Ο κόσμος θα φρίξει – και θα φρικάρει…(2)

Προς ΣΚΑΙ: Τα θρασίμια θέλουν ΑΛΛΗ αντιμετώπιση

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Χθες έκλεινα το κομμάτι μου ως εξής:

Η μεγάλη αποδόμηση του Τσίπρα δεν θα είναι η ήττα του την Κυριακή. Η μεγάλη αποδόμηση του δεν θα είναι «στιγμιαία».

Θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις:

  • Άρχισε με την βαριά ήττα του στις ευρωεκλογές.
  • Θα συνεχιστεί με την πολύ βαρύτερη ήττα του στις εθνικές εκλογές.
  • Και θα ολοκληρωθεί όταν μαθευτεί η αλήθεια για το τι ακριβώς έκανε.

Και τότε όλοι θα αντιληφθούν πως μέχρι στιγμής ο κόσμος ξέρει τα μισά από τα δεινά που μας άφησε πίσω του στην Οικονομία: Αυτά που έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Που μας κόστισαν γύρω στα 100 δισεκατομμύρια!

Όταν μαθευτεί και η υπόλοιπη αλήθεια, για όσα έγιναν μετά – όχι επί Βαρουφάκη πλέον – και κυρίως όσα έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες, ο κόσμος θα φρίξει.

Και θα φρικάρει

Αυτό θέλω να συμπληρώσω σήμερα…

  • Ο κόσμος θα φρικάρει επίσης, όταν συνειδητοποιήσει ότι, αν βγαίναμε από τα μνημόνια στις αρχές του 2015, η Ελλάδα θα επέστρεφε στα προ της κρίσης επίπεδα ως το 2022! Ενώ τώρα, όπως τα κατάφερε ο Τσίπρας ούτε το 2060…

Πράγματι, σύμφωνα με την έκθεση Βιωσιμότητας του Ελληνικού Χρέους (Debt Sustainability Assessment – DSA) το Σεπτέμβριο του 2014, το χρέος μας θα υποχωρούσε στο 105% ως το 2022.

Στην αντίστοιχη έκθεση του ΔΝΤ σήμερα προβλέπεται ότι το χρέος μας θα βρίσκεται πάνω από 140% το 2022, θα υποχωρήσει κάπως ως το 2032 κι ύστερα θα εκτοξευθεί πάλι – και θα βρίσκεται ξανά πάνω από 170% το έτος 2060!

Με βάση τις προβλέψεις αυτές – που τις παρακολουθούν οι αγορές και οι ξένοι επενδυτές – ο Τσίπρας μας καθήλωσε σε μόνιμη υπερχρέωση για τουλάχιστον δύο γενιές! Και υποθήκευσε την δημόσια περιουσία μας για τρείς γενιές.

Τα στοιχεία για όλα αυτά υπάρχουν. Αλλά δεν λέγονται δημόσια.

Όταν φύγει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση θα αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια. Κι όταν το συνειδητοποιήσει ο κόσμος θα φρικάρει.

  • Ο κόσμος θα φρικάρει επίσης όταν πληροφορηθεί τι έγινε με το άνοιγμα των συνόρων, ποιες συμμορίες κρύβονται πίσω από τις περιβόητες ΜΚΟ, πόσα χρήματα έφαγαν (ήδη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός OLAF τα ψάχνει), που πήγαν αυτά τα χρήματα (κοντά στο 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ), πόσες παράνομες δραστηριότητες και παρακρατικές οργανώσεις χρηματοδοτούν έκτοτε.

Τα στοιχεία ήδη υπάρχουν. Αλλά ελάχιστοι τα αγγίζουν. Όταν φύγει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση, κι αρχίζουν να ανοίγουν αρχεία και στόματα, ο κόσμος θα φρικάρει.

  • Θα φρίξουν οι πάντες όταν μαθευτεί και ποιοι κρύβονται πίσω από τους «Ρουβίκωνες» κα τους υπόλοιπους κουκουλοφόρους, τι διασυνδέσεις έχουν με την οργανωμένη τρομοκρατία στην Ελλάδα, τι πιέσεις άσκησαν για να ανατρέψουν αποφάσεις δικαστηρίων, και ποιος χρηματοδοτεί τους χιλιάδες νεαρούς – παράνομους αλλοδαπούς πλέον, στην πλειονότητά τους – που καίνε κάθε Σαββατοκύριακο τα Εξάρχεια. Και τις γύρω περιοχές πια…
  • Θα φρίξουν οι πάντες όταν μαθευτεί πως διαπραγματεύθηκαν το ξεπούλημα της Μακεδονίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών και πώς ετοίμαζαν τα ίδια, με το ξεπούλημα της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο. Απλώς δεν πρόλαβαν…

Η Συμφωνία των Πρεσπών – η οποία είναι διμερής ΔΕΝ είναι διεθνής, έτσι κι αλλιώς – έχει ήδη αποσταθεροποιητικές συνέπειες και μέσα στα Σκόπια και στις σχέσεις των Σκοπίων με Βουλγαρία και Αλβανία.

Δεν είναι τόσο «άτρωτη» ούτε τόσο «αεροστεγής» όσο θέλουν να την παρουσιάσουν. Θέλει αναμφισβήτητα πολύ προσεκτικό χειρισμό, αλλά η αναγνώριση του Σκοπιανού αλυτρωτισμού μπορεί να ανατραπεί!

Αυτοί που την επέβαλαν στην Ελλάδα – Μέρκελ κλπ. – είναι σήμερα αποδυναμωμένοι!

Κι αυτοί που την αποδέχθηκαν μέσα στην Ελλάδα, σήμερα μαζεύουν τα κουρέλια τους (Τσίπρας, Κοτζιάς, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ).

Και οι Βούλγαροι δεν θέλουν ούτε να την ακούσουν. Και οι Αλβανοί ετοιμάζονται για άλλα – εντός κι εκτός Σκοπίων.

Αλλά αν δείτε τι ρόλο έπαιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΙοι – και όχι μόνο – και τι ετοίμαζαν (κι ακόμα ετοιμάζουν, ίσως) για τα ελληνοτουρκικά, θα φρίξετε.

Τα στοιχεία υπάρχουν, τα γεγονότα τρέχουν και σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια. Και μόλις φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς θα ανοίξουν τα στόματα.

  • Θα φρίξουν οι πάντες όταν μαθευτούν και τα πέτσινα πλεονάσματα που μας παρουσίαζαν ως «δημοσιονομικό επίτευγμα»! Θα δείτε ξαφνικά τεράστια ποσά που όλοι τα ήξεραν, αλλά δεν τα αποκάλυπταν, να έρχονται στο προσκήνιο και να ανατρέπουν όλους τους ως σήμερα ισχυρισμούς και τις προβλέψεις.

Κυρίως συντάξεις που δεν δίνονται και δεν υπολογίζονται, αλλά κάποτε πρέπει να δοθούν…

Και αναδρομικά από συντάξεις που δεν πληρώνονται (ή από περικοπές που επιστρέφονται) και που πρέπει και αυτά να δοθούν…

Κι έτσι τα υπέρ-πλεονάσματα θα γίνουν ξαφνικά… «δημοσιονομικά κενά» και θα τρέχουν να τα καλύψουν!

Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει εγκαίρως να αποκαλύψει τι ακριβώς λαθροχειρίες έκαναν ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος (με τις πλάτες ΚΑΙ των δανειστών), αλλιώς θα επωμιστούν τις ευθύνες οι επόμενοι

  • Τέλος θα φρικάρουν οι πάντες μόλις μαθευτούν τα αφανή ελλείμματα των ΔΕΚΟ (είναι πέρα και πάνω απ’ όσα ενδεικτικά αναφέραμε πιο πάνω).

Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια σε ετήσια ελλείμματα, που δεν υπήρχαν πριν: όπως σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κλπ. – αυτά τα δημιούργησε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε ακόμα για δισεκατομμύρια σε συσσωρευμένα νέα χρέη. Που κι αυτά προέκυψαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν προϋπήρχαν. Και που δεν υπολογίζονται πουθενά μέχρι στιγμής.

Γι’ αυτά ευθύνονται ΚΑΙ οι δανειστές, που έκαναν μέχρι στιγμής τα «στραβά μάτι» στο ξεσάλωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και θα φρικάρουν οι πάντες, γιατί όλα αυτά θα κληθεί να τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος…

Η τρίτη φάση της πλήρους αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ (μετά την ήττα των ευρωεκλογών το Μάιο και την πιο συντριπτική ήττα της ερχόμενης Κυριακής) θα έλθει όταν φύγει από την εξουσία και αρχίζει να καταφτάνει ο «λογαριασμός» που μας άφησε, να ανοίγουν αρχεία και – κυρίως – να ανοίγουν στόματα.

Και τότε θα φρικάρει ο κόσμος όλος

ΥΓ. Είδα και την περιβόητη συνέντευξη Τσίπρα στο ΣΚΑΙ.

Όχι ο Τσίπρας δεν κέρδισε τίποτε! Ίσως στους φανατικούς δικούς του έδωσε κάποιο κουράγιο. Τους υπόλοιπους τους θύμωσε ακόμα περισσότερο.

Κι από αυτή την άποψη έχασε!

Όμως, ούτε οι δύο δημοσιογράφοι με «ενθουσίασαν». Προφανώς δεν τιμά το σταθμό τους, που τον καθυβρίζει ο Τσίπρας εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, να τον αντιμετωπίζουν με τέτοια – έστω και παγωμένη – «αβρότητα».

Και μάλιστα, την ώρα που έρχεται και εξακολουθεί να τους προσβάλει μέσα στα μούτρα τους!

Δύο τρείς πετυχημένες ατάκες του έριξε ο Παπαχελάς– που έτσουξαν – αλλά ούτε ένα: «πώς αντέχετε και λέτε τέτοια ψέματα;»

Και είπε δεκάδες ασύστολα ψέματα χθες, ο Τσίπρας. Για τα οποία δεν του έβγαλαν ούτε μια «κίτρινη κάρτα»!

Φυσικά ο ίδιος ο Τσίπρας τους κατηγορούσε συνέχεια ότι ήταν «στημένοι εναντίον» του και πως είχαν «πολιτική ατζέντα».

Θα μπορούσαν να του απαντήσουν (με ψυχρό ή ειρωνικό χαμόγελο):

Κύριε Πρόεδρε, εμείς είμαστε αυτό που είμαστε, αλλά εσείς διαλέξατε να έλθετε σε μας. Δεν σας καλέσαμε και πολύ περισσότερο δεν σας παρακαλέσαμε να έλθετε. Από την ώρα που ήλθατε όμως, θα πείτε ό,τι θέλετε, όμως όταν λέτε ψέματα θα σας το λέμε κατάμουτρα.

Καμία «δεοντολογία» δεν μας επιβάλει να αποδεχόμαστε σιωπηλοί τους πιο εξωφρενικούς ισχυρισμούς σας.

Όταν λέτε ότι θέλατε να ενώσετε τον ελληνικό λαό θα σας θυμίζουμε για παράδειγμα το απολύτως τοξικό εκείνο:

Ή εμείς θα τους τελειώσουμε ή αυτοί θα μας τελειώσουν!

Εσείς το είχατε πει! Το θυμάστε;

Κι ήταν ό,τι πιο διχαστικό έχει ακουστεί στην Ελλάδα τις μεταπολιτευτικές δεκαετίες!

Πείτε ό,τι θέλετε εσείς. Αλλά δεν θα αφήνουμε κανένα σας ψέμα αναπάντητο εμείς. Ίσως δεν ήταν καλή ιδέα να μας έλθετε και μάλιστα με τέτοιο «ύφος».

Αλλά αφού ήλθατε, εμείς δεν θα σας χαριστούμε. Την αλήθεια οφείλουμε να σεβόμαστε. Όχι εκείνους που την κακοποιούν.

Αυτά δεν του είπαν χθες!

Κι είχαν δεκάδες ευκαιρίες.

Δεν τους ψέγω. Κατανοώ τη δύσκολη θέση και των δύο δημοσιογράφων.

Τέτοια θρασίμια δεν αντιμετωπίζονται εύκολα στα πλαίσια της συμβατικές «αστικής ευγένειας».

Αυτό ακριβώς λέω! Χρειάζονται άλλη αντιμετώπιση.

Όχι… «τραμπούκικη» βέβαια.

Αλλά πιο κοφτή, πιο απερίφραστη πιο αποστομωτική.

Και ελαφρώς προσβλητικά αν χρειαστεί. Η και πιο χοντρά προσβλητικά.

Κανείς δεν απαγορεύει να προσβάλεις όποιον σε προσβάλει.

Αντίθετα εκατομμύρια θα το επικροτούσαν.

Και θα το κατευχαριστιόνταν!

Και ο Τσίπρας θα έπαιρνε επιτέλους ένα μάθημα

ΥΓ.2 Ο Τσίπρας σίγουρα ΔΕΝ κέρδισε χθες.

Αλλά το ΣΚΑΙ δεν κέρδισε, επίσης. Κρίμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.