Δεν ακούμε όσους μας λένε να μην πάμε στο συλλαλητήριο

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ! 4 Φεβρουαρίου 

Δεν ακούμε αυτούς που λένε ότι  δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με το συλλαλητήριο. Το λένε για να μη χρησιμοποιήσουμε  το όπλο μας.  Επιδιώκουν να μας αποθαρρύνουν. Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Οι λαοί με τις <επαναστάσεις τους > ειρηνικές και μη  επέφεραν  τις αλλαγές στα καθεστώτα των χωρών τους. Οι τσιπροκαμένοι και οι λοιποί όμοιοί τους με όποια ταμπέλα και να κρατούν, θα εμπεδώσουν ότι  αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας και πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εν λευκώ.  Θα τους δέσουμε τα χέρια. Όσο και να μισούν την πατρίδα, θα δουν ότι χάνουν πελατεία και ψήφους. Οπότε τους καθηλώνουμε!

Μη ξεχνάμε πως όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε  το Λάβαρο της Επανάστασης, το έκανε με  πίεση. Φοβόταν  για το έθνος. Αν δεν  πήγαιναν οι Καπεταναίοι να τον πιέσουν να υψώσει το Λάβαρο και αν δεν αισθανόταν την καταπίεση να ευλογήσει, ακόμα θα περιμέναμε .

Οι Έλληνες λόγιοι έριχναν το σπόρο στα μυαλά, ο Γέρος το Μοριά εμψύχωνε τα πλήθη.   Οι Ευρωπαίοι Διαφωτιστές είχαν  ρίξει το Φως της Λευτεριάς. Κανένας τύπου  Τσίπρα -Ντόρας  και λοιπών δεν μπόρεσε να τους αναχαιτίσει.

Δεν επηρεαζόμαστε από άτομα που έχουν συμφέροντα και αποστρέφονται την πατρίδα.

<<Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα».

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843, Ήρωας του Εικοσιένα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.