Επικίνδυνοι γονείς

Γράφει ο Απήγανος

Ελληνικός λαός. Ένα μεγάλο μυστήριο ή ένα ανοιχτό βιβλίο; Ένας λαός που μαθαίνει εύκολα ή είναι ξύλο απελέκητο; Έξυπνος ή εξυπνάκιας; Μορφωμένος ή αμόρφωτος; Με κοινωνική παιδεία ή γενικά ακοινώνητος; Δεκτικός στο καινούργιο ή αρνητικός σε όλα; Οπισθοδρομικός ή προοδευτικός; Γνώστης ή “λίγο απ’ όλα και σαλάτα στο μυαλό”; Ευρωπαίος ή Βαλκάνιος;… μπορεί και βαθιά Ανατολίτης!!

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι απ’ όλα αυτά είναι, αλλά σίγουρα είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που ζει, που συμπεριφέρεται στο σπίτι του και κινείται μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Φαίνεται και από τις απόψεις που έχει. Απόψεις “σίγουρες” και επί παντός επιστητού. Από τέλειες υδραυλικές γνώσεις μέχρι και “σίγουρες” απόψεις για αστροφυσική, πυρηνική φυσική, ιατρική, οικονομία και φυσικά Συνταγματικό Δίκαιο… Ο βίος βέβαια που διάγει μπορεί να είναι εντελώς αντίθετος με τις απόψεις του, που υπερασπίζεται με μεγάλη σιγουριά και μέχρι “θανάτου”…

Ας έρθουμε στο τελευταίο θέμα που απασχολεί γονείς και κοινωνία. Η μάσκα των παιδιών στο σχολείο.

Λένε κάποιοι γονείς (ευτυχώς λίγοι…) ότι είναι κακό ένα παιδί να φοράει μάσκα στο σχολείο (το υπουργείο μιλάει μόνο για την αίθουσα διδασκαλίας…)

Ο ίδιος γονιός στο αυτοκίνητο έχει το παιδί του χωρίς ζώνη ασφαλείας και κάποιες φορές ο πατέρας κρατάει αγκαλιά το παιδί την ώρα που οδηγεί… Είναι ο ο ίδιος που για μαγκιά δίνει κρασί στο μικρό ανήλικο παιδάκι του.

Κάποιοι άλλοι, πολλοί, ανεβάζουν το παιδάκι τους στο μηχανάκι όχι μόνο χωρίς κράνος αλλά και μπροστά στο τιμόνι…

Οι περισσότεροι γονείς καπνίζουν μπροστά στα παιδιά και μέσα στο σπίτι. Κάποιοι δε, τα στέλνουν να αγοράσουν και τα τσιγάρα τους…

Είναι αυτοί που διασχίζουν τη λεωφόρο, όχι από τη διάβαση στο φανάρι, κρατώντας το παιδάκι από το χέρι θέτοντας το σε θανατηφόρο κίνδυνο. Έτσι του δείχνει τον “καλό” δρόμο.

Είναι ο Έλληνας γονιός, που έχοντας το παιδί του στο αυτοκίνητο, περνάει με κόκκινο, δεν σταματάει στα STOP, παίζοντας στα ζάρια την ζωή του παιδιού του

Είναι ο ίδιος γονιός που δεν κάθεται στην ουρά, πετάει χαρτιά από το παράθυρο του αυτοκινήτου και όλα αυτά, φυσικά όταν έχει τα παιδιά μαζί του!!

Είναι ο ίδιος γονιός που έχει αιρετική άποψη για τη χρήση της μάσκας! Αφού μας έδειξε πόσο “νοιάζεται” για την ζωή του παιδιού του, τώρα μας λέει ότι του κάνει κακό να φοράει μάσκα το παιδί την ώρα του μαθήματος…

Τι να πρωτογράψεις για το πως “εκπαιδεύουν” -“διαπαιδαγωγούν” τα παιδιά τους, πολλοί γονείς στην Ελλάδα. Αν αυτός ο λαός είχε απλά μια στοιχειώδη κοινωνική μόρφωση, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και για αυτούς και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Όλα τα παιδάκια του κόσμου μπορούν και πρέπει να φοράνε την μάσκα για να προστατέψουν τον εαυτό τους, την οικογένεια τους κι όλους τους γύρω τους.. Μόνο τα Ελληνόπουλα με τη ζακέτα μέσα στο καλοκαίρι, δεν μπορούν. Μπορούν όμως χωρίς κράνος, ζώνη ασφαλείας και τσιγάρο στο σπίτι.

Τα παιδιά ειναι πολύ προσαρμόσιμα και μαθαίνουν πολύ εύκολα. Οι γονείς τα κακομαθαίνουν, αυτοί ειναι υπεύθυνοι για την κοινωνία που διαμορφώνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.