη αφήνοντας κενά στους καταληψίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.