Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποτρέψει την οικοδόμηση του φράχτη στον Έβρο…

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

H προσπάθεια Παπαδημούλη να αποτραπεί η Ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση για την οικοδόμηση του φράχτη στον Έβρο, δεν είναι κατακριτέα.

Κάθε πολιτικός φορέας έχει τις απόψεις του. Τις προσεγγίσεις του. Και οφείλει να είναι συνεπής προς αυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει προστασία συνόρων. Δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στο ποιος μπαίνει και στο γιατί μπαίνει. Τείνει να υποστηρίζει απόψεις που πιο πολύ κάνουν λόγο για ανοιχτά σύνορα για όλους. Δικαίωμά του. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι στέλεχος του εν λόγω κόμματος, είχε χαρακτηρίσει όσους συμμετείχαν στον Έβρο, στην προσπάθεια παρεμπόδισης της μαζικής εισβολής, φασίστες….

Από την άλλη όμως έχω δυο κρίσιμες παρατηρήσεις.

1. Τα κόμματα πρέπει να έχουν ξεκάθαρες θέσεις. Ότι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Όχι να είμαστε με τη λογική των ανοιχτών συνόρων αλλά και να λέμε ότι δεν θα γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο ψαρεύοντας ψηφουλάκια στα θολά νερά.

2. Ο κος Παπαδημούλης είναι ευρωβουλευτής. Του ΣΥΡΙΖΑ; Ναι. Αλλά πρωτίστως της Ελλάδας. Οφείλει να αναμείνει την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού. Αν ο λαός, προκρίνει πολιτικές που δεν ευνοούν τα ανοιχτά σύνορα και το “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”, τότε αυτό οφείλει να το σεβαστεί, να υποστηρίξει την κρίση των ψηφοφόρων και να μην στερήσει από τη χώρα του οικονομικούς πόρους.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχει πληθώρα κατοικιών προς ενοικίαση σε μετανάστες (και να τις χαίρεται), όμως το προσωπικό συμφέρον δεν μπορεί να προηγείται του εθνικού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.