Μ. Κεφαλογιάννης: Η Ελλάδα στον τουρισμό, έχει συγκριτικό πλεονέκτημα

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη, Δημοσιογράφος

«Ο τουριστικός τομέας είναι  ο πρώτος τομέας για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις. Θα συνδράμει τον τουριστικό τομέα  με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πρωτοφανή τα μεγέθη της οικονομικής στήριξης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η  Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα γιατί τα  κατάφερε καλύτερα  από άλλες χώρες στην κρίση»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ  άλλων μιλώντας στο Νotonews και την «Απογευματινή Ενημέρωση»  ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Το  θέμα είναι να μπορούν και να θέλουν οι Ευρωπαίοι να κάνουν ταξίδια φέτος μετά την κρίση που πέρασαν και την ανησυχία για την υγεία τους», τόνισε.

Σχετικά με τις διακρατικές συμφωνίες στον τουρισμό ο κ. Κεφαλογιάννης είπε :

«Εμείς υποστηρίζουμε μια ευρωπαϊκή πολιτική όπως υπάρχει .Σε διμερές επίπεδο το ίδιο κάνουμε  και εμείς. Έχουμε συζητήσει με τις βαλκανικές χώρες κυρίως για την ενίσχυση του οδικού τουρισμού. Ο αερομεταφερόμενος τουρισμός έχει άλλους κανόνες. Θα γίνουν συζητήσεις και σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια  δεν υστερεί πρωτοβουλιών δεν μένει πίσω από τις εξελίξεις. Έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Το δύσκολο κομμάτι ήταν να αποδείξουμε πως είμαστε  μια αξιόπιστη χώρα που μπορεί να στηρίξει και υγιεινομικά και διοικητικά οποιαδήποτε κρίση. Αυτό είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν θα υστερήσει η χώρα μας σε επίπεδο πρωτοβουλιών”.

Αναφορικά με τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για τη διενέργεια εκλογών  ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως :

« Δεν βλέπω κανένα λόγο για εκλογές. Η κυβέρνηση όπως έχει τονιστεί ήδη πρέπει να συνεχίσει το έργο της»

Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις από  τη γειτονική χώρα  ο κ, Κεφαλογιάννης δήλωσε πως η Τουρκία είναι ένας δύστροπος γείτονας.

« Η Τουρκία είναι ένας δύστροπος γείτονας με πολλά εσωτερικά προβλήματα. Οι δράσεις και οι πολιτικές της είναι έξω από την καλώς εννοούμενες σχέσεις καλής γειτονίας . Είναι  μια χώρα που δεν σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Από αυτά προκύπτουν οι προκλήσεις  που βλέπουμε»

Όσο για  τις αξιώσεις σχετικά με  τα νησιά ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά το θέμα είναι ποιος τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

“Από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Τουρκία κατ επανάληψη καταδικάστηκε. Το ίδιο έγινε και  από το συμβούλιο των αρχηγών  των κρατών  μελών. Όλες αυτές  οι συμφωνίες με αμφιλεγόμενες δυνάμεις όπως η κυβέρνηση της Λιβύης θεωρούνται παράνομες  και παραβιάζουν τις αρχές του  διεθνούς δικαίου. Έχουν εκφραστεί για αυτό το θέμα,  όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αλλά  και όλες οι μεγάλες δυνάμεις όπως η ΗΠΑ η Ρωσία και άλλες χώρες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Σχετικά με το πόσο δυναμική είναι η  αντίδραση της Ελλάδος  στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας είπε:

«Δεν μπορούμε ως χώρα σοβαρή που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο να απαντάμε στις προκλήσεις όταν κάποιοι θέλουν να μας στήσουν παγίδες.Εμείς με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό θα αποφασίσουμε με ποιους τρόπους θα δράσουμε ή θα αντιδράσουμε  σε θέματα ζωτικής σημασίας όπως τα εθνικά. Η Ελλάδα έχει  κερδίσει  την όποια προσπάθεια για δημιουργία τετελεσμένων από την πλευρά της Τουρκίας»

Πηγή: NotosNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.