Μαρία – Έλλη Κουτσουβέλη: Η εποχή απαιτεί σταθερές και ισχυρές κυβερνήσεις

Η πολιτική επιστήμονας και διεθνολόγος Μαρία – Έλλη Κουτσουβέλη, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα της Β Αθηνών, απαντά στις ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα.

  • Πρώτη φορά υποψήφια με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β Αθηνών. Τι ωθεί έναν νέο άνθρωπο να ασχοληθεί τόσο ενεργά με την πολιτική;

Ανταποκρίθηκα θετικά στην ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατία για να είμαι υποψήφια βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πήρα αυτή την απόφαση γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική πολιτική σκηνή έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για να προσφέρουν στον τόπο τους, ανθρώπους με πολιτικά ένσημα αλλά και διάθεση να διεκδικήσουν και να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μιας καλύτερης Ελλάδας, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας.

  • Ποιες είναι οι παραπάνω δυσκολίες της εκλογικής διαδικασίας για έναν πρωτοεμφανιζόμενο, και δη μια γυναίκα, και πώς μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους να τον/την επιλέξουν;

Για εμάς τους πρωτοεμφανιζόμενους υποψηφίους που κατερχόμαστε στις βουλευτικές εκλογές ο αγώνας μοιάζει περισσότερο με μαραθώνιο πολλών χιλιομέτρων παρά με ένα τετρακοσάρι σπριντ. Μεγαλύτερες δυσκολίες μας είναι η έλλειψη αναγνωσιμότητας και ο σύντομος προεκλογικός χρόνος που δεν δίνει τη δυνατότητα σε εμάς που εκτιθέμεθα για πρώτη φορά να γίνουμε ευρύτερα γνωστοί στο εκλογικό σώμα. Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι μέσα από το πλαίσιο της ανανέωσης που έχει προτάξει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνονται ευκαιρίες σε νέα άτομα όπως εγώ να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά. Ειδικότερα μια νέα γυναίκα που κατέρχεται στην πολιτική καλείται να καταρρίψει πολλά στερεότυπα δεκαετιών και να αποδείξει ότι ο πολλαπλός της ρόλος (εργαζόμενη, επιχειρηματίας, επιστήμων, μητέρα) δεν αποτελεί τροχοπέδη αλλά εργαλείο για να καταφέρει να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συμπολιτών και να προτείνει λύσεις.

  • Ποια θεωρείς τα κυριότερα προβλήματα της Περιφέρειάς σου και ποιες θα είναι οι τρεις κορυφαίες προτεραιότητες σου, εφόσον εκλεγείς; 

Στον Νότιο τομέα της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κολοσσιαίο σχέδιο ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, εξασφαλίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και αλλάζοντας την όψη της περιοχής μας. Ένα σχέδιο που θα αλλάξει την καθημερινότητά μας και την ζωή μας. 

Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να δούμε αποτελεσματικά, όπως έπραξε και τα προηγούμενα χρόνια η Νέα Δημοκρατία, τα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από την οικονομική και ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών. Καλούμαστε στη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά, για τις γυναίκες, τους εργαζόμενους και τα νέα ζευγάρια, με προτεραιότητα στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, διασφαλίζοντας τη συνέχιση ενός κοινωνικού κράτους που θα στέκεται δίπλα στους πολίτες.

  • Τι θα έλεγες σε κάποιον που ισχυρίζεται ότι όλοι είναι ίδιοι και επιλέγει να απέχει; 

Θα του έλεγα να μην επιτρέψει σε άλλους να αποφασίσουν για τη ζωή του. Το δικαίωμα της ψήφου είναι ιερό και δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να κρίνει το μέλλον του και να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του. Όπως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι κατά τον ίδιο τρόπο και όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Καθένας μας έχει τα εργαλεία και την κριτική ικανότητα για να συγκρίνει και είτε να αποδοκιμάσει είτε να επιβραβεύσει τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς.

  • Πώς θα αποκτήσει η νέα γενιά ξανά την αισιοδοξία και θα πάψει να ψάχνει διέξοδο εκτός Ελλάδας;

Η νέα γενιά βρέθηκε στη δίνη εναλλασσόμενων κρίσεων που καθυστέρησαν την πορεία ανάπτυξης της χώρας μας και στέρησαν ένα καλύτερο μέλλον τόσο σε εργασιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Την ανασφάλεια όμως των προηγούμενων ετών τη διαδέχτηκε η σταθερότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας μπήκαν σημαντικές βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας μας και την προσέλευση επενδύσεων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της ανεργίας κατά 7% και τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, δόθηκε λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των νέων έως 39 ετών με την ευκαιρία των άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων που θα εξασφαλίσουν στους νέους μας στέγη για να μπορέσουν να χτίσουν τη ζωή και το μέλλον τους. Όλες αυτές και ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ως εκ τούτου αποτελεί έναν φιλόξενο τόπο όπου κάθε νέος θα μπορέσει να οικοδομήσει το μέλλον του.

  • Και μια γενικότερη ερώτηση. Ποιοι είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και πώς απαντά σε αυτό η ΝΔ;

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε την πορεία ανάκαμψης της χώρας ή αν θα γυρίσουμε στο σκοτεινό παρελθόν, της αστάθειας και της αβεβαιότητας. Η εποχή την οποία διανύουμε απαιτεί σταθερές και ισχυρές κυβερνήσεις, οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις προς την χώρα μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Η απλή αναλογική απειλεί με αποσταθεροποίηση τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Για το λόγο αυτό πρέπει να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία μια καθαρή εντολή για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και να εξασφαλίσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα μας. Στην παρούσα συγκυρία, όπου οι προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας είναι περισσότερο από εμφανείς δεν υπάρχει χώρος για πειράματα και για κυβερνήσεις πολλαπλών κομμάτων και πολλαπλών ταχυτήτων που θα δυσκολέψουν τη διαδικασία λήψεως αποφάσεων. Οφείλουμε να φέρουμε την Πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει, τόσο σε θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής και άμυνας αλλά και να συνεχίσουμε να  διαμορφώνουμε ένα κοινωνικό κράτος που θα στέκεται δίπλα στους πολίτες με ευαισθησία και αρωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.