Ο πόλεμος, οι παρενέργειες, οι ορέξεις που άνοιξαν στη ΝΔ και τα ραντάρ του Μαξίμου

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στο παράλληλο σύμπαν της ελληνικής πολιτικής ζωής, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει διάφορες άκαιρες και άκυρες συζητήσεις.

Μία από αυτές είναι εκείνη για τις πρόωρες εκλογές, που η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά – και μάλλον καλά κάνει για πολλούς λόγους (πού να προκαλείς τώρα συνθήκες περαιτέρω εκκρεμότητας και αβεβαιότητας, πού να τρέχεις σε κάλπες διπλές με την ακρίβεια να τσακίζει κλπ).

Μία άλλη είναι αυτή που έχουμε αναφέρει συχνά για την αλλαγή του εκλογικού νόμου της δεύτερης κάλπης, προκειμένου να αποφευχθούν οι περιπέτειες με την αυτοδυναμία. Και αυτή απορρίπτεται από την κυβέρνηση, όμως μπορεί σύντομα να δούμε και να ακούσουμε ότι δεν θα απορρίπτεται και τόσο σθεναρά…

Και οι δύο αυτές συζητήσεις σχετίζονται με πολλά. Μεταξύ άλλων και με τις ορέξεις διαφόρων που έχουν ανοίξει μέσα στη ΝΔ για το ενδεχόμενο περίπλοκης, μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τον Μητσοτάκη και έναρξης «παρατράγουδων». Είτε για το ποιος θα μπορούσε ή θα ήθελε να είναι επικεφαλής μίας αναγκαστικής κυβέρνησης συνεργασίας, είτε ακόμη και για την ηγεσία του κόμματος, έστω και σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πολλοί μέσα στη ΝΔ έχουν αρχίσει να κινούνται. Και το σίγουρο είναι ότι στο Μαξίμου γνωρίζουν και παρακολουθούν τα πάντα και τους πάντες.

Οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων και οι πιθανές αντιδράσεις σε αυτές, ίσως φανερώσουν πολλά που σήμερα δεν βλέπουμε ακόμη…

Reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.