Ο ηλεκτρονικά αναλφάβητος κ. Γαβρόγλου είναι και σεξιστής

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο κ. Γαβρόγλου έγινε υπουργός Παιδείας και επειδή δεν μπορεί να συζητήσει με φοιτητές, αυτοί εισβάλλουν στο γραφείο του με κάμερες. Τι μας έδειξαν αυτές οι κάμερες; Ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να χειριστεί υπολογιστή και το χαρτί που είχε στο γραφείο του ήταν σαν χωματερή χαρτιού για ανακύκλωση. Δεν μπορεί να βάλει ούτε τα αρχεία του σε υπολογιστή και αναπνέει όλα τα μικρόβια, ενώ θέλει να κατηγορήσει τις γυναίκες ότι δεν ξέρουν μαθηματικά και να κάνει υποδείξεις.

Είδαμε και τον Τσίπρα που είναι άντρας και υποτίθεται με ένα χαρτί πολ. μηχανικού δεν ξέρει πόσες μοίρες έχει ο κύκλος.

Η κ. Φωτίου η ο οποία είχε γίνει καθηγήτρια Πανεπιστημίου χωρίς διδακτορικό επί χούντας, είχε ομολογήσει δημόσια ότι δεν ξέρει υπολογιστή και αυτή τη δουλειά την κάνουν άλλοι.

Φανταστείτε ποιοι μας κυβερνούσαν. Ηλεκτρονικά αναλφάβητοι σήμερα.

Πώς μπορούν να κρίνουν αυτοί οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως άνθρωποι, ότι οι άλλοι είναι σκράπες;

Δεν θα αναφερθώ στις γυναίκες μαθηματικούς που είναι εύκολο να τις βρει κάποιος.

Θα αναφερθώ μόνο στον υποτίθεται φιλόσοφο κ. Γαβρόγλου ο οποίος έγραφε απ αυτά που διάβαζε στα βιβλία φιλοσοφίας και εφήρμοζε στην πολιτική όλα τα αντίθετα αφιλοσόφητα.

Πότε είπαν οι Αρχαίοι μας φιλόσοφοι ότι οι αριστεία είναι ρετσινιά;

Είπαν το ακριβώς αντίθετο. Να γινόμαστε πάντα καλύτεροι.

Πότε είπαν οι Αρχαίοι μας φιλόσοφοι και οι Ευρωπαίοι ότι πρέπει οι άνθρωποι να ισοπεδώνονται; Ακριβώς το αντίθετο είπαν, ότι πρέπει να αμιλλώνται ευγενικά.

Είναι ατέλειωτος ο κατάλογος των σφαλμάτων στην παιδεία του κ. Γαβρόγλου αλλά και ο ασθενικός σπόρος που έριξε στην Παιδεία και θέλει δουλειά να ξεριζωθεί.

Δεν έχει δικαίωμα ένας αποτυχημένος υπουργός που απέβλεπε μόνο στη ψηφοθηρία και το συμφέρον, να κρίνει.

Ως απλοί πολίτες που ακούμε γονείς και παιδιά, θα λέγαμε στην κ. Κεραμέως να μη μιλάει τόσο απόλυτα και παγωμένο, γιατί θα προκαλέσει αντιπάθειες των γονέων. Είναι άλλο η αυτοπεποίθηση σ αυτό που κάνει κάποιος και άλλο αυτή η αυτοπεποίθηση να συνδυάζεται με προσήνεια, με μια διαλλακτική και διαδραστικότητα από μέρους των πολιτών.

Το Υπουργείο Παιδείας να το προσέξει αυτό γιατί δεν το κάνει και ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει καταλήψεις, οπότε οι απουσίες των παιδιών που δεν μπαίνουν στην τάξη δε θα μετρούν, λόγω καταλήψεων.

Πρέπει να ελίσσεται πιο δημοκρατικά, γιατί έρχεται δύσκολος με ταραχές χειμώνας στα σχολεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.