Κατερίνα Γαβριηλίδου: Η νεαρή Κύπρια που διεκδικεί το ανώτερο αξίωμα νεολαίας στον κόσμο

Η νεαρή Κατερίνα Γαβριηλίδου είναι επίσημα μία από τους υποψήφιους για τη θέση UN Youth Envoy στα Ηνωμένη Έθνη. Πρόκειται ουσιαστικά για τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα νεολαίας, ο οποίος συμβουλεύει και εκπροσωπεί τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε ό, τι έχει να κάνει με τη νεολαία.

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου έχει προταθεί και στηρίζεται για το ρόλο αυτό από πολλούς οργανισμούς νέων στη Κύπρο, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική, καθώς διατηρεί επαφές και συνεργάζεται με νέους από όλο τον κόσμο.

H Κατερίνα Γαβριηλίδου ασχολείται με ζητήματα που αφορούν τους νέους από το 2012, τόσο στην Κύπρο και την Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει διακριθεί αρκετές φορές σε αυτό τον τομέα. Έχει λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια νεολαίας, συνέβαλε σε διεθνείς ανακυρήξεις για τα δικαιώματα των νέων εκπροσωπώντας τους νέους της Κύπρου και της Ευρώπης, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές μελέτες για θέματα νεολαίας και οργανισμούς νέων.

Το 2015 έχει εκλεγεί στο συμβουλευτικό σώμα νέων του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών UN Habitat όπου εκπροσωπεί τους νέους της Ευρώπης. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την έχει ανακηρύξει Global Shaper, και πρόσφατα έχει ανακηρυχθεί Επίτιμο Μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Ως ενεργό μέλος στον τομέα της νεολαίας στη χώρα μας, η Κατερίνα Γαβριηλίδου ίδρυσε τον Οκτώβριο του 2016 τον οργανισμό νέων «The European Cyprus Society» με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους της Κύπρου και να τους δώσει βήμα σε θέματα που τους αφορούν. Σχετική με το σκοπό αυτό είναι και η ενασχόλησή της με το θεσμό του «Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων», της κοινοβουλευτικής προσομοίωσης της Βουλής των Ελλήνων που λαμβάνει εδώ και χρόνια χώρα στην Αθήνα. Συμμετείχε στο συνέδριο δύο φορές, το 2016 ως βουλευτής στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, το 2017 ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο πρώτος UN Youth Envoy κ. Ahmad Alhendawi από την Ιορδανία ανέλαβε τη θέση στις 17 Ιανουαρίου 2013 με εντολή να εναρμονίσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την ανάπτυξη της νεολαίας, να ενισχύσει την ανταπόκριση του ΟΗΕ στις ανάγκες της νεολαίας, να υποστηρίξει την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών αναγκών και των δικαιωμάτων των νέων, και να φέρει τους νέους πιο κοντά στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Γενικός Γραματέας του ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι αυτή τη φορά θα διορίσει μια νεαρή γυναίκα.

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Lancaster University, και έκανε μεταπτυχιακό πάνω στην Ευρωπαϊκή Πολιτική στο London School of Economics and Political Science (LSE). Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στα πανεπιστήμια του Oxford και Cambridge.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η Κατερίνα Γαβριηλίδου βραβεύθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ με το βραβείο Queen’s Young Leaders Award για την προσφορά της στη νεολαία στην Κύπρο και παγκόσμια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.