Ο ρόλος των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Το Υπουργείο πολύ καλά έκανε και διόρισε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής. Οι γονείς όμως πρέπει να ξέρουν.

Πρόταση!

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί φυσικά έπρεπε να διοριστούν. Όμως οι γονείς για το καλό των παιδιών τους, πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι ειδική αγωγή, αλλά μερική εκπαίδευση στην κυριολεξία.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προσπαθούν να ξεκουράσουν τους κανονικούς δασκάλους και καθηγητές, και τα παιδιά με ιδιαιτερότητες φεύγουν από την τάξη τους και πηγαίνουν στην ένταξη (όπως αποκαλείται) για να τους τα πουν πιο αναλυτικά η τα μαθηματικά ή τη γλώσσα η κάποιο άλλο μάθημα.

Αυτό γίνεται όποτε βολεύει τον δάσκαλο της ένταξης. Μπορεί να παίρνει μισθό ακόμα και με ένα η δυο παιδιά. (Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε τους δασκάλους που ήταν στα πολυθέσια και έκαναν την ύλη 5 τάξεων παράλληλα, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες των παιδιών. Πολλά απ αυτά διέπρεψαν από σπουδές και επαγγέλματα)

Έτσι και το υπουργείο και οι γονείς, είναι περήφανοι ότι έκαναν το καθήκον τους και το διατυμπανίζουν το κάθε μέρος για τους δικούς του λόγους. Αυτό όμως δεν ωφελεί όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στην ένταξη. Στο σημείο αυτό αφυπνίζουμε τους γονείς για το καλό των παιδιών τους και της κοινωνίας και κάνουμε πρόταση στο υπουργείο

Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν δυσκολίες και για να δουλεύουν οι καθηγητές της ειδικής εκπαίδευσης τα βγάζουν ότι έχουν ιδιαιτερότητα. Οι κανονικοί δάσκαλοι τα στέλνουν στην ένταξη για να έχουν πιο λίγα παιδιά. Έτσι τα παιδιά αυτά αυτό-μειώνονται (ότι εγώ δεν μπορώ ν ανήκω στην τάξη γιατί δεν καταλαβαίνω, οπότε ανήκω αλλού) πέφτει η αυτοπεποίθησή τους και τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή.

Για να δουλεύουν και να έχουν παιδιά αυτοί οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές πείθουν γονείς, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να πάνε εκεί. Ειδικά επί ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκε πολύ το φαινόμενο για να διορίζονται

Ιδιαίτερα όταν ακούσουν ότι τα παιδιά είναι πρόωρα η με εξωσωματικές τα στέλνουν στην ένταξη. Υπάρχει βάση για αυτό, αλλά πολλά απ αυτά δεν έχουν αυτή την ανάγκη. Είναι κατά περίπτωση τα πάντα. Το κάνουν για να δουλεύει το σύστημα και να ξεκουράζονται όλοι

Γονείς αν τα παιδιά σας είναι με διάσπαση προσοχής, με δυσλεξίες, δυσορθογραφίες , άσπεργκερ αυτισμό, χαμηλή νοημοσύνη κ.α . πολλές φορές βλάπτονται στην ένταξη, γιατί νοιώθουν περιθώρια μέσα τους, αν φεύγουν από την τάξη.

Υπάρχει η βεβαίωση θα πουν μερικοί απτά Δημόσια Ιδρύματα ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Όμως ας έχουν υπ όψιν τους οι γονείς, ότι αυτές οι δυσκολίες διαιωνίζονται όταν φεύγουν από την τάξη και πηγαίνουν με δυο παιδιά κάπου αλλού, η μόνα τους, την ίδια ώρα που τα άλλα είναι μέσα στην τάξη και κάνουν μάθημα κανονικό.

Ξέρετε γιατί επικράτησε η παράλληλη στήριξη ακόμα και στα πολύ ακριβά σχολεία; Δηλαδή να είναι κάποιο ειδικό άτομο μαζί με το παιδί μέσα στην τάξη, δίπλα του στο κάθισμα; Για μην πηγαίνουν σε ειδικά σχολεία και η πνευματική τους πρόοδο ανασταλεί, βλέποντας παιδιά με προβλήματα. Μαζί με τη βοηθό βλέπουν την κανονική κοινωνία, ώστε να ενσωματωθούν.

Αγαπητό Υπουργείο της ΝΔ, γιατί δεν πρωτοπορείς εσύ; Γιατί δεν βάζετε τους εκπαιδευτικούς της ειδικής εκπαίδευσης που είναι στην ένταξη, να κάνουν κάποιου είδους παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη, ώστε τα παιδιά να ωφελούνται και να μην αισθάνονται περιθώρια; Θα είναι πολύ πιο χρήσιμοι σ αυτό. Τώρα προσπαθούν να πείσουν παιδιά που δεν έχουν ανάγκη, να πάνε, απλά για να πληρώνονται. Για παρακολουθήστε την πραγματικότητα να το δείτε.

Ψάχνουν άλλους εδικούς οι γονείς για παράλληλη στήριξη και ένα μέρος των χρημάτων που δίνουν, το δικαιολογεί και πάλιτο δημόσιο.

Επί πλέον το Υπουργείο της ΝΔ μέσα στα αθλητικά πρέπει να βάλει και παιδεία κολύμβησης. Είμαστε η έκτη χώρα της Ευρώπης στους πνιγμούς

Το προηγούμενο υπουργείο έβαζε συνέχεια αθλήματα για να παίρνει ψήφους, αλλά δεν ήταν ικανό να βάλει παιδεία κολύμβησης. Δεν το ενδιέφερε.

Αγαπητό Υπουργείο ΝΔ, θέλουμε περισσότερες πρωτοτυπίες απο σένα, ώστε να ωφεληθούν τα παιδιά στην ουσία.

Όχι τα αποτυχημένα συστήματα Γαβρόγλου

One thought on “Ο ρόλος των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής;

  • 07/08/2019, 07:33
    Permalink

    Στο άρθρο αυτό θ αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Εκπαίδευσης (Δεν είναι Αγωγή). Ο λόγος είναι ότι οι νέοι αυτοί τελείωσαν Ειδική Εκπαίδευση για να διοριστούν και καλα κάνουν οι άξιοι αυτοί νέοι. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να βγάζουν παιδιά με προβλήματα επειδή σπούδασαν κάτι. Δηλαδή όσοι σπουδάζουν χειρουργοί πρέπει να σε βγάζουν με πρόβλημα για να σου κάνουν επέμβαση; Το υπουργείο ΝΔ πολύ καλά κάνει να χαρτογραφήσει πρώτα αν και πού υπάρχουν ανάγκες. Οι βεβαιώσεις που παίρνουν τα παιδιά από τα Δημόσια ιδρύματα που έχουν κάνει τη διάγνωση ,δε σημαίνουν ότι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στην ένταξη για το καλό τους. Υπάρχει πρόταση στο άρθρο όσο και να μη συμφέρει τους νέους … Γονείς αφυπνιστείτε για το καλό των παιδιών και της κοινωνίας. Μη πείθεστε αν σας λένε για τα παιδιά. Είναι για έχουν δουλειά, για να ξεκουράζονται κλπ. Να τα πηγαίνετε σε γιατρούς που δεν συνεργάζονται με κανένα ίδρυμα πριν αποφασίσετε

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.